صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کار ساخت «کابل نو» به زودی آغاز می شود

کار ساخت «کابل نو» به زودی آغاز می شود

در دهه اخیر روند شهر نشینی در افغانستان سرعت قابل ملاحظه ای داشته است. به خاطر جنگ ها، خشک سالی ها و افزایش رفاه اجتماعی در شهرها، بسیاری از مردم روستاها راه شهر را پیش گرفته و آنجا مسکن گزین شده اند.

اما در این دهه کار آنچنانی برای انکشاف این شهرها انجام نشده است. حالا آلمان و فرانسه و جاپان می خواهند "کابل نو" را در کنار شهر کابل فعلی اعمال کنند.

به گفته مقامات در افغانستان، تحقیقات در رابطه با تراکم نفوس در پایتخت نشان می دهد که تا ده سال دیگر جایی برای پذیرش بیشتر مردم در این شهر نخواهد بود.

آقای حسن زاده، مسول ساخت شهرکابل نو می گوید که طرح  این شهر از سال 1385 آغاز شد و درسال 1386 عملا ماستر پلان ابتدایی اش توسط شرکت های آلمانی و فرانسوی دیزاین و آماده  شد.

به گفته وی در سال 1387 برای عملی کردن ماستر پلان این شهر قرار دادی با "جایکا" جاپان صورت گرفت. جایکا یک سازمان مستقل دولتی بین‌المللی در جاپان است که در زمینه توسعه به دولت جاپان و همچنین کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند.

وی گفت:« افغانستان برای اولین بار در تاریخش می خواهد یک شهر معیاری بسازد، این یک شهرک نیست، بلکه یک شهر بزرگ است، شهری که تقریبا 140 کیلو متر مربع مساحت دارد یعنی 300 هزار جریب زمین دارد که در آن تقریبا 3 میلیون نفوس زنده گی خواهند کرد».

به گفته حسن زاده طرح کابل جدید به منظور انکشاف شهرکابل و بهبود زنده گی شهری صورت گرفته است.  براساس اظهارات او این پروژه به دو مرحله بزرگ 15 ساله تقسیم شده است که هر فاز آن ظرفیت 1.5 ملیون نفوس را خواهد داشت.

مرحله اول این پروژه به پنج مرحله کوچک دیگر تقسیم بندی شده است که در ماه حمل سال جدید خورشیدی کار عملی اولین مرحله در فاز ابتدایی آغاز خواهد شد.

انجنیر محمد یوسف پشتون،  مشاور تخنیکی ریاست جمهوری در انکشاف شهری گفت که ماستر پلان کابل جدید و کابل کهنه هر دو طرح شده و از جمله روی تامین منابع آب آشامیدنی هر دو شهرنیز برنامه ریزی اساسی صورت گرفته است.

وی اضافه کرد:«اعمار کابل جدید یک امر ضروری و مطلق است که هر چه عاجل تر  باید شروع گردد. با  آغاز ساخت کابل نو به عقیده من یک مشکل دیگر نیز قابل حل است که عبارت از بیکاری شدید جوانان است. هم اکنون سالانه ما حدود 180 هزار فارغ صنف دوازدهم داریم،  پیشن بینی می شود که این رقم تا 8 سال دیگر به 800 هزار خواهد رسید».

مردم در کابل که شلوغ ترین شهر افغانستان است به شدت با مشکل مسکن روبرو هستند،  تنها مردم کابل با این مشکل دست به گریبان نیستند بلکه قیمت املاک در کلان شهرهای این کشور به گونه سرسام آوری رو به افزایش است.

مشکل تراکم نفوس در اکثر کلان شهرها محسوس است و مقامات همواره از تلاش برای انکشاف شهرها و فراهم آوری شرایط بهتر برای زندگی روستایی سخن می گویند تا جلو فشار بر شهرها و خالی شدن روستاها را بگیرند. مردم نیز از وعده های آنان استقبال  می کنند، اما از آنها می خواهند بیشتر از آنکه صحبت می کنند، عمل کنند،  چرا که منبع تولید خیلی از مواد مصرفی در شهرها روستاها می باشد. (دویچه وله)