صفحه نخست » افغانستان » حامد کرزی: کشورهای اسلامی نگذارند از مساجد و مکاتب برای ترویج بنیاد گرایی استفاده شود
حامد کرزی: کشورهای اسلامی نگذارند از مساجد و مکاتب برای ترویج بنیاد گرایی استفاده شود
رييس جمهور افغانستان از سازمان همکارى هاى اسلامى خواست تا اعمال دهشت افگنى با استفاده از نام اسلام را تقبیح کند و برای جلوگیری از تخریب هویت اسلام از سوى "تروریستان" تدابیر قاطع اتخاد نماید.
رييس جمهور حامد کرزى پس از سفر به لندن و ناروى، در دوازدهمین اجلاس سران سازمان همکاری های اسلامی که روز چهارشنبه در قاهره پايتخت مصرتدوير يافته بود، شرکت نمود.
در خبرنامه دفتر سخنگوى رييس جمهور آمده است که حامد کرزى در بيانيه خود در اين نشست گفت: " این نشست گام به موقع برای تمرکز روی چالش های عظیم و ناگواری محسوب می گردد که همه ما امروز به آن مواجه هستیم ، جهان اسلام امروز با خشونت ناشی از تروریزم، بحران و جنگ در بعضی از کشور ها و رنج و آلام متداوم برادران و خواهران فلسطینی دست و گریبان است."
به گفته کرزى ، سلامت و توسعه مردم در بیشتر نقاط جهان اسلام با تداوم فقر، عقب ماندگی و الودگی محیطی در خطر است و " تروریزم بین المللی" در صدر تمامی چالش های عصر قرار داشته و به عنوان جدی ترین تهدید در برابر صلح، امنیت و ترقی جهان اسلام مطرح است.
کرزى گفته است که در بسیاری از نقاط جهان اسلام، از افغانستان تا پاکستان و ایران تا الجزایر، تروریزم باعث رنج بیشماری شده و قابلیت توسعه اقتصادی و اجتماعی و رفاه و سعادت را تضعیف مى کند.
رييس جمهور کرزى مى گويد : " برای سازمان همکاری های اسلامی به عنوان ممثل تمامی امت اسلامی جای نهایت نگرانی است که اعمال تروریستی و افراطیت به نام دین اسلام انجام می شود."
وى مى افزايد : " بنابرین، از تمامی اعضای این سازمان می خواهم تا نه تنها این اعمال تروریستی با استفاده از نام اسلام را تقبیح کنند، بلکه تدابیر قاطع و هماهنگ را برای جلوگیری از سوءاستفاده و تخریب هویت دین ما توسط تروریستان اتخاد نمایند ، نگذاریم از مساجد و مدارس ما برای ترویج ذهنیت و آیدیالوژی تاریک اندیشی و افراطیت استفاده شود ، گروه های تروریستی نباید در جوامع ما پناه گاه، مخفیگاه و یا تسهیلات مالی داشته باشند."
همچنان کرزى گفته است که علمای اسلام باید جداً در مبارزه برضد افراط گرایی که در صدد تضعیف رفاه و ثبات امت اسلامی است، سهیم شوند.
موصوف اضافه مى کند : " بنابرین، هیئت همراه من از تمامی جهان اسلام می خواهد تا شیخ عبدالعزیز، مفتی اعظم عربستان سعودی را که در خطبه عرفات در مراسم حج حملات انتحاری در دین اسلام را مردود و حرام شمرد الگو قرار دهند."
رییس جمهور ضمن اين که مى گويد، افغانستان سالها است که از خشونت رنج مى برد، خطاب به اشتراک کننده گان نشست مى افزايد : " برای اینکه بتوانیم بر چالش ها پیروز شویم، ما نه تنها نیاز به وحدت نیرومند سیاسی داریم، بلکه باید پی هم تلاش کنیم تا قابلیت خود در عرصه های نیروی بشری و توسعه اقتصادی را بلند ببریم."
کرزى مى گويد که افغانستان پيشرفت هاى چشمگيرى در يک دهه گذشته داشته است، اما تروریزم و افراطیت ناشی از بیرون مرز های کشور، به مثابه جدی ترین نگرانی افغانستان و بزرگترین چالش در برابر منطقه محسوب مى گردد.
به گفته وى، تروریزم درد و آلام زیادی را به مردم افغانستان و پاکستان وارد می کند و همکارى صادقانه؛ بهترين راه پيروزى در برابر اين تهديد مى باشد.
کرزى مى افزايد: " تا جایی که مربوط به افغانستان می شود، ما متعهد هستیم تا با همسایه برادر خود در جهت برقراری صلح و امنیت برای مردمان خود و منطقه کار کنیم."
کرزى در اشاره به پايان حضور نیروهای بین المللی در افغانستان تا اخیر سال آینده گفته است که تلاش ها براى تقويت نهاد های دولتی ادامه دارد تا " افق های روشن برای امنیت و توسعه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی فراهم گردد."
وى مى گويد : " به عنوان جزء این تلاش ها، ما دست مصالحه و صلح را به طالبان افغان و سایر گروه های مسلح دراز کرده ایم. جهان اسلام امروز نیازمند همبستگی و تعیین مسیر سعادت، صلح و عدالت است. تمامی چالش های مشترک مان بشمول جنگ، فقر و عقب ماندگی تنها با نزدیکی ما در تحکیم اعتماد، تشریک توانايی ها و منابع و کار مشترک در فضای اتحاد و همبستگی رفع گردد."
رییس جمهور افغانستان در مورد سایر مسائل مهم جهان اسلام گفته است که افغانستان در همبستگی و حمایت کامل از تمامی تلاش های مردم فلسطین برای داشتن یک دولت مستقل فلسطینی قرار دارد.
کرزی اضافه می کند: " ما خواهان وحدت مردم فلسطین هستیم و یک بار دیگر بر حمایت خود از تمامی تلاش های بین المللی که می تواند مردم فلسطین را در رسیدن به آرزو های دیرینه شان به آزادی، استقلال و صلح نزدیک سازد، تاکید می کنیم. ما همچنان اعمار متداوم شهرک های یهودی نشین در سرزمین های فلسطینی را محکوم کرده و به این باور هستیم که این کار تحقق داعیه صلح را دشوار تر می سازد.افغانستان محروم شدن مسلمانان روهنگیا تبار از حقوق سیاسی و دینی شان را تقبیح کرده و از رنج زیادی که آنها از ناحیه خشونت داخلی متحمل میشوند، ناراحت است. وی از حکومت میانمار می خواهد تا به این وضعیت ناگوار رسیدگی کند.
کرزى مى گويد که جنگ در سوریه تامین صلح و امنیت در شرق میانه را به مخاطره انداخته است و تمامی اعضای سازمان همکاری های اسلامی باید برای ختم فوری رنج و منازعه در این کشور کار کنند.
رييس جمهور افغانستان مى گويد ، باید سعی شود که هرگونه روش بین المللی برای پایان بحران در سوریه در احترام کامل به حاکمیت ملی مردم سوریه بوده و حقوق آنها در تعیین سرنوشت شان رعایت گردد. (پژواک)
