صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

صدراعظم ایتالیا: افغانستان به گذشته بر نمی‌گردد

صدراعظم ایتالیا:  افغانستان به گذشته بر نمی‌گردد

نخست وزیر ایتالیا در سفر به افغانستان تاکید کرد که سال 2014 برای افغانستان سال تحول است نه سال برگشت به گذشته. این نگرانی وجود دارد که با خروج نیروهای بین المللی، افغانستان بار دیگر گرفتار بحران شود.

حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان و ماریو مونتی، نخست وزیر ایتالیا در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری، پروسه انتقال و حمایت جهانی از افغانستان پس از سال 2014 گفتگو کردند.

ماریو مونتی، نخست وزیر ایتالیا روز یکشنبه 14 عقرب 1391 به کابل سفر کرد و در یک کنفرانس خبری با رییس جمهور کرزی گفت: ما چشم به راه سال 2014 هستیم؛ سالی که سال تغییر و تحول خواهد بود، نه سال برگشت. این سال، سال ترقی است. ایتالیا در کنار سایر کشورها حمایت خود را از افغانستان ادامه خواهد داد و افغانستان تنها نخواهد گذاشت .

نخست وزیر ایتالیا گفت که کشورش و افغانستان در ششم جنوری 2012 سند همکاری های استراتژیک را امضا کرده و در حال حاضر آن را تطبیق می کنند. این مقام ایتالیایی تاکید کرد که براساس این سند، ایتالیا متعهد است که از پیشرفت، ترقی و آبادی افغانستان حمایت کند.

آقای مونتی همچنان افزود که ایتالیا از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال 2014 حمایت می کند. او گفت این انتخابات می تواند آینده درخشانی را برای مردم افغانستان نوید دهد. او خاطر نشان کرد که در این زمینه با مقامات افغانستان نیز گفتگو کرده است.
ایتالیا 3500 سرباز در افغانستان دارد که بیشتر آن ها در ولایت غربی هرات مصروف تامین امنیت هستند.

در همین حال، رییس جمهور کرزی گفت در ده سال گذشته ایتالیا بیش از 500 میلیون دالر به افغانستان کمک کرده و دو کشور سابقه دوستی یک قرن را دارند.

رییس جمهور کرزی یک بار دیگر تاکید کرد که ضرورت به حضور دو خارجی در کمیسیون شکایات انتخاباتی نیست. در قانون جدید تشکیل و صلاحیت های کمیسیون انتخابات آمده است که ملل متحد دو عضو خارجی را برای کمیسیون شکایات انتخاباتی معرفی کند؛ اما آقای کرزی گفت افغانستان صاحب حاکمیت ملی است و در هیچ کشور جهان خارجی ها در نهادهای دولتی حضور ندارند: افغانستان نیز مانند سایر کشورها به این مرحله رسیده که باید انتخابات و زندگی سیاسی و اجتماعی خود را خودش پیش ببرد.

پس ضرورت به آن ها (دو عضور خارجی در کمیسیون شکایات انتخاباتی) نیست و حاکمیت ملی هم اجازه نمی دهد .(دویچه وله)