صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حقجو: با متضررین آتش سوزی باید کمکهای فوری صورت گیرد

حقجو: با متضررین آتش سوزی باید کمکهای فوری صورت گیرد

اتاق تجارت وصنايع ميگويد که با حريق شدن ٦٠٠ دکان بر اثر آتشسوزى دريکى از مارکيتهاى تجارتى درشهر کابل، ميليونها دالرخساره وارد گرديده و لازم است که با متضررين، کمکهاى فورى صورت گيرد.

اين آتشسوزى، دوشب قبل درمارکيت تجارتى فيض محمدناصرى درمندوى شهر کابل رُخ داد و پس از ١٦ ساعت، عصر ديروز خاموش گرديد؛ اما آتش خفيف در بعضى ساحات مارکيت و منزل تحتانى آن، تا قبل از ظهر دیروز نيز ادامه داشت و اطفائيه درحال خاموش ساختن آن بود.

ديروز مسوولان گفته بودند که به علت جريان آتشسوزى، تعداد دکانها و ميزان خسارات را تخمين زده نمى توانند.

اما محمد قربان حقجو رييس هيئت عامل اتاق تجارت وصنايع، دیروز در محل رويداد به خبرنگاران گفت که در اين آتشسوزى، ٦٠٠ دکان البسه حريق گرديده و به دکانداران ميليون هادالر خساره واردشده است.

وى افزود: بايد ازسوى سکتورخصوصى و دولت، با اين دکانداران کمک فورى شود و بانکها يکمقدار پول به شکل قرض حسنه براى متضررين بدهند تا آنها بتوانند دوباره کاروبارشان را شروع کنند.

رييس هيئت عامل اتاق تجارت وصنايع، از عدم فعاليت سکتور بيمه انتقاد نموده، گفت که افغانستان يکى از کشورهاى محدودى است که سکتوربيمۀ آن فعال نبوده و اين مسئله باعث شده که وقتى يک دکان آتش ميگيرد، تمام دار ونداريک شخص برباد ميشود و فرد متضرر، مجبور است دوباره از صفرشروع کند.

موصوف، از دولت خواست تا متضررين را ١٠ سال از ماليه معاف نمايد تا به نحوى با آنها همکارى شده و جبران خساره گردد وبعضى امتيازات تشويقى نيز براى شان داده شود.

حقجو، خواستار تطبيق تدابير وقايوى درحالات فوق العاده از سوى دولت شده و از عملکرد اطفائيه در خاموش سازى آتشسوزى نيز انتقاد نموده، گفت که آتشسوزى نيمه شب آغاز شد؛ اما اطفائيه دوساعت بعد، به محل رسيد و بجاى اينکه مارکيت آتش گرفته را هدف قرار بدهد، دومارکيت کنارآنرا زيرآب گرفت.

وى علاوه کرد که پوليس و مسوولين اطفائيه، با دکانداران برخوردغيرانسانى نموده و دکانداران را دشنام و مورد لت وکوب نيز قرار داده اند.

موصوف افزود که بايد با مسوولين اطفائيه و پوليس که دراين راستا غفلت نموده اند، برخوردجدى صورت بگيرد و به محاکمه کشانده شوند. دراين مورد شکايت نامۀ دکانداران، فردا به شوراى اقتصادى وزيران نيز ارائه خواهدشد.

حاجى عبدالوهاب يکتن از دکانداران نيز ادعا کرد که پوليس، نخست به آنها اجازه نمى داد و بعداز دوساعت که اجازه داد و آنها به دکانهاى شان رفتند، ديدند که سيف هاى دکانها قبلاً باز شده بود.

وى از برخورد خشن پوليس شکايت نموده، به آژانس خبرى پژواک گفت: هنگاميکه سراى آتش گرفت ما دکانداران ميتوانستيم، دکۀ پول نقد خود را بيرون کنيم؛ اما پوليس مانع ما شد و شمارى از دکانداران را مورد لت وکوب نيز قرار داد.

اما مل پاسوال محمد داوود امين معاون زون ١٠١ آسمايى کابل، بازشدن سيف ها و گرفتن پول دکانداران را رد کرده، به پژواک گفت که پوليس و منسوبين اطفائيه، به اسرع وقت به محل رويداد رسيده وتوانست که جلو بيشترشدن آتش را بگيرد.

شيخ حجاز رييس مارکيت ناصرى نيز مدعى است که تمام مال وپول نقد دکانداران به ارزش ميليون ها دالر سوخته است و بايد کمکهاى فورى با آنها صورت بگيرد.

همچنان حاجى عبدالرحمن معاون شرکت حليم زاده گفت که در طبقۀ تحتانى اين مارکيت، چندين کانتينراموالش به ارزش دو ميليون دالر سوخته است.

وى گفت: کاش اين پول ها از مه ميبود، مه از چندين کمپنى چين و دوبى، بيشتر ازيک ميليون دالر قرضدار ميباشم و اموال را به شکل قرض آورده بودم.

وى از دولت و سکتورخصوصى خواست که با وى همکارى نمايد.

اما عبدالغفار داوى رييس داوى گروپ، همکارى خود را با دکانداران متضرراعلام نموده گفت که از هردکاندار و تاجرى که اموال شان در بيرون از مارکيت و در گمرک باقى مانده و محل نگهدارى نداشته باشند، متضررين مى توانند از مارکيتهاى داوى گروپ، در مندوى کابل به شکل رايگان استفاده نمايند.

گفتنى است که پوليس، علت آتشسوزى را شارتى برق دانسته، گفته بود که اگر آتشسوزى مهار نمى شد، امکان داشت که به مارکيت صرافى سراى شهزاده نيز سرايت کند و باعث خسارات هنگفت ترى شود.(پژواک)