صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حمایت سازمان ملل از خانه‌های امن

حمایت سازمان ملل از خانه‌های امن

نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان خانه‌های امن زنان در این کشور را برای حفاظت از زنان آسیب پذیر نهایت مهم و حیاتی توصیف کرده است. این نخستین واکنش رسمی سازمان ملل متحد به جنجال‌های اخیر در مورد خانه‌های امن زنان در افغانستان است.

اخیرا حبیب الله غالب، وزیر عدلیه افغانستان گفته بود که خانه‌های امن آغشته به فساد هستند و نهادهای مدافع حقوق زنان، زنان افغان را به بیراهه می‌ کشانند.
خانه‌های امن، محلاتی هستند که زنان عمدتا آسیب پذیر از خشونت های خانوادگی و یا زنانی که بنا بر دلایل مختلف امنیتی یا اجتماعی جایی برای زندگی ندارند، در آن نگهداری می شوند.

وزارت امور زنان افغانستان که مسئولیت نظارت بر خانه‌های امن را دارد، واکنش تندی نسبت به اظهارات وزیر عدلیه نشان داد و خواستار عذرخواهی این وزارت شد.
وزارت امور زنان و شماری از نهادهای مدافع حقوق زنان، همچنین از وزیر عدلیه خواستند تا در مورد اظهارات خود توضیح بیشتر داده و برای ثبوت آن، اسناد ارایه کند.

سازمان ملل متحد نیز در اعلامیه خود گفته است که تا حالا، هیچ گونه خلاف‌ورزی از مقرراتی که برای خانه‌های امن در افغانستان از سوی حکومت تعیین شده، مشاهده نشده است.
در اعلامیه ای که این سازمان منتشر کرده، آمده که سازمان ملل متحد از نقش مهمی که خانه های امن در محافظت از زنان آسیب پذیر بازی می کند، قویا حمایت می کند.

اعلامیه افزوده است: دولت افغانستان، به ویژه وزارتخانه هایی که مسئول اجرای عدالت هستند، مسئولیت دارند تا از روشهایی کار بگیرند که از خشونت علیه زنان جلوگیری کرده و از حقوق زنان و دختران، به ویژه حقوق کسانی که قربانی خشونتهای خانوادگی و یا تجاوز جنسی هستند، محفاظت کند.

اظهارات حبیب الله غالب، وزیر عدلیه افغانستان در مورد خانه‌های امن که در یک جلسه پارلمان مطرح شد، با اعتراض و انتقادهای شدید نهادهای حقوق زنان روبرو شد.
آقای غالب در این جلسه گفته بود که خانه‌های امن علیه ارزشهای خانوادگی افغانستان عمل می‌کنند و افزود که به دختران می‌گویند اگر پدرانتان چیزی به شما گفتند، به آنها گوش ندهید. اگر مادرانتان چیزی گفتند، به آنها هم گوش ندهید. اینجا خانه‌های امن برای اقامت شما وجود دارد.

او افزود: کدام خانه‌های امن؟ چه بداخلاقی و روسپیگری نیست که در این خانه‌ها رخ نمی دهد.
اما نهادهای مدافع حقوق زنان می گویند که برای ثبوت این ادعاها، هیچ اسناد و مدارکی در دست نیست و وزیر عدلیه باید در این مورد توضیح بدهد.

خانه‌های امن سال گذشته نیز به یک موضوع جنجال برانگیز تبدیل شده بود. اما بدنبال آن، وزارت امور زنان مسئولیت نظارت بر این خانه ها را برعهده گرفت تا جوابی به نگرانی ها در مورد عدم شفافیت در چگونگی اداره این محلات از سوی نهادهای غیردولتی باشد.

وزارت زنان افغانستان می گوید که هم اکنون ۱۴ خانه امن در افغانستان فعال است که حدود ۲۵۰ زن، عمدتا کسانی که قربانی خشونت‌های خانوادگی هستند، در آن نگهداری می شوند.(بی بی سی)