صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مرکز آموزش و تحقيقات زراعتی در پروان ايجاد مى شود

مرکز آموزش و تحقيقات زراعتی در پروان ايجاد مى شود

ساختمان مرکز آموزش و تحقيقات زراعتی در پروان، به کمک سه ميليون دالر امريکايى کورياى جنوبى، اعمار مى گردد. محمدآصف رحيمى وزير زراعت، آبيارى و مالدارى، دیروز در آغاز کار اين پروژه، در مرکز اين ولايت گفت که اين مرکز، در مساحت ده جريب زمين ايجاد مى شود و کار ساختمان يادشده، با داشتن هفت بلاک در يک طبقه از کمک مالى تيم بازسازى کورياى جنوبى، طى يازده ماه تکميل خواهد شد.

به گفتۀ وى، يکى از اين بلاک ها مربوط بخش هاى آموزش و اداره، ليليه و لابراتوارهاى مختلف بخش زراعت مى باشد.

به اساس معلومات منبع، متباقى شش بلاک شامل بلاک القاح مصنوعى، بلاک مرکز بسته بندى، بلاک ذخيره، بلاک سردخانه، بلاک طعام خانه و بلاک مسجد و پارکينگ وسايط مى باشد.

به گفتۀ وزير زراعت، در اين مرکز که ابتدا تنها نقش آموزشى را خواهد داشت، همه ساله ١٢٠٠ تن از دهاقين، در بخش زراعت تحت آموزش قرار خواهند گرفت.

منبع بدون ارائه جزئيات بيشتر، خاطرنشان کرد که به استادان اين مرکز، در کابل و کوريا آموزش داده مى شود.

وى گفت که اين مرکز، به تدريج در بخش تحقيقات زراعتى نيز فعاليت هاى خود را گسترش خواهد داد.

به اساس معلومات وزير زراعت، درحال حاضر ١٧ همچو مرکز زراعتى در کشور وجود دارد، که هفت مرکز آن در کابل و متباقى در ولايات مى باشد.

اما منبع خاطرنشان کرد که مرکز آموزش و تحقيقات زراعتی پروان، مجهزترين مرکز در سطح کشور خواهد بود.

عبيدالرحمان قارى زاده عضو شوراى ولايتى پروان؛ در مراسم روزسه شنبه ضمن اظهار خرسندى از آغاز کار اين مرکز، از تيم بازسازى ولايتى و وزارت زراعت تشکر نمود که در ايجاد اين مرکز، کمک و تلاش نموده اند.

وى ايجاد مرکز يادشده را در راستاى بهتر شدن وضعيت زراعت در پروان، مهم خواند و از دهاقين خواست که از سهولت هاى اين مرکز، با علاقمندى استفاده کنند.

همچنان رحيم داد يکتن از دهاقين مرکز ولايت پروان، به آژانس خبرى پژواک گفت: اين مرکز بسيار براى ما خوب است؛ با آموزش در اين مرکز، حاصلات ما زياد ميشه.

موصوف ايجاد سردخانه در اين مرکز را نيز نهايت مفيد براى جلوگيرى از ضايع شدن حاصلات دهاقين خوانده گفت که تا حال، همه ساله به دليل نبود سردخانه ها، مقدار زيادى حاصلات ضايع مى شود و يا هم دهاقين مجبور مى شوند که حاصلات شانرا به قيمت ارزان به فروش برسانند.

رحيم داد افزود: تجار، پياز ما را بسيار ارزان خريدارى مى کنند و پاکستان مى برند؛ در پاکستان در سردخانه ها نگهدارى مى شود و دوباره آنرا بالاى ما به قيمت دوچند و يا بالاتر از آن مى فروشند.

در مراسم آغاز کار ساختمان مرکز آموزش و تحقيقات زراعتی، شمارى از مسوولين حکومتى و تيم بازسازى کوريا شرکت داشتند؛ اما در مورد کدام اظهارنظرى نکردند.(پژواک)