صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

در تمام ولايت دايکندى يک وجب سرک قيرهم وجود ندارد

در تمام ولايت دايکندى يک وجب سرک قيرهم وجود ندارد

برخى نماينده گان مردم و نهادهاى اجتماعى ولايت دايکندى، سفر وزرا به اين ولايت را تشريفاتى خوانده، ميگويند که حتى يک وجب سرک قير وجود ندارد که حد اقل از اين وزيران استقبال ميکردند.
رييس جمهور حامد کرزى، حدود دو ماه قبل فرمانى را صادر کرد که بر اساس آن، وزرا به ولايات سفر کرده و مشکلات مردم را ارزیابی نمایند و همچنین رابطه بین حکومت و مردم ایجاد شود.

ادارۀ امور، هفتۀ گذشته اعلام کرد که بر اساس اين فرمان، وظايفى که براى وزرا و ساير مقامات ادارات دولتى به مدت دو ماه سپرده شده بود، عملى گرديده است که شامل سفرهاى ولايتى وزيران نيز ميگردد.
هفتۀ گذشته وزرای ترانسپورت، انکشاف شهری و فوايدعامه، به دایکندى سفر کردند؛ اما شمارى از باشنده گان ولايت دايکندى ادعا ميکنند که سفر اين وزرا، هیچ دستاوردی نداشته است .

هادی "رحیمی زاده" عضوشوراى ولایتی دایکندى ميگويد که وزیر فوایدعامه در اين سفر، وعدۀ پخته کاری ١٠ کیلومترسرک داخل شهر نيلى، و وزیر ترانسپورت وعدۀ توسعه میدان هوايی را به مردم و مسوولین داده اند؛ اما هیچکدام این وعده ها عملی نخواهند شد.

وى به آژانس خبرى پژواک گفت که تمامی این وعده ها، صرف برای پوشش رسانه ای ابلاغ میگردد؛ اما از باز سازی واقعی در دایکندی خبری نیست و حتی یک وجب سرک قیر هم وجود ندارد.
اين عضو شوراى ولايتى علاوه کرد: "کاش یک وجب سرک قیر در نیلی وجود میداشت تا ما به مهمانان عالیرتبه میگفتیم که به سرک قیر ما خوش آمديد."

"رحیمی زاده" افزود که مردم از کدام مشکل بگويند و از کدام درد بنالند؟ مردم در همه بخشها چه صحت، زراعت، معارف، ترانسپورت و برق، مشکلات جدى دارند که در طول سالها انکشاف نیافته است.
منبع علاوه کرد: از زمانى که دایکندی به ولايت تبديل شده، حداقل بازسازی را داشته و در این زمینه نه تنها حکومت، بلکه جامعۀ جهانی نیز تغافل کرده است .

دايکندى، از جمله ولايات کوهستانى و صعب العبور است؛ اين ولايت هفت سال قبل، يکى از ولسوالى هاى ولايت ارزگان بود، که بعداً به ولايت ارتقا يافت.
از سوى ديگر، محمد نعیم يکى از اعضاى نهادهاى اجتماعى ولايت دایکندی ميگويد سرکى را که از شهر نیلی تا ولسوالى سنگ تخت بندر، قرار بود در سطح درجه دوم اعمار نمایند، به حدی برای عابرین مشکلات ایجاد کرده که فاصلۀ زمانی این مسیر را تا یک ساعت بیشتر کرده است.

وی به پژواک گفت که شرکت قراردادى، کار اين سرک را شش ماه قبل شروع کرد؛ اما با گذشت يکماه، آنرا به شکل نيمه کاره رها کرد که اين وضعيت، باعث گرديده که موترها به آهستگى حرکت کنند و وقت بيشتر را در بر بگيرد.
اين عضو نهاد اجتماعى افزود که در دایکندی، نه تنها روی سرکها کار نشده، بلکه خرابکاری هم کرده اند و پروژه ها را نیمه تمام گذاشته اند .

شوراى ولايتى دايکندى ميگويد که سال گذشته، هيئت وزارت فوایدعامه به اين ولايت آمده و وعدۀ بازسازی٢٥ کيلومتر سرک از مرکز نیلی به طرف کوتل قوناق را داده بود، که تاهنوز اين وعده عملی نگردیده است.
اما احمدشاه وحید معین تخنیکی وزارت فوايدعامه ميگويد که وزرا برای ارزیابی مشکلات مردم از زبان خودشان، رفته اند تا ببینند که در کدام بخش ها مشکل دارند و وعده هايى که صورت گرفته، نياز به زمان دارد.

وی، مشکلات سرک در دایکندی را پذيرفته گفت: "ما همه ساله سرک ها را در مسیر ولسوالی ها جغل اندازی کرده ایم و آنچه که در پلان درازمدت برای دایکندی داریم، شامل عبور سرکها از شرق به غرب وشمال به جنوب میباشد، که دایکندی را با دیگر ولایات همجوار وصل خواهد کرد."

معین تخنیکی وزارت فوایدعامه علاوه کرد که در پروگرام کوتاه مدت، گروپ سروی آنها برای سروی نمودن ٢٥ کیلومتر سرک در مسير کوتل قوناق دایکندی به سر میبرند، که از سال آینده کارش آغاز خواهد شد و نظر به بودجۀ دست داشتۀ شان، سرک سروی شده را قير خواهند کرد.

به گفتۀ وحيد، دایکندی ولایت انکشاف نیافته بوده و مى پذيرند که حتى یک کیلومتر سرک قیرهم وجود ندارد؛ اما اين ولايت در پلان وسیع قرار دارد که در سالهای آینده، از سرک های قير برخوردار خواهد شد.
مردم دايکندى همچنان شاکى اند که دولت نه تنها در بخش سرک، بلکه در عرصۀ اعمار مکتب، کلينيک، آب آشاميدنى و ساير نيازمندى هاى مردم، بى توجهى کرده وکار بازسازى برخى از آنها نيمه تمام مانده است.

محمد ظاهر باشندۀ منطقۀ سردشت نيلى گفت که بیش از ١٠ باب مکتب را در دایکندی سراغ دارد که بعض شان نیمه کاره مانده و بعضی هم نزدیک پوشش رسیده؛ اما چهار سال است که این پروژه ها نیمه تمام مانده و کار روى آن صورت نمى گيرد.
وى علاوه کرد که نمونۀ يکى از کارهاى نيمه تمام، ساختمان یک لیسه در مرکز ولسوالی سنگ تخت است که چهار سال ميشود نیمه کاره مانده است.

موصوف افزود: "فکر میکنم قراردادهايی که برای اجرای پروژه ها از کابل انجام میشود، شرکت ها و موسسات فقط پول شان را که گرفتند، دیگر راپور میدهند که آنرا اجرا کرده و هیئت ارزیابی وجود ندارد."
گفتنى است که در برخى موارد، کار يک پروژه براى بار دوم توسط يک وزير افتتاح ميشود.

يکى از اين پروژه ها بند برق مچلغو در ولسوالى احمدآباد ولايت پکتيا بوده که کار آن، براى بار دوم به تاريخ ١٣ ميزان سال جارى توسط محمد اسماعيل وزير انرژى و آب و مسوولان محلى، آغاز گرديد.

اين درحالى است که قرارداد اين بند، در جوزاى سال ١٣٨٩ امضا شده و کار آن، در ماه جوزاى سال ١٣٩٠ توسط معين وزارت انرژى و آب و والى پکتيا شروع شده بود.

وزير انرژى و آب گفته بود که کار اين پروژه، دو سال قبل به علت تهديدات امنيتى آغاز نگرديد. (پژواک)