صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

محمدکریم خلیلی: اگر مقامات دولتی در قاچاق مواد مخدر دست داشته باشند باید شناسایی و مجازات شوند

محمدکریم خلیلی:   اگر مقامات دولتی در قاچاق مواد مخدر دست داشته باشند باید شناسایی و مجازات شوند

محمد کریم خلیلی معاون دوم ریاست جمهوری، در یک گردهمای به منظور تجلیل از روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در کابل گفت که بر اساس برخی گزارش ها شماری از اعضای کابینه و مقام های دولتی در قاچاق مواد مخدر دست دارند. علي رغم همه تلاشها و اقدامات صورت گرفته در امر مبارزه با مواد مخدر، اگر تدابير اصولي در جهت مهار و ريشه کني توليد و قاچاق مواد مخدر در کشور اتخاذ نگردد بيم آن وجود دارد که مواد مخدر به يک بحران رو به گسترش مبدل گردد.

وی تاکید کرد که بی ثباتی در افغانستان رابطه مستقیم با مواد مخدر و تجارت پرسود آن دارد و تازمانی که به این معضل کلان ملی رسیدگی نشود، امنیت و ثبات در کشور مستقر نمی شود.
آقای خلیلی اضافه کرد در صورتی که روند قاچاق مواد مخدر هم چنان ادامه پیدا کند در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به کشور آسیب های جبران ناپذیری وارد می شود.

معاون رییس جمهور گفت ما زماني با اين پديده شوم مي توانيم بهتر وخوبتر مبارزه کنيم که ارگانهاي کشفي و امنيتي مهره هاي اصلي را شناسايي کرده و معرفي نمايد؛ اگر چه از مقامات دولتي باشند.

براساس تازه ترین آمارهای منتشرشده افغانستان در صدر کشورهای تولید کننده مواد مخدر جهان قرار دارد که باعث وجود فساد گسترده اداری در کشور شده است.
در آمارهای منتشر شده افغانستان در میان ده کشوری است که ناکام خوانده شده و از لحاظ حکومت داری در رتبه پایینی قرار دارد.

پیشتر ازاین شماری از کارشناسان مسایل سیاسی تاکید کرده بودند که برخی از مقام های دولتی در تجارت مواد مخدر دخیل هستند اما تاکنون کسی نتوانسته است، نام های این افراد را افشا کند.
علی احمد جلالی وزیر داخله پیشین کابینه کرزی از جمله کسانی خوانده می شود که می خواست نام مهره های درشت تجارت مواد مخدر در کشور را افشا کند که با فشار برخی حلقات مجبور به کناره گیری از سمت خود شد.

در همین حال معاون دوم ریاست جمهوری، خواهان محاکمه کسانی شد که در داخل و خارج کشور دست به تولید و قاچاق مواد مخدر می زنند.
کریم خلیلی تاکید کرد که باید با مهره های اصلی این معضل برخورد جدی شود تا مردم افغانستان در آسایش و رفاه زندگی کنند.

خلیلی گفت: با وجود اینکه میلیارد ها دالر پول از کشورهای کمک کننده در بخش مبارزه با تولید مواد مخدر به افغانستان سرازیر شده است اما ارگان های دخیل، دست آورد های چشم گیری نداشته است.
معاون دوم ریاست جمهوری، فقر، بی کاری و ناامنی را از عوامل عمده افزایش تولید مواد مخدر و قدرت گیری گروه های مخالف مسلح در کشور عنوان کرد.

در همین حال، ضرار احمد مقبل وزیر مبارزه با مواد مخدر می گوید که کشت و تولید مواد مخدر در سال جاری (1391) نسبت به سال گذشته (1390 ) 7 درصد افزایش یافته است.
آقای مقبل، تقاضا برای بازارهای بین المللی، فقر، فعالیت گروه های تروریستی و قاچاق آسان مواد مخدر را از عوامل عمده افزایش کشت و قاچاق مواد مخدر عنوان کرد.

به گفته او بیش از 95 درصد مواد مخدر در 9 ولایت نا امن از جمله قندهار، هلمند، کنر، نیمروز و ننگرهار کشت می شود.
وزیر مبارزه با مواد مخدر گفت: در جریان مبارزه با کشت کوکنار در کشور بیش از 14 تن از نیروهای پولیس کشته و 96 تن دیگر آنان زخمی شده اند.

او از نهادهای عدلی و قضایی و کشورهای همکار بین المللی افغانستان، خواست تا برای نابودی کشت و تجارت مواد مخدر، توجه جدی کرده تولید گران و فروشندگان این مواد را محاکمه کنند.
در همین حال عبدالرئوف ابراهیمی رییس ولسی جرگه گفت: کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان درحالی رو به افزایش است که سالانه مبلغ هنگفتی از سوی کشورهای خارجی در این زمینه به حکومت کمک می شود.

او تاکید کرد که گراف معتادین و قاچاق مواد مخدر روز به روز افزایش می یابد و تلاش های جامعه جهانی و حکومت افغانستان نیز تا حال نتیجه خوبی نداده است.
از سوی دیگر، رایان کراکر سفیر امریکا در افغانستان تاکید کرد که مشکل مواد مخدر، تنها به افغانستان محدود نمی شود بلکه وظیفه تمامی کشورهای جهان است تا با آن مبارزه کنند.

کراکر، نقش خانواده ها، مکاتب، عالمان دین و جامعه مدنی را برای نابودی کشت مواد مخدر حیاتی خواند و از دولت نیز خواست که یک روش متوازن و عملی را برای کاهش تولید مواد مخدر روی دست گیرد.
سفیر امریکا در افغانستان همچنان تاکید کرد که نیروهای نظامی داخلی به اندازه ای قدرت دارند که بتوانند در مناطق مختلف از جمله ولایت های نا امن از کشت کوکنار جلوگیری کنند.

او با اشاره به امضای موافقت نامه استراتیژیک میان امریکا و افغانستان گفت که مبارزه با مواد مخدر یکی از مواد مهم این موافقت نامه است و امریکا و جامعه جهانی در کنار مردم افغانستان خواهند بود.
این در حالی است که براساس یافته های سارنوالی نظارت و بررسی جرایم مسکرات و مواد مخدر در حال حاضر، بیش از یک و نیم میلیون معتاد در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد،720 هزار آن در شهر کابل به سر می برند.

براساس آمار این اداره، روزانه 50 کیلوگرام هروئین، 300 کیلو گرام تریاک و بیش از 500 کیلو گرام چرس تنها در شهر کابل به مصرف می رسد.
این آمار بر اساس گزارش تازه اعضای مسلکی ریاست نظارت و بررسی سارنوالی اختصاصی مبارزه علیه مواد مخدر و مسکرات تهیه شده است.(بخدی)