صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کلینتون: واشنگتن مخالف ایجاد پایگاه نظامی در افغانستان است

کلینتون: واشنگتن مخالف ایجاد  پایگاه نظامی  در افغانستان است

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه ایالات متحد امریکا گفته است که مقام های نظامی این کشور خواستار ایجاد قرارگاه نظامی در افغانستان نیستند.
کلینتون که در نشست احیای اهداف و موثریت پیمان اتلانتیک شمالی یا ناتو صحبت می کرد، گفت که پس از سال 2014 شمار اندکی از نظامیان ناتو به منظور آموزش نیروهای نظامی افغانستان، در این کشور باقی خواهند ماند.

ایجاد پایگاه های نظامی دایمی امریکا در افغانستان از موضوعات قابل بحث در روابط کابل و واشنگتن به شمار می رود.
بحث ایجاد پایگاه دایمی امریکا در افغانستان، نارضایتی برخی از کشورهای همسایه و منطقه از جمله، ایران، پاکستان و روسیه، را در قبال داشت.

پیشتر سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که ایجاد پایگاه دایمی امریکا در افغانستان، اشتباه استراتیژیک خواهد بود.
کشورهای منطقه تاکید دارند که در زمینه تامین امنیت افغانستان باید بیشتر به نیروهای داخلی این کشور اتکا شود.

با این حال هیلاری کیلنتون وزیر امور خارجه امریکا از پیشرفت نظامیان افغانستان اظهار امیدواری کرده گفته است که در آینده نه چندان دور، 75 درصد مسوولیت های امنیتی به نیروهای داخلی این کشور سپرده خواهد شد.

رئیس جمهور کرزی نیز در یکی از سخنرانی هایش در آغاز سال جدید خورشیدی (1391) گفت که تا یک سال دیگر در مورد پایگاه های نظامی امریکا در افغانستان تصمیم گرفته می شود.

این در حالیست که به گفته مقام های دولتی، رایزنی های کابل – واشنگتن در مورد امضای سند همکاری های استراتیژیک در حال نهایی شدن است و احتمالاً پیش از آغاز نشست شیکاگو به امضا برسد.

وزیر امور خارجه امریکا در مورد نشست شیکاگو گفته است که در این کنفرانس نقش ناتو پس از سال 2014 در افغانستان بررسی خواهد شد.
در آینده نزدیک قرار است رهبران پیمان اتلانتیک شمالی یا ناتو در شهر شیکاگو امریکا، دیدار و روی چالش های امنیتی افغانستان پس از خروج ناتو بحث و گفتگو کنند.

نشست شیکاگو قرار است در اواخر ماه می سال جاری میلادی (2012) در امریکا برگزار شود.
به گفته مقام های دولتی، رایزنی های کابل – واشنگتن در مورد امضای سند همکاری های استراتیژیک در حال نهایی شدن است و احتمالاً پیش از آغاز نشست شیکاگو به امضا برسد.

به گفته خانم کلینتون مقام ها در پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) می خواهند که نیروهای نظامی افغانستان، پس از خروج نیروهای بین المللی، از آموزش و تسهیلات کافی بهره مند شوند.
او گفته است که ناتو افغانستان را ترک نخواهد کرد و مردم افغانستان از این بابت نگرانی نداشته باشند.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا گفته است که واشنگتن روی حل سیاسی چالش های افغانستان تاکید دارد.
وزیر امور خارجه امریکا افزود که شرط های امریکا برای مذاکره با طالبان هنوز هم پا بر جاست.

قطع رابطه طالبان با شبکه القاعده، دست کشیدن از خشونت، پذیرش قانون اساسی موجود افغانستان، احترام به حقوق بشر و آزادی بیان از مهم ترین پیشرط های امریکا در زمینه مذاکره با طالبان است.

گروه طالبان اما همواره از پذیرش پیشرط های امریکا و متحدانش سرباز زده و بر خروج نیروهای خارجی از افغانستان و تغییر در قانون اساسی موجود به عنوان دو شرط اساسی برای آغاز مذاکرات تاکید کرده است.
این در حالیست که سرانجام پس از چند هفته تلاش و رایزنی، مذاکرات امریکا و گروه طالبان در قطر رسماً متوقف شد.

طالبان دلیل توقف مذاکرات را عملی نشدن دو خواست مهم شان عنوان کردند.
گشایش دفتر سیاسی برای طالبان و رهایی زندانیان این گروه از گوانتانامو از مهم ترین خواست های طالبان برای ادامه مذاکرات با امریکا عنوان شده است.

این در حالیست که زلمی رسول وزیر امور خارجه افغانستان هفته گذشته به منظور تسریع روند گفتگو با طالبان به دوحه پایتخت قطر سفر کرد.

در جریان این سفر، وزیر امور خارجه در مورد گشایش دفتری برای پیشبرد گفتگوهای صلح با مقام های قطری موافقت کرده است.)بخدی)