صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مجلس نمایندگان توافقنامه استراتژیک افغانستان و آمریکا را تایید کرد

مجلس نمایندگان توافقنامه استراتژیک افغانستان و آمریکا را تایید کرد

مجلس نمایندگان توافقنامه همکاری‌های استراتژیک میان افغانستان و آمریکا را تایید کرد. این توافقنامه را باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان روز اول ماه مه در کابل امضا کردند.

بر اساس این توافقنامه، دو کشور در عرصه های نظامی و غیرنظامی برای ۱۰ سال، ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴ میلادی با هم همکاری استراتژیک خواهند داشت.

مجلس نمایندگان این توافقنامه را روز شنبه در جلسه پرتنش مورد تایید قرار داد.

شکریه بارکزی، عضو مجلس گفت: برای این که افغانستان بتواند به پای خود ایستاد باشد، دارای حاکمیت ملی باشد، حداقل بتواند آینده خوبی را برای مردم خود در چهارچوب قانون اساسی افغانستان به عنوان یک کشور مستقل فراهم کند،نماینده های ملت خواستند که به این پیمان رای تایید بدهند. ما نیاز داریم تا در پای موافقتنامه‌ها با کشورهایی امضا کنیم که افغانستان را از لحاظ امنیتی، اقتصادی و اجتماعی حمایت می کنند.

شماری از مخالفان این توافقنامه اصرار داشتند که در این توافقنامه موارد مشخصی هست که باید به صراحت توضیح داده شود.

به نظر آنها، مساله حضور یا عدم حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان در این توافقنامه مبهم است و همچنین در این توافقنامه تذکر داده نشده که اگر سربازان آمریکایی در افغانستان مرتکب جرمی شدند، برخورد با آنها چگونه باید باشد.

مخالفان این توافقنامه همچنین از ذکر مساله نوعیت نظام سیاسی و به ویژه تاکید بر مرکزیت نظام در افغانستان در این توافقنامه انتقاد کردند.

قرار بود در نشست مجلس نمایندگان رنگین دادفر اسپنتا، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری افغانستان در باره این توافقنامه به اعضای مجلس توضیح دهد، اما جو پرتنش مجلس باعث شد که به او این فرصت داده نشود.

در رای‌گیری علنی در باره رد یا تصویب این توافقنامه مجلس مشخص شد که تنها پنج عضو این مجلس با آن مخالف بوده اند و بقیه همه به تایید توافقنامه همکاری استراتژیک افغانستان و آمریکا رای دادند.

به این ترتیب، پس از تایید هر دو مجلس نمایندگان و سنای افغانستان، این توافقنامه آماده امضای حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان شده تا به صورت عملی به اجرا گذاشته شود.

پیش از این نگرانی‌هایی مطرح شده بود مبنی بر این که برخی از کشورهای همسایه برای عدم تصویب این توافقنامه در مجلس نمایندگان افغانستان تلاش می‌کنند. رسانه‌های داخلی ، کشورهای پاکستان و ایران را در این مورد متهم کرده و مورد انتقاد قرار داده‌اند.(بی بی سی)