صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جوانان بامیان برای محو خشونت علیه زنان مبارزه می کنند

جوانان بامیان برای محو خشونت علیه زنان مبارزه می کنند

شماری از جوانان بامیان می گویند که با راه اندازی برنامه های آگاهی دهی به مردم در مناطق دور دست این ولایت، با پدیده خشونت با زنان مبارزه می کنند.

عبدالله شایگان تاکید کرد که باورهای غلط برخی مردم که نهاد های مدنی و مدافع حقوق بشر را مبلغین فرهنگ بیگانه می دانند باعث شده است که مردم از نهادهای مدنی و حقوق بشر، دور شوند.

این جوانان می گویند؛بدلیل اینکه تا کنون تمامی برنامه نهادهای مدنی و مدافع حقوق بشر در مرکز بامیان متمرکز شده تصمیم گرفته اند که پس از این، برنامه آگاهی دهی شان را به قریه های دور افتاده در ولسوالی های این ولایت گسترش دهند.

آقای شایگان به خبرگزاری بخدی گفت: ما در گفتمان دیروز تلاش کردیم تا چالش ها فرا روی نهادهای مدنی و حقوق بشری را بررسی و برای انسجام بیشتر فعالیت های آنان برنامه ریزی کنیم.

شایگان افزود: باورهای غلط برخی مردم که نهاد های مدنی و مدافع حقوق بشر را مبلغین فرهنگ بیگانه می دانند باعث شده است که مردم از نهادهای مدنی و حقوق بشر، دور شوند.

رسوم ناپسند در جامعه و عدم توجه مسئولان برخی نهادهای مدنی به کیفیت برنامه های شان از دیگر مشکلات نهادهای مدنی در بامیان خوانده شده است.

شایگان تاکید می کند؛ به دلیل اینکه سطح آگاهی مردم در مناطق دوردست بسیار پایین است و بیشترین خشونت علیه زنان نیز در این مناطق صورت می گیرد، برنامه های آگاهی دهی به مردم باید از مرکز شهرها به قریه های دور دست در ولسوالی ها گسترش یابد.

به گفته او؛ کانون تفاهم از یک سال به این سو فعالیت هایش را در قریه های دوردست متمرکز کرده و در آینده نیز در قریه های دوردست بامیان کمپاین های آگاهی دهی به مردم را راه اندازی خواهد کرد.

از سوی دیگر صادق علی یار آگاه سیاسی در بامیان که در برنامه گفتمان جوانان بامیانی صحبت می کرد، وجود نهادهای مدنی و نظارت آنها بر کارکرد حکومت را یکی از مولفه های حکومت مردمی و دموکراتیک خواند.

علی یار گفت که در صورت نبود نهادهای مدنی در نظام های دموکراتیک، جامعه به یک توده بی شکل تبدیل می شود و رئیس جمهور در راس هرم قدرت قرار گرفته و هرآنچه دلش خواست انجام می دهد.

علی یار بزرگترین مشکلات نهاد های مدنی در افغانستان را فقر اقتصادی خواند.

او می گوید: تمویل کنندگان در بخش های خاصی بودجه دارند و نهادهای مدنی نیز مطابق میل آنها کار می کنند، به همین دلیل است که نیازمندی ها و مشکلات اصلی افغانستان از بین نمی رود".

با وجود مشکلاتی که فراروی نهادهای مدنی در ولایت بامیان قرار دارد، مسئولان این نهاد ها می گویند که آنها همچنان مصمم هستند تا برای پیاده کردن ارزش های دموکراتیک در جامعه و از بین بردن خشونت علیه زنان و عنعنات ناپسند، فعالیت های بیشتری انجام دهند.(بخدی)