صفحه نخست » افغانستان » ولسی جرگه خطوط اساسی سیاست دولت را رد کرد
ولسی جرگه خطوط اساسی سیاست دولت را رد کرد
اعضای ولسی جرگه دیروز (چهارشنبه) طرح خطوط اساسی سیاست دولت را با اکثریت آرا رد کردند. این طرح حدود 9 ماه پیش به ولسی جرگه معرفی شده بود که در جلسه عمومی دیروز و در نتیجه رای گیری، با اکثریت آرا رد شد.
اعضای ولسی جرگه می گویند که خطوط اساسی سیاست دولت که بخش هایی از برنامه ها و استراتژی دولت و روابط با کشورهای منطقه و جهان را در بر می گیرد، "ناقص و نا متوازن" است.
شکریه بارکزی نماینده مردم کابل در ولسی جرگه گفت که در بخش هایی از این طرح به صورت آشکار ماده های قانون اساسی نقض شده است.
به گفته او، در این طرح به مسوولیت هایی که قانون اساسی به دوش دولت انداخته، هیچ اشاره ای نشده است.
او انکشاف متوازن، تامین عدالت و شفافیت در امور بین المللی را از ماده های اصلی نقض شده در این طرح خوانده است.
بارکزی می گوید که این طرح نه جنبه قانونی دارد و نه به صورت ادبی نوشته شده است.
طرح خطوط اساسی سیاست دولت در سومین سال فعالیت نمایندگان در ولسی جرگه مورد بحث قرار گرفته است.
شماری از آگاهان می گویند که این طرح باید در اوایل فعالیت پارلمان به ولسی جرگه معرفی می شد.
به باور آنان، حکومت تنها از طریق این طرح می تواند به صورت بهتر به مردم افغانستان خدمت کنند.
با این حال نمایندگان هشدار دادند که این طرح قابل تطبیق نیست و به گفته آنان در صورت که به مرحله اجرایی گذاشته شود، عواقب ناگواری را به دنبال خواهد داشت.
عبدالقیوم سجادی گفت: "در این طرح باید چگونگی سیاست حکومت با کشورهای منطقه و جهان به صورت شفاف ذکر شده باشد."
او افزود که حکومت باید در همکاری با نمایندگان مردم در ولسی جرگه این طرح را از نو نوشته و برای تصویب به مجلس بفرستد.
شمای از کارشناسان روابط بین الملل نیز بر تصویب هر چه زودتر این طرح از سوی ولسی جرگه تاکید می کنند.
به باور آنان افغانستان در شرایط کنونی نیاز مبرم به مشخص کردن روابطش با کشورهای بین المللی درچوکات خطوط اساسی سیاست دولت دارد. (خبرگزاری بخدی)
