صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیسیون حقوق بشر : فرار زنان ودختران از منزل افزایش یافته است

کمیسیون حقوق بشر : فرار زنان ودختران از منزل افزایش یافته است

مسولان درکمیسیون حقوق بشرکشورمیگویند که فرار زنان ودختران از منزل در چهارماه اول سال جاری ،افزایش پیدا نموده است . هرچند این مسوولان ارقامی را ارایه نمی نمایند؛ اما می گویند، پدیده ی فرار از منزل میان زنان و دختران درگذشته ها هم اتفاق می افتاد، اما درجریان چهارماه سال روان، این مشکل افزایش یافته است.

هرچند خشونت های خانوادگی، عوامل اقتصادی و فرهنگ های ناپسند جامعه از عوامل فرار زنان و دختران از منزل در کشورعنوان میشود.

به گفته مسوولان حقوق بشر، عوامل دیگر، چون عدم آگاهی از تعلمیات شرعی، مداخلات خانواده ها میان زن و شوهر، انتخاب همسر برای دختران از سوی خانواده و یا نامزدی های اجباری آنان، عدم دسترسی به تعلیم و تربیه، نیز سبب فرار دختران و زنان از منزل می گردد.

خانم ثریا صبحرنگ مسئول حقوق بشرزنان افغانستان میگوید : پدیدۀ فرار از منزل درچهارماه سال روان نسبت به چهار ماه اول سال گذشته ؛ افزایش یافته که بیشتر این مشکلات ناشی از لت و کوب، ازدواج های اجباری و خشونت های فامیلی دراین کمیسیون به ثبت رسیده است.

وی می افزاید : درچهارما ه اول سال جاری، بیش از 52 مورد قتل خانم ها در کشور دراین کمیسیون ثبت شده که اکثریت قتل ها بعد از فرار زنان از مناز ل شان اتفاق افتاده است .

در همین حال فرارزنان و دختران از منزل به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی امروز در افغانستان افزایش یافته و نگرانی های شدیدی را در میان شماری از خانواده ها به بار آورده است .

هرچند افزایش خشونت در برابر زنان، پدیدۀ جدید درافغانستان نبوده و بیشتر زنان در موارد مختلف مظلوم واقع گردیده اند اما این دسته از زنان فراری از منزل در گذشته ها دسترسی بهتر به نهاد های حقوقی و قضایی نداشتند، اما در حال حاضر شمارمحدود از این زنان آگاهی یافته اند که مراجعه به وزارت امور زنان و حقوق بشر میتواند در زمینه مشکلات شان این خانم ها را همکاری نماید .

صبحرنگ گفت: زمانیکه زنان فراری از منزل ، به کمیسیون حقوق بشر مراجعه می نمایند، طی 24 ساعت مشاور حقوقی برای آنان تعین می گردد و تلاش صورت می گیرد تا به خانواده ی شخص فراری در تماس شده و این مشکل را حل نمایند

او ادامه داد در صورتی که قضیه ی آنان حل نگردد؛ این دختران وزنان فراری به خانه ها ی امن انتقا ل داده میشوند ،وقضیه ایشان از طریق سارنوالی منع خشونت علیه زنان و یا محکمه ی فامیلی تحت بررسی قرار می گیرد.

خانم صبحرنگ میگوید : پس از درخواست خانواده و رضایت هردوجانب، شخص فراری با ضمانت قوی دوباره به خانواده ی وی سپرده می شود و این روند حداقل تا شش ماه؛ ازسوی مسوولان حقوق بشر پیگری می گردد تا مشکل دیگری در این راستا ایجاد نشود ،اما متا سفانه دربعضی موارد این مسله سبب قتل زنان ودختران فراری از منزل شده است .

وی گفت : بیشتر کسانی که پا به فرار می گذارند ناشی از ازدواج های اجباری بوده که حتی دربرخی موارد شماری از زنان سه روز بعد از ازدواج هم از خانه فرارنموده وبه کمیسیون مستقل حقوق بشر مراجعه نموده اند.

این درحالیست که وزیرعدلیه افغانستان قبلا خانه های امن ، جایی را که زنان فراری از منزل پناه گزین میشوند ، مرکز فسا داخلاقی خوانده بود .

اما بعد ازاعتراضات نهاد های مدافع حقوق زنان از این اظهارات اش معذرت خواست.(روزنیوز)