صفحه نخست » افغانستان » نخستین محکمه عاملان سقوط کابل بانک بر گزار شد
نخستین محکمه عاملان سقوط کابل بانک بر گزار شد
رییس دادگاۀ ویژۀ رسید گی به بحران کابل بانک از بررسی در بارۀ هر گونه اتهام خبر می دهد. دادگاه ویژه رسید گی به بحران کابل بانک روز پنج شنبه گفته است که اتهام های بنیاد گذار کابل بانک، شیرخان فرنود را در بارۀ رئیس جمهور کرزی، وزیر مالیه و دیگر مقام ها بررسی خواهد کرد.
رییس این دادگاه، قاضی شمس الرحمن شمس گفته است که، حکم نهایی دربارۀ بیست و دو متهم بحران کابل بانک تایک ماۀ دیگر از سوی این دادگاه صادر خواهد شد.
در همین حال حصین فهیم یکی از سهم داران کابل بانک پیشین اتهام شیرخان فرنود را به خودش رد می کند.
درنخستین نشست دادگاۀ ویژۀ رسیده گی به بحران کابل بانک شیرخان فرنود بنیان گذار کابل بانک پای رییس جمهورکرزی ، حصین فهیم برادر مارشال محمد قسیم فهیم ، وزیر مالیه ، دادستانی و برخی دیگر از مقام های بلند پایه دولت را نیز به بحران کابل بانک کشاند.
رییس دادگاۀ رسیده گی به بحران کابل بانک، قاضی شمس الرحمان شمس گفته است که: ادعاهایی که از سوی شیرخان فرنود بر رییس جمهور ووزیر مالیه صورت گرفته است ما از وی مدارک و اسناد اثباتیه خواستیم؛ اما تاحال هیچ اسناد و مدرکی مبتنی به ادعای خود اریه کرده نتوانسته است. هرزمانیکه مدارک اثباتیه مبنی به ادعای خود ارئه کرد و این ادعا ها را ثابت ساخت هرکسی که باشد ما آنان را زیربازپرس قرار خواهیم داد.
در همین حال حصین فهیم برادر مارشال محمد قسیم فهیم یکی از سهم داران کابل بانک ادعا های شیرخان فرنود را بی بنیاد می داند.
رییس عمومی اتاق تجارت و صنایع و یکی از سهم داران کابل بانک پیشین، حصین فهیم گفته است که: من تقریبا در حدود ۳۶ میلیون دالر قرض دار هستم که شما می توانید سند تصفیه را بنگرید و قرض را تصفیه کردیم و امید مه از شما این است که از تصفیه بپرسین که من قرض خود را خلاص کردیم یا نکردیم ، در قسمت شیرخان باید بگویم اقای شیرخان چون خودش متهم است در حدود چهار صد میلیون دالر را برده و بخاطری که قضیه خوده حل کند فکر می کند با گرفتن نام من یا محمود جان جرم خود را کم بسازد.
این سهم دارکابل بانک پیشین می افزاید که اقای فرنود با گرفتن نام سهام داران این بانک می کوشد که خودش را به گونه یی به حاشیه بکشاند.
رییس عمومی اتاق تجارت و صنایع و یکی از سهم داران کابل بانک پیشین، حصین فهیم گفته است که: مارشال صاحب به بزنس مه هیچ وقت ارتباط نداشته و این شراکت و تجارتی که من با کابل بانک داشتم پیش از این که مارشال صاحب به قدرت برسد من بزنس و تجارت داشتم.
از سویی هم رییس دادگاۀ رسیده گی به بحران کابل بانک پیشین نیز گفته است که حصین فهیم تمامی قرض هایش را در زمان معین پرداخته است اما تصمیم نهایی در این باره متهمان بحران کابل بانک چه زمانی گرفته خواهد شد.
رییس دادگاه رسیده گی به بحران کابل بانک، قاضی شمس الرحمان شمس گفته است که: از سارنوالی توضیح و معلومات خواستیم هر زمانیکه سارنوالی معلومات موثق برای ما ارئه کردند و موضوع تثبیت شد برای ما، کوشش می کنیم تا کمتر از یک ماه فیصله نهایی خود را ابلاغ کنیم.
دادگاۀ رسیده گی به بحران کابل بانک می افزاید که از میان بیست ودو متهم کابل بانک در نخستین نشست این دادگاه پنج متهم دفاعیه هایشان را بیان کرده اند و روز شنبه هفته آینده اعتراضات و دفاعیه شانزده متهم دیگردر نشست دوم این دادگاه اریه خواهد شد.(طلوع نیوز)
