صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آيساف: دفاع از حملات خارجى بر افغانستان مسووليت ما نيست

آيساف: دفاع از حملات خارجى بر افغانستان مسووليت ما نيست

آيساف ميگويد که مسووليت قانونى دفاع از حملات خارجى بالاى افغانستان را ندارد.اين مطلب را بريدجنرال گونتر کتس سخنگوى نظامى آيساف، دیروز(٨عقرب) درنشست خبرى اظهارداشته گفت: زمانى که ماموريت مبارزه عليه تروريزم درافغانستان از سوى سازمان ملل متحد به ما تعلق گرفت، گفته نشده که در صورتى که افغانستان، مورد حملۀ يک کشور خارجى قرار ميگيرد، مامسووليت دفاع از اين کشور را داريم.

وى افزود: با وجودی که مقامات حکومت افغانستان، درکنفرانس بن اول (دسمبر٢٠٠١ ميلادى) پيشنهاد کرده بودند که محافظت سرحدات کشورشان، بعنوان يکى از مسووليتهاى نيروهاى خارجى، در اعلاميۀ اين کنفرانس گنجانيده شود؛ اما اين پيشنهاد شامل اين اعلاميه نگرديده است.

وى درحاليکه تاکيد نمود که دفاع از حملات خارجى بالاى افغانستان، شامل ماموريت آنها نبوده، گفت: حکم قانونى دراين مورد وجود ندارد.

اين درحالى است که حملات راکتى پاکستان، از يک ونيم سال بدينسو، به شکل وقفه يى بر کنر و بعضى مناطق ديگر سرحدى ادامه دارد، که از اثر آن صدها تن کشته و زخمى شده و حدود ١٥٠٠ خانواده، مجبور به ترک منازل شان گرديده اند.

مقامات امنيتى افغان ميگويند که حملات راکتى بر کنر و ساير مناطق سرحدى کشور توسط اردو و ادارۀ استخبارات پاکستان صورت ميگيرد.

اين مقامات، همواره از خاموشى نيروهاى خارجى در برابر حملات راکتى پاکستان انتقاد نموده و گفته اند که اگر نيروهاى خارجى، از حملات راکتى پاکستان برخاک افغانستان دفاع نميکنند، جنگ افزارهای پيشرفتۀ مجهز را در اختيار نيروهاى افغان قرار بدهند تا آنها خود بتوانند از کشورشان دفاع کنند.

اما آيساف ميگويد: تجهيزاتى را که جامعۀ جهانى و ناتو، به نيروهاى افغان تعهد نموده؛ شامل لستى ميشود که دولت افغانستان، در اختيار ناتو و جامعۀ جهانى قرار داده است.

کتس گفت که تمام مواد شامل اين لست، به نيروهاى افغان داده خواهدشد.

بربنياد معلومات موصوف؛ بعضى کشورها، خارج از اين لست نيز تعهد نموده اند که در قسمت تجهيزات، با نيروهاى امنيتى افغان کمک ميکنند.

با اين حال، دولت افغانستان نيز تاييد ميکند که هيچگونه معاهده بين مقامات افغان و آيساف، در مورد محافظت از سرحدات کشور وجود ندارد.

سخنگوى آيساف با تاکيد براينکه ماموريت آنها صرفا در داخل افغانستان است، تردد مخالفان مسلح دولت را در دوطرف سرحد، يکى از مسايل نگران کننده خواند.

وى افزود که ضرورت احساس ميشود تا فعاليت هاى مخالفان مسلح، در هردوطرف سرحد، توقف داده شود.

کتس ياد آور شد: "مابه گفتگوى خود با نظاميان پاکستان و افغانستان، در اين مورد ادامه ميدهيم."

موصوف يکبار ديگر تاکيد کرد که جامعۀ جهانى، بعداز سال ٢٠١٤ نيز در کنار مردم افغانستان قرار خواهد داشت.

وى از تغييرات زيادى درآن سال در افغانستان خبرداده افزود که يکى از اين تغييرات، قرار گرفتن نيروهاى امنيتى افغان در سطح رهبرى ميباشد.

موصوف علاوه کرد: تازمانيکه آيساف مطمئن شود که افغانستان، دوباره به پناهگاه هاى امن تروريزم مبدل نميشود، دراين کشور باقى خواهدماند و نيروهاى امنيتى افغان را حمايت خواهدکرد.

وى درپاسخ به سوالى درمورد اينکه برخى افراد، در مورد توانايى هاى نيروهاى امنيتى افغان ترديد دارند؛ گفت که توانايى هاى نيروهاى امنيتى افغان، روز به روز بيشترميشود و درسال ٢٠١٤ صد درصد در راس مسووليتهاى امنيتى قرار خواهند گرفت.

آيساف، از فشارها عليه مخالفين مسلح، در زمستان امسال نيز خبرداده گفت که آنها بانيروهاى امنيتى افغان، برمبارزه مشترک عليه مخالفان مسلح دولت، ادامه خواهندداد.(پژواک)