صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نزدیک به ٦٠ درصد مردم افغانستان از افسردگی رنج می برند

نزدیک به ٦٠ درصد مردم افغانستان از افسردگی رنج می برند

از روز جهانى صحت روانى، درحالى در کابل تجليل به عمل آمد که به اساس تخمين، در حدود ٦٠ درصد مردم افغانستان، علايم امراض روانى ديده مى شود.
روز جهانى صحت روانى (١٠ اکتوبر) همه ساله به هدف آگاهى دادن به مردم در سراسر جهان تجليل مى شود.

به اساس معلومات وزارت صحت عامۀ افغانستان، امسال اين روز تحت شعار "افسردگى، يک بحران جهانى" تجليل مى شود؛ زيرا افسردگى از جمله مشکلات روانى رو به افزايش در جهان است.
دوکتور ناجيه طارق معين عرضۀ خدمات صحى وزارت صحت عامۀ افغانستان، دیروز در مراسم تجليل از اين روز در کابل گفت که افسردگى، مشکل معمول در کشورهاى فقير و غنى مى باشد.

به گفتۀ وى، ايجاب مى کند که در کشورهاى فقير، تدابير جدى براى صحت روانى وجود داشته باشد؛ زيرا در کشورهاى فقير، از يک طرف سطح آگاهى مردم پايين است و از سوى ديگر، امکانات اندک مى باشد.
طارق افزود: "نتايج تحقيقات در افغانستان نشان مى دهد که اعراض و علايم افسردگى در ميان مردم خيلى بلند است؛ اما اين بدان معنى نيست که تمام اين جمعيت مبتلا به افسردگى است."

وى خاطر نشان کرد که اين اعراض و علايم افسردگى، از سبب فشارهاى روانى و مشکلات اجتماعى به وجود آمده است.
ناجيه طارق افزود که صحت روانى، يکى از اولويت هاى آن وزارت است و اقدامات لازم را براى وقايه و تداوى اختلالات روانى به شمول افسردگى و ارتقاى صحت روانى مردم افغانستان، روى دست گرفته است.

وى گفت که وزارت صحت عامه، در مدت هفت سال گذشته ٢٠٠ مشاور صحت روانى را آموزش داده تا از طريق مراکز صحى، براى بيماران روانى خدمات عرضه کنند.
همچنان منبع خاطرنشان کرد که براى چهل درصد داکتران، مراکز صحى کشور در بخش صحت روانى، آموزش هاى لازم داده شده و قرار است که تا پنج سال آينده، به تمام داکتران مراکز صحى در اين بخش آموزش داده شود.

به گفتۀ وى، هدف از اين آموزش اين است که داکتران بخش هاى مختلف، بتوانند بيماران روانى را تشخيص دهند، کسانى را که مشکلات خفيف روانى دارند، تداوى کنند و بيمارانى را که مشکلات پيشرفتۀ روانى داشته باشند، به شفاخانه هاى صحت روانى معرفى نمايند.

داکتر بشيراحمد سرورى آمر بخش صحت روانى وزارت صحت عامه، به پژواک گفت: سروى سازمان صحى جهان، در زمان حاکميت طالبان نشان داده بود که در هفتاد درصد مردم افغانستان، علايم امراض روانى ديده مى شود.
قرار اظهارات وى، بعد از آن سروى ديگرى در اين بخش انجام نشده؛ اما با در نظر داشت شرايط، گفته مى تواند که فعلاً درحدود ٦٠ درصد مردم افغانستان، علايم امراض روانى ديده مى شود.

وى گفت که در حال حاضر، در سطح کشور ٤٥ داکتر متخصص صحت روانى وجود دارد.
منبع خاطرنشان کرد که در افغانستان، شمار بيمارانى که مشکلات پيشرفتۀ روانى دارند، زياد نيست و ٤٥ متخصص مى توانند به آنها رسيده گى کند.

داکتر کرم شاه نماينده سازمان صحى جهان، در مراسم دیروز در کابل گفت که در افغانستان ارقام موجود در بارۀ اختلالات روانى از جمله افسردگى ناکافى است؛ زيرا جنگ دوامدار و حضور مستمر عوامل مساعد کنندۀ ديگر، نشان دهندۀ بار سنگين مشکلات روانى در کشور مى باشد که نياز به بررسى و مستندسازى دارد.

کرم شاه گفت که افسردگى به يک بحران جهانى مبدل شده است.
به اساس معلومات نماينده سازمان صحى جهان، يک سروى نشان مى دهد که در ١٧ کشور جهان به طور اوسط، در هر بيست نفر، يک تن در جريان يک سال به يکى از اشکال افسردگى مصاب گرديده است.

وى گفت که افسردگى، يکى از علل معيوبيت در بين زنان و مردان مى باشد که در زنان، پنجاه درصد بيشتر نسبت به مردان است.

وى، هدف تجليل از اين روز را آگاهى عامه، ترويج بحث هاى باز در مورد اختلالات صحت روانى و سرمايه گذارى براى خدمات وقايوى و معالجوى صحت روانى خوانده گفت که از اين روز، از بيست سال به اين طرف در جهان تجليل مى شود.

سيسليا کاستا نماينده اتحاديۀ اروپا، در مراسم دیروز بدون ارائه جزئيات بيشتر گفت که اين اتحاديه، از چند سال به اين طرف ٥،٥ ميليون يورو در بخش صحت روانى با افغانستان کمک نموده است.
وى گفت که اين اتحاديه، در اين بخش به کمک هاى خود با افغانستان ادامه مى دهد. (پژواک)