صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

گفتگو های سه جانبه بین امریکا، هند و افغانستان بر ضد پاکستان نیست

گفتگو های سه جانبه بین امریکا، هند و افغانستان بر ضد پاکستان نیست

روبرت بلیک (Robert Blake) دستیار وزیر خارجهء ایالات متحدهء امریکا در امور جنوب و آسیای مرکزی در جریان یک کنفرانس خبری تنظیم شده توسط مرکز مطبوعات خارجی در واشینگتن به خبرنگاران گفته گفته است: مطمیناً که گفتگو های سه جانبه بین ایالات متحدهء امریکا، هند و افغانستان بر ضد پاکستان نمی باشد.

به گفتهء روبرت بلیک (Robert Blake) برخلاف، این گفتگو ها در مورد وضعیت در افغانستان و اینکه چگونه حمایت از افغانستان ادامه یابد، صورت می گیرد.

روبرت بلیک در پاسخ به یک پرسش اظهار داشت: طوریکه بار ها از من شنیده اید، سه مرحلهء خیلی مهم گذار در افغانستان جریان دارد. این گذار نه تنها عرصهء امنیت، بلکه عرصهء سیاسی را نیز در بر می گیرد. چون در سال 2014 انتخابات خیلی مهم در افغانستان صورت خواهد گرفت و بعد گذار اقتصادی، که آنهم نیز بطور مساوی با آن مهم است.

به روز چهارشنبه هفتهء جاری بعد از ختم مذاکرات ستراتیژیک بین هند و ایالات متحدهء امریکا، وزرای خارجهء هر دو کشور توافق کردند تا هندوستان، امریکا و افغانستان فعالیت هایشان را از طریق جلسات رسمی مشورتی، پیش ببرند.

ایالات متحده و هندوستان توافق کردند، گفتگو های سه جانبهء را با افغانستان انجام داده، به این ترتیب در مورد عرصه های زراعت، معادن، انرژی و پروژه های بنیادی زیر بنایی در آن کشور صحبت کنند.

جزییات در مورد این گفتگو های سه جانبه در جریان هفته های بعدی اعلان خواهد شد.

اس. ام. کرشنا وزیر خارجهء هند با اظهار اینکه هند با افغانستان روابط کهن تاریخی، اقتصادی و فرهنگی داشته و نقش هندوستان را در افغانستان مفید خوانده است؛ در گفتگو با وزیر خارجهء امریکا با یاد آوری از پاکستان گفت، باید پناهگاه های امن تروریستان در آن کشور از بین برده شود.

روبرت بلیک (Robert Blake) در پاسخ به یک پرسش با اظهار اینکه، ایالات متحدهء امریکا نگرانی های هند را در زمینهء تهدید های ناشی از لشکر طیبه که از پاکستان سر چشمه می گیرد، درک و تقسیم می کند، گفت: ما بطور جدی تلاش می کنیم تا پاکستان را به فعالیت علیهء آن ها تشویق کنیم تا همچنان از وقوع همچو حملات از طریق مشارکت اطلاعاتی و سایر همکاری ها جلوگیری شود.

به عقیدهء برخی کارشناسان شاید با توسعهء روابط افغانستان و هند، پاکستان مخالفت کند، اما نصرالله ستانکزی استاد پوهنځی حقوق و علوم سیاسی و کارشناس مسایل سیاسی افغانستان می گوید:
تقاضای واشینگتن از دهلی به این معنیست که دیگر امریکایی ها از اسلام آباد نا امید شده اند، از جانب دیگر ناوقت است که پاکستان مناسبات افغانستان و هند را یاد کرده یا موضع نفوذ هند را مطرح کند، چون کابل و دهلی با هم روابط ستراتیژیک داشته و یک قرار داد همکاری ستراتیژیک را امضا کرده است.

روبرت بلیک دستیار وزیر خارجهء ایالات متحدهء امریکا در امور جنوب و آسیای مرکزی از سهمگیری هند به شمول دوملیارد مساعدت آن کشور در اعمار یک افغانستان با ثبات و موفق استقبال کرده است.(رادیوآزادی)