صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انتقاد کمیسیون حقوق بشر افغانستان از پلیس محلی

انتقاد کمیسیون حقوق بشر افغانستان از پلیس محلی

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در گزارش تازه ای اعلام کرده که پلیس محلی در موارد زیادی عامل خشونت و ناامنی بوده است. سیما سمر، رئیس این کمیسیون، که روز شنبه این گزارش را در اختیار رسانه‌ها قرار داد، گفت که نیروهای پلیس محلی در مواردی از حکومت مرکزی فرمانبرداری نکرده‌اند.

پلیس محلی متشکل از افرادی است که با معرفی افراد بانفوذ محلی و تائید مقامهای محلی دولت استخدام می‌شوند.

این نیروها مسئولیت تامین امنیت مناطق محل سکونت خود را دارند.

براساس آمار وزارت داخله، شمار پلیس محلی به ۱۱ هزار نفر می‌رسد و قرار است تا سال ۲۰۱۴ به ۳۰ هزار نفر برسد.

سیما سمر به خبرنگاران گفت که کارکردهای نیروهای پلیس محلی در سراسر افغانستان یکسان نبوده است.

به گفته او، این نیروها در تامین امنیت در مناطق شمالی افغانستان موثر عمل کرده اند اما در برخی مناطق دیگر گاهی خود عامل خشونت، ناامنی و نافرمانی از حکومت بوده‌اند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر در گزارش خود نوشته که شماری از افراد پلیس محلی سابقه عضویت در گروه‌های مسلح غیرقانونی و گروه طالبان را دارند.

سیما سمر به عنوان مثال از یک فرمانده پیشین طالبان در ولایت بادغیس در غرب افغانستان نام برد که حالا به گفته او، به عنوان پلیس محلی استخدام شده است.

خانم سمر گفت: یکی از فرماندهان (طالبان) به نام مولوی اسفندیار، با ۲۰ نفر از افراد تحت فرمانش دو سال قبل یک زن را در بادغیس به جرم زنا اعدام کرد. حالا (این فرمانده) آمده شامل پلیس محلی شده است. طبیعی است که این گونه آدمها رضایت مردم را جلب نمی‌کنند و برای مردم نگرانی ایجاد می‌کنند.

اما صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله، نگرانی‌های مطرح شده در گزارش کمیسیون مستقل حقوق بشر را رد کرد و گفت که این نگرانی‌ها برای این وزارت قابل تائید نیست.

آقای صدیقی افزود: در هر دیداری که با مردم داشته‌ایم، اکثر مردم رضایت خود را از پلیس محلی ابراز کرده اند. رضایت آنها مبنی بر این است که آنها افرادی را که خود می شناسند و اهل همان محل است معرفی کرده‌اند تا شامل پلیس محلی شوند.

با وجود این، سخنگوی وزارت داخله گفت که تخلفاتی از سوی پلیس محلی صورت گرفته و سال گذشته ۱۳ مورد از این تخلفات ثبت شده و عاملان آنها تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

آقای صدیقی تاکید کرد که تخلف از سوی افراد پلیس به هیچ صورت تحمل نخواهد شد.

با این حال یکی از موارد نگرانی کمیسیون مستقل حقوق بشر، سطح پایین آموزش و سواد کسانی است که به عنوان پلیس محلی استخدام شده اند.

در گزارش این کمیسیون آمده که میزان بی‌سوادی در میان این نیروها به ۹۰ درصد و در برخی مناطق تا ۹۸ درصد می‌رسد و این افراد پیش از آغاز کار، تنها سه هفته آموزش می‌بینند.

مسئولان کمیسیون حقوق بشر گفته‌اند که این گزارش را بر اساس گفتگو با ۷۰ نفر از مسئولان امنیتی، اعضای شوراهای ولایتی، سران قومی، کارشناسان امور امنیتی، مردم و شماری از فرماندهان نیروهای بین‌المللی تهیه کرده اند.(بی بی سی)