صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت خارجه: ایجاد حکومت موقت امکان پذیر نیست

وزارت خارجه:  ایجاد حکومت موقت امکان پذیر نیست

وزارت خارجهء افغانستان ایجاد حکومت موقت را در این کشور به دور از امکان می داند اما در رابطه به وارد کردن تغییرات در قانون اساسی عکس العمل محتاطانه نشان می دهد.
گفته شده این دو موضوع از خواسته های عمدهء نماینده های طالبان و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار بودند که در نشست فرانسه مطرح گردیده اند.

اما جانان موسی زی سخنگوی وزارت خارجهء افغانستان به روز یکشنبه در کابل به خبرنگاران گفت که تاسیس حکومت موقت در کشور به خیر و منافع افغان ها نیست:
«موضوع ایجاد یک حکومت موقت جدید خواب و خیالی است که صورت هم نمی گیرد، امکان ندارد و به خیر مردم افغانستان هم نیست.

قالب و چهارچوب قانونی که در این کشور ریخته شده برای تمام گروه های سیاسی و افرادی که خواهان رسیدن به قدرت باشند و تمام گروه های که علاقمند به اشتراک در زنده گی سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی کشور هستند، وجود دارد.»
گزارش ها می رسانند که نماینده های حزب اسلامی حکمتیار در نشست پاریس خواهان ایجاد یک حکومت موقت در افغانستان شده و تعدیل قانون اساسی یکی از خواسته های طالبان در این نشست بوده است.

نشست پاریس در مورد تلاش های صلح افغانستان به روز های پنجشنبه و جمعه هفتهء گذشته با حضور نماینده های دولت این کشور، طالبان، حزب اسلامی گلبدین حکمیتار و احزاب مخالف سیاسی راه اندازی گردید.
با آن که سخنگوی وزارت خارجهء افغانستان می گوید که این نشست غیر رسمی بوده اما به گفتهء وی، برای تقویت روند تلاش های صلح از اهمیت زیاد برخوردار است.

از سوی دیگر آقای موسی زی هر چند روی جامع بودن قانون اساسی افغانستان تاکید می کند، اما می گوید که مطابق به منافع مردم امکان تعدیل آن هم ناممکن نیست:
«این که قانون اساسی افغانستان تعدیل می شود یا نه موضوعی است که برای آن یک میکانیزم بسیار روشن و واضح وجود دارد.

اما چهارچوب کلی در قانون اساسی که در ده سال گذشته ریخته شده، به باور دولت افغانستان فضای بسیار باز را برای تمام گروه می دهد که در حیات سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی کشور نقش بسیار فعال و موثر شان را داشته باشند.»
شورای عالی صلح افغانستان نیز شرایط مخالفان مسلح در نشست پاریس را رد نکرده است.

اما مقام های این شورا تاکید کرده اند که این خواسته ها نیاز به بررسی های بیشتر و گفتگو های مستقیم دارند.

با آن که جزییات گفتگو ها در نشست فرانسه تا اکنون به گونهء رسمی منتشر نشده، اما گفته می شود که در این نشست کدام فیصلهء مشخص صورت نگرفته است.

پیش از این نیز حزب اسلامی حکمتیار نشست های با نماینده های حکومت افغانستان داشته اما این بار نخست است که نماینده های دولت افغانستان، طالبان، حزب اسلامی و احزاب مخالف سیاسی در زیر یک چتر گرد هم آمده اند. (رادیوآزادی)