صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ولسی جرگه: با عاملان سقوط کابل بانک برخورد جدی شود

ولسی جرگه: با عاملان سقوط کابل بانک برخورد جدی شود

وزیر مالیه، رئیس تصفیه کابل بانک و رییس عمومی بانک مرکزی افغانستان روزچهار شنبه برای ارایه جزییات در مورد سرنوشت کابل بانک در جلسه عمومی ولسی جرگه حاضر شدند. عبدالحمید محبی که به تازگی به عنوان رئیس تصفیه کابل بانک مقرر شده، اسامی شماری از کسانی که در ورشکست شدن کابل بانک دست داشتند را در جلسه عمومی ولسی جرگه اعلام کرد.

بر اساس اظهارات رئیس تصفیه کابل بانک، شیرخان فرنود 279 میلیون دالر، شرکت زاهد ولید به ریاست حصین فهیم برادر معاون اول رئیس جمهور 4 اعشاریه 4 میلیون دالر، محمود کرزی برادر رئیس جمهور کرزی، طاهر زاهد و غلام داوود هرکدام 16 میلیون دالر، شکرالله شاکر 2 اعشاریه 1 میلیون دالر، حاجی خلیل 29 میلیون دالر، خلیل الله فیروزی 5 اعشاریه 7 میلیون دالر، شرکت گاز گروپ 121 میلیون دالر، شخصی بنام حیات الله 1 اعشاریه 7 میلیون دالر، شرکت هوایی پامیر 98 میلیون دالر و گلبهار ادیبی 30 میلیون دالر را به عنوان قرضه از کابل بانک برداشته کرده اند.

شکریه بارکزی عضو ولسی جرگه در اعتراض به آمار اعلام شده گفت: این اسامی تکمیل نیست و رئیس تصفیه کابل بانک قصد فریب دادن نمایندگان را دارد. او تاکید کرد، اسامی تمام کسانی که در سقوط کابل بانک دست داشته، باید به صورت کتبی در اختیار نمایندگان پارلمان و رسانه ها قرار داده شود.

شماری از اعضای ولسی جرگه با اشاره به عدم شفاف بودن آمار اعلام شده، رئیس تصفیه کابل بانک را در زمینه معرفی عاملان ورشکست شدن کابل بانک ناتوان خواندند.

کابل بانک اولین بانک خصوصی کشور بود که سال 1389 به دلیل مدیریت ناسالم، ورشکست شد و شماری از مدیران اجرایی این بانک نیز بازداشت و مدتی زندانی شدند.

به دنبال انتشار خبر ورشکستن شدن کابل بانک، بانک مرکزی (د افغانستان بانک) وارد عمل شد و مدیریت کابل بانک را برای جلوگیری از عمیق تر شدن بحران مالی در کشور، به دست گرفت.عبدالحمید محبی رئیس تصفیه کابل بانک گفت که از مجموع قرضه های کابل بانک، مبلغ 100 اعشاریه 1 میلیون دالر تا کنون پرداخته شده است.

او افزود که از مجموع 15 باب خانه که در شهر دبی توسط شیرخان فرنود خریداری شده بود 9 باب آن تصفیه و باقی در حال بررسی است.

با این حال حضرت عمر زاخیلوال وزیر مالیه با اشاره به قرض های سنگین و خسارات وارده شده به بودجه ملی از ناحیه ورشکست شدن کابل بانک گفت: گمان نمی کنیم این خانه ها به نرخ که خریداری شده دوباره به فروش برسد.

زاخیلوال تاکید کرد که تمامی سهام داران کابل بانک که منجر به سقوط این بانک شدند، اشخاص قدرتمند و با نفوذ هستند و تا کنون قرضه های خود را پرداخت نکرده اند.

در همین حال نورالله دلاوری رئیس عمومی بانک مرکزی افغانستان گفت که 8 صد 25 میلیون دالر از سوی دولت برای جبران خسارات ورشکست شدن کابل بانک، پرداخت شده است.

با این وجود زاخیلوال وزیر مالیه از ولسی جرگه خواست تا هیئتی را تعیین کرده تا از کارکرد های رئیس تصفیه کابل بانک و پول های پرداخت شده نظارت جدی صورت بگیرد.(بخدی)