صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انتقاد از کمک وزارت تحصیلات عالی به دختران بازمانده از کانکور

انتقاد از کمک وزارت تحصیلات عالی به دختران بازمانده از کانکور

مقام ها در وزارت تحصیلات عالی می گویند که این وزارت، به کسانی که در امتحان کانکور با وجود اخذ نمرات بلند، نتیجه نگرفته اند؛ کمک می کند.
سندی که به دست خبرگزاری بخدی رسیده نشان می دهد؛ وزیر تحصیلات عالی به ریاست امتحانات کانکور این وزارت فرمان داده است تا به ولایاتی که در آن کمتر از 100 دختر به دانشگاه ها و موسسات تحصیلات عالی راه یافته اند، 15 نمره دیگر داده شود.
این اقدام وزارت تحصیلات عالی، مخالفت شماری از اعضای پارلمان را به دنبال داشت.

این وکلا می گویند که کمک کردن 15 نمره به دختران ولایت هایی که در آن، کمتر از 100 نفر کامیاب شده اند؛ خیانت به دیگر اشتراک کنندگان آزمون کانکور است.
ولایت های بامیان، دایکندی، فراه و ننگرهار از جمله ولایت هایی اند که در آن، از 80 تا 100 دانش آموز دختر به موسسات تحصیلات عالی راه پیدا کرده اند.

این اسناد نشان می دهد که هیچ دختری از ولایت های ارزگان و پکتیکا به دانشگاه های کابل کامیاب نشده اند.
طبق این سند، از ولایت ارزگان فقط 8 دختر برای اشتراک در امتحان کانکور نام نویسی کرده بودند که هیچ یک در امتحان اشتراک نکرده اند.

در ولایت های بادغیس، پکتیا، پنجشیر، خوست، زابل، سرپل، غور، کندهار، کنر، لغمان، لوگر، میدان وردک، نورستان، نیمروز و هلمند نیز کمتر از صد تن از دختران کامیاب شده اند.
ولایت های کابل، بلخ و هرات بیشترین افراد کامیاب شده در میان دختران را به خود اختصاص داده است.

محمد علی اخلاقی نماینده مردم غزنی به خبرگزاری بخدی گفت که باید به تمام اشتراک کنندگان دختر امتحان کانکور به طور یکسان نمره کمک شود.
به گفته اخلاقی، دختران در تمام ولایات کشور با مشکلات فراوان روبرو اند و نباید میان آنان تبعیض قایل شد.

اخلاقی گفت: در ولایاتی که به اشتراک کنندگان نمره کمک می شود، آمار کامیاب شدگان بالا رفته و باعث بی عدالتی می شود.
با این وجود وزارت تحصیلات عالی مدعی است که در مورد کمک نمره به دختران، رایزنی ها با نمایندگان ولسی جرگه نیز انجام گرفته است.

در سال جاری از 150 هزار فارغ التحصیل مکاتب، در آزمون کانکور اشتراک کردند که نزدیک به 40 هزار تن شان به موسسات تحصیلات عالی و نیمه عالی راه یافتند.
آزمون کانکور همواره یکی از جدی ترین چالش ها فراروی دانش آموزان فارغ صنف دوازده به شمار می رود.(بخدی)