صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آيساف مراحل چهارم و پنجم انتقال مسوولیت های امنیتی را پرچالش خواند

آيساف مراحل چهارم و پنجم انتقال مسوولیت های امنیتی را پرچالش خواند

آيساف، مراحل چهارم و پنجم انتقال مسووليتهاى امنيتى به نيروهاى افغان را پُرچالش خوانده؛ اما مى گويد که آنها همراه بانيروهاى افغان، عليه اين مشکلات مبارزه ميکنند.

پروسۀ انتقال مسووليت هاى امنيتى، از نيروهاى خارجى به نيروهاى افغان، در ماه سرطان سال ١٣٩٠ آغاز گرديد، که تاکنون اين مسووليت ها در سه مرحله، با تحت پوشش قراردادن ٧٥ درصد مناطق کشور، عملى شده است.

بريدجنرال گونتر کتس Günter Katzسخنگوى نظامى آيساف، درنشست خبرى دیروز گفت که پروسۀ انتقال، روندى است که باچالشها يکجا بوده و مرحلۀ چهارم و پنجم آن نيز باچالشها مواجه خواهند بود.

وى علاوه کرد که نميتوان از اين چالشها چشم پوشى کرد؛ اما به دليل رفع همين چالشها هنوزهم نيروهاى آيساف و افغان، عمليات مشترک را ادامه ميدهند تا اطمينان حاصل شود که بعداز سال ٢٠١٤ نيروهاى امنيتى افغان، ميتوانند مسووليت امنيت کشورشان را به دوش بگيرند.

قرار است که پروسۀ انتقال، در نيمۀ سال ٢٠١٣ پايان يابد و نيروهاى خارجى در پايان سال ٢٠١٤ افغانستان را ترک کنند.

سخنگوى نظامى آيساف افزود: "ما مطمئن استيم که ميتوانيم تا ختم پروسه انتقال مسووليتهاى امنيتى، با همين چالشها مبارزه نموده و اين مشکلات را حل کنيم؛ دليل اطمينان ما اين است که توانايى هاى نيروهاى افغان، به شکل روزافزون افزايش مى يابد."

کتس، با ذکر اينکه مبارزه با مخالفان مسلح دولت، چالش عمده بر سر راه روندانتقال بوده، گفت که آنها يکجا با نيروهاى افغان، باچالشها مبارزه ميکنند تا تمام چالشها از فرا راه پروسۀ انتقال برداشته شود.

وى علاوه نمود: در ساحاتي که در مراحل اول، دوم و سوم تحت پوشش روند انتقال قرار گرفته اند، خشونت کاهش يافته و مخالفان از قرا و قصباتى که قبلاً مراکز امن آنان به شمارميرفت، اخراج و به نقاط دوردست رانده شده اند.

اين درحالى است که دو روزقبل، داکتراشرف غنى احمدزى رييس کميسيون روندانتقال مسووليتهاى امنيتى، در نشست خبرى گفت که قراراست ماه آينده، ساحات آغاز روند چهارم انتقال، از سوى رييس جمهور اعلام شود.

جنرال جان آلن قوماندان عمومى آيساف در آن نشست، درحاليکه روندسوم مسووليتهاى امنيتى را موفق دانست، ابراز اميدوارى کرد که روند چهارم مسووليتهاى امنيتى نيز با کاميابى انجام شود.

اما ستر پاسوال مجتبى پتنگ وزير امورداخله، هفتۀ گذشته درمجلس عمومى مشرانوجرگه گفت که روند انتقال مسووليتهاى امنيتى، طبق يک پلان منظم انجام نشده است.

وى افزود: "ساحاتى که مسووليتهاى امنيتى آن به نيروهاى افغان سپرده ميشود، بايد هربخش آن مطالعه شود و با اين نميشود که بيرق نيروهاى خارجى را پايين و بيرق افغانستان را بالا کنيم."

سخنگوى نظامى آيساف، درنشست دیروزى گفت که تاهنوز به شمول ٢٨ کشورعضو ناتو، ٨ کشور ديگرى که شرکاى ناتو هستند، تعهد نموده اند که در ماموريت آيندۀ ناتو در افغانستان که بعداز ٢٠١٤ آغاز ميشود، همکارى ميکنند.

منبع، اين هشت کشور را مشخص نکرد.

موصوف خاطرنشان نمود: "بعضى نگرانى هايى وجود دارد که جامعۀ جهانى، بعداز ٢٠١٤ افغانستان را ترک خواهندکرد؛ اما بگذاريد من يکبار ديگر اطمينان بدهم که جامعۀ جهانى، تعهد قوى در قبال افغانستان دارند و نخواهند گذاشت تا اين کشور يکبار ديگر به چنگ مخالفين مسلح بیفتد." (پژواک)