صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نمایندگان پارلمان خواستار استیضاح چند وزیر دیگر شدند

نمایندگان پارلمان خواستار استیضاح چند وزیر دیگر شدند

به دنبال سلب صلاحیت وزیران داخله و دفاع، شماری از نمایندگان پارلمان افغانستان تاکید دارند که وزیران ناتوان در کار شان باید استیضاح شوند. نمایندگان می گویند ضعف مدیریتی، ادارات دولتی را به نهادهای ناکارآمد تبدیل کرده است.
در جلسه روز چهار شنبه نمایندگان ولسی جرگه خواستار استیضاح وزیران انرژی و آب، مالیه، معادن، اطلاعات و فرهنگ، سرحدات و قبایل و رییس بانک مرکزی شدند.

نمایندگان از استعفای عبدالرحیم وردک وزیر دفاع افغانستان استقبال کردند. آنها از رییس ستره محکمه و لوی سارنوال خواستند تا به قانون احترام کنند. این دو مقام در نخستین ماه های سال روان ازسوی پارلمان سلب صلاحیت شدند اما تاکنون به کار شان ادامه می دهند.

سرور عثمانی، نماینده ولایت فراه در مجلس عمومی ولسی جرگه گفت: «تصمیم مردانه، شجاعانه و تاریخی وزیر دفاع که سر نفسانیات قدم برداشت و استعفا کرد، قابل تمجید است، خدا کند سرمشقی برای آینده ها شود».
هرچند حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان وزیران داخله و دفاع را به سمت های شان به عنوان سرپرست ابقا کرد ولی عبدالرحیم وردک روز سه شنبه رسما با وزارت دفاع خداحافظی کرد.

وردک روز گذشته پایان کار خود به حیث وزیر دفاع را اعلام کرد.
کرزی در ماه سرطان امسال در یک نشست فوق العاده از نمایندگان پارلمان خواست تا در آوردن اصلاحات و مبارزه با فساد اداری او را یاری کنند. او سپس فرمانی برای اصلاحات اداری و مبارزه با فساد صادر کرد.

چمن شاه اعتمادی، نماینده ولایت غزنی می گوید شرایط خوبی برای مبارزه با فساد اداری در داخل پارلمان وجود دارد: «از جلسه فوق العاده اول سرطان تا فرمان پر طمطراق جناب رییس جمهور، همه حکایت از یک نوع تلاش جدی و مبارزه پیگیر با وضعیت نابسامان فساد اداری در افغانستان دارد. سلب صلاحیت وزیران کرزی که از درون پارلمان آغاز شده، همه در راستای شکل گیری یک مبارزه منسجم برعلیه فساد اداری است».

در همین حال اداره عالی مبارزه با فساد اداری نیز خواستار تعلیق وظایف چهار تن از وزیران کابینه به دلیل دست داشتن آنها در سوء استفاده های مالی شده است.
پارلمان سال گذشته بارها تلاش کرد تا وزیرانی که وظایف شان را به صورت درست انجام نمی دهند، سلب صلاحیت شوند اما در تمام موارد این تلاش ها با شکست مواجه شدند.

براساس گفته های نمایندگان، نفوذ حکومت در داخل پارلمان، توزیع پول و مهمانی ها و دعوت هایی که از سوی وزیران ترتیب داده می شد، سبب شده بود تا نمایندگان نتوانند از نقش نظارتی شان استفاده کنند.

میرویس یاسینی، نماینده ولایت ننگرهار می گوید ضعف در سکتور امنیتی سبب شد که وزیران دفاع و داخله از سمت های شان برکنار شوند و در صورتی که چنین ضعف هایی در وزارت خانه های دیگر هم مشاهده شود، وزیران آنها به سرنوشت مشابه گرفتار خواهند شد.

نمایندگان می گویند وزیران کابینه باید متوجه باشند که سلب صلاحیت وزیران داخله و دفاع زنگ خطری است برای تمام وزیرانی که در پیشبرد امور بی تفاوت هستند. (دویچه وله)