صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

برخى ادارات دولتى در باميان و دايکندى هنوز هم غير فعال اند

برخى ادارات دولتى در باميان و دايکندى هنوز هم غير فعال اند

بعضی ادارات دولتی بامیان و دایکندی، پس از تعطیلی روزهاى عید، تا هنوز فعال نبوده و مردم از اين ناحيه شکايت دارند. مردم مى گويند: زمانى که آنها به اين ادارات مراجعه مى کنند، مسوولان آن موجود نبوده و باعث سرگردانى شان مى گردد.

آنها اعتراض مى کنند که اينک از عيد سعيد اضحى (قربان) حدود دو هفته ميگذرد؛ اما مسوولان شمارى از ادارات بخصوص عدلى و قضايى، به چشم نمى خورند تا به مشکل مردم رسيدگى نمايند.

محمد عارف یکتن از باشندگان منطقۀ دره چاشت ولسوالى يکاولنگ باميان ميگويد که او دو روز بعد از عيد قربان، جهت حل دعواى زمين خود به شهر باميان آمده؛ اما هر روزى که به محکمه و سارنوالى سر مى زند، مسوولان آن وجود ندارند.

وى به آژانس خبرى پژواک گفت که ماموران پايين رتبه در بعضى شعبات موجود مى باشند؛ اما آنها ميگويند که کار شما مربوط قاضى و سارنوال است و وعده ميدهند که امروز و فردا مى آيند.

محمد عارف علاوه کرد که مامورين پايين رتبه، به مردم وعدۀ قطعى نمى دهند که مسوولان شان چه وقت مى آيند؟ به همين علت نه تنها مراجعين سرگردان مى شوند، بلکه به زيان اقتصادى آنان نيز تمام ميشود.

اين باشندۀ يکاولنگ افزود که ديگر پول ندارد و تمام پولهايش در هوتل مصرف شده است؛ اگر به ولسوالى خود برگردد، امکان دارد که قاضى و سارنوال بيايد و او در قضيۀ حقوقى خود با مشکل مواجه شود.

موصوف گفت: "مه ايقدر سرگردان شديم که حتى از دعواى خود تير استم؛ کاشکى محکمه، قضيه را به نفع جانب مقابلم فيصله ميکد؛ اما نتيجه ميداد، ولى چنين نشده است."

وی علاوه کرد که در این وضعیت، نه تنها دعواگران، بلکه حتی دیگر مردم که عریضه و یا کار در ادارات دولتی دارند، با مشکل مواجه می شوند.

شوراى ولایتی قبلی بامیان، پنجسال قبل به علت غیرحاضری زیاد مامورین ادارات دولتی، اقدام کرده بود تا هیئتی از شوراى ولایتی را به ادارات دولتی بفرستد و کتابهای حاضری و غیرحاضری مامورین را ارزیابی نماید.

اما شوراى ولایتی فعلی بامیان، ارزیابی کتابهای حاضری مامورین را از صلاحیت های اجرايى خود نه، بلکه آنرا وظیفۀ اداره محلی بامیان میداند.

حیدرعلی احمدی عضو شوراى ولایتی بامیان گفت: "شکایات زیاد شفاهی از بعضی ریاست ها به علت غیابت زیاد وجود دارد که ما آنرا با مقامات محلی در میان گذاشته ایم."

وی افزود که برای بهبودی این وضعیت، باید اداره محلی قوی عمل نمايد تا باعث سکتگی کاری مردم و ادارات خودشان نگردد.

محمدآصف "مُبلغ" معاون والى بامیان، نبود برخى مسوولان ادارات را مى پذيرد؛ اما مشکل عمده را ناامنى در راه هاى منتهى به باميان و دايکندى و نامساعد بودن ميدان هوايى باميان براى پروازهاى مسافرتى عنوان ميکند.

باميان از طريق درۀ غوربند ولايت پروان و ولايت ميدان وردگ، به کابل منتهى مى شود؛ اما مبلغ ميگويد که اگر مسوولان محلى، از راه زمين بيايند، زندگى شان با خطر مواجه مى گرد.

به گفتۀ وى، در پروازها هم مشکل وجود دارد، تنها طيارۀ يوناما مسوولان محلى را به باميان انتقال ميدهد و اکثر اوقات در اين پروازها هم مشکل رونما مى شود.

معاون والى باميان افزود: "ما می پذیریم که رؤسا از طریق زمینی نمیتوانند به کابل رفت وآمد نمایند؛ ولی مشکلات ترانسپورت هوايی، به حدی مشکل است که رؤسا را در کابل هفته ها معطل میسازد."

وى علاوه نمود که اين مشکل، با ساخت میدان های هوايی بامیان و دایکندی حل خواهد شد.

ماه گذشته کار ميدان هوايى باميان، به هزينۀ ١٥ ميليون دالر موسسۀ همکاری های بین المللی جاپان (جایکا) آغاز شد که به گفتۀ وزارت ترانسپورت و هوانوردى مُلکى با تکميل آن، زمينۀ هر نوع پرواز فراهم خواهد شد.

معاون والى باميان افزود که حالا اکثر رؤسا از هر طريقى که بوده آمده اند و تعداد کمى باقى مانده اند که آنها هم به زودى مى آيند و قرار است عنقريب جلسۀ گزارشدهى ادارات محلى باميان آغاز شود و آنها کارکرد خود را ارائه نمايند.

موصوف سکتگی کاری در ادارات بامیان را رد نموده ادعا کرد که اگر رؤسا نباشند، مامورین ادارات وجود دارند و کار مراجعین را به پیش میبرند. در کنار آن، در ادارات حقوقی وقتی دوسیه ها به زودی بررسی نمیگردد، علتش این است که خیلی از دعاوی، از سالهاى متمادى باقى مانده و نیاز به تحقیق بیشتر دارد.

از سوى ديگر، هادی رحیمی زاده یک عضو شوراى ولایتی دایکندی ميگويد که وضعیت ادارات محلى اين ولايت، بد تر از بامیان است.

وی به پژواک گفت که بعد از عيد قربان و رمضان، اکثر ادارات دولتی نیمه فلج مانده و بصورت تعطیل درآمده است.

به گفتۀ رحيمى زاده، والی دایکندی به حج رفته و معاونش در سفر فرانسه به سر میبرد؛ ریيس سارنوالی و ریيس محکمه هم نیستند و طبعاً وقتی آنها نباشند، کارهای شان را کسان دیگر انجام نمی دهند و سکتگی کاری به وجود می آید.

اين عضو شوراى ولايتى گفت که هرچند وظیفۀ شوراهای ولایتی است که این وضعیت را کنترول نمایند؛ اما تا هنوز شوراى ولایتی دایکندی، در این زمینه اقدامی نکرده است.

وی گفت که این چالش، باید از سر راه مردم با همکاری ادارۀ ولایت برداشته شود و مردم، از مشکلات نجات داده شوند. (پژواک)