صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اجلاس پاريس با اشتراک گروه های مختلف افغان آغاز شد

اجلاس پاريس با اشتراک گروه های مختلف افغان آغاز شد

اجلاس سه روزه با اشتراک گروه های مختلف افغان، برای بار اول در پاريس مرکز کشور فرانسه، دیروز آغاز گردید.

اين اجلاس سه روزه و گفتگو، از سوی نهاد تحقيقات استراتيژيک فرانسه و به همکاری وزارتخانه های دفاع و امورخارجۀ فرانسه گشايش می يابد.

به اساس گزارش بی بی سی، بعد از به قدرت رسيدن طالبان در افغانستان، اين بار اول است که همچو اجلاس با اشتراک نمايندگان طالبان مسلح و اپوزيسيون سياسى حکومت، برگزار مي شود.

اما اشتراک کنندگان اين اجلاس، از قبل گفته اند که در اين نشست، گفتگوی سياسی درمورد صلح صورت مي گيرد، و آنان تنها نظريات خود را ارائه می نمايند.

به اساس گزارش بی بی سی؛ نمايندگی طالبان مسلح در اين جلسه به عهدۀ شهاب الدين دلاور و نعيم وردگ اعضای دفتر سياسی طالبان در قطر خواهد بود؛ دلاور در زمان حکومت طالبان به حيث سفير طالبان در عربستان سعودی ايفای وظيفه نموده است.

در يک اعلاميۀ طالبان گفته شده که در اين اجلاس، فقط نظريات طالبان به جامعه جهانی ارائه خواهد شد؛ اما با هيچ گروهی گفتگو نخواهند کرد. در اين نشست، غيرت بهير مسوول سياسى گروه مسلح حزب اسلامی به همراه هيئت سه نفری نيز اشتراک می کند.

گفته ميشود که به نمايندگی حکومت افغانستان، معصوم ستانکزی عضو شورای عالی صلح و حاجی دين محمد مشاور رييس جمهور ، اشتراک می نمايند.

از سوی ديگر، فضل الرحمن اوريا سخنگوی ائتلاف ملی اپوزيسيون سياسی حکومت، به آژانس خبرى پژواک گفت که از اين ائتلاف به طور شخصی دعوت به عمل آمده و شايد که گروه سه نفری آنان، در اين اجلاس اشتراک نمايد.

قبل ازين، وزير امور خارجۀ فرانسه گفته بود که اشتراک کنندگان در اين اجلاس، روی خاتمه يافتن جنگ روانی درافغانستان و همچنين پشنهادات در مورد آيندۀ افغانستان بعد از سال ۲۰۱۴ ميلادی، گفتگو خواهند کرد.

لورينت فابيوس وزير امور خارجه فرانسه، درمصاحبه با راديوى فرانسوى (آر ايف ای) گفته بود که اشارۀ حمايت از سوی حامد کرزی رييس جمهور افغانستان در مودر اين اجلاس را در يافت نموده است.

وی افزوده است که در اين کنفرانس، نظريات در مورد آيندۀ افغانستان، از سوی دولت افغانستان و اپوزيسيون سياسى و نظامی ارائه می گردد.

کاميل گراند يک مسوول اداره تحقيقات استراتيژيک فرانسه گفته است که اشتراک کنندگان اين اجلاس، به طور شخصی دعوت شده اند.

وی افزوده است که اشتراک کنندگان اجلاس، پشت دروازه های بسته نظريات خود را به طور آزاد ارائه خواهند کرد.

قابل يادآوری است که قبل از اين نيز از سوی اين ادارۀ فرانسوی، همچو جلساتی صورت گرفته است که اعضای گروهای مختلف، در آن اشتراک داشته اند.

محمد حسن حقيار کار شناس امور سياسی، اين اجلاس را مهم عنوان کرد و گفت که بر وضعيت آيندۀ نظامی و سياسى افغانستان، اثر مثبت خواهد داشت.

وی گفت: برای بار اول است که جوانب درگير در منازعۀ افغانستان، در يک اجلاس جمع ميشوند و از نظريات يکديگر خود، آگاه می شوند.