صفحه نخست » افغانستان » وزارت داخله : طالبان مسلح تهديد استراتيژيک نيستند
وزارت داخله : طالبان مسلح تهديد استراتيژيک نيستند
وزارت داخله، حملات انتحارى را نگران کننده خوانده؛ اما مي گويد که طالبان مسلح تهديد استراتيژيک نبوده و نمى توانند که روند انتقال مسووليتهاى امنيتى و برگزارى انتخابات را با چالش مواجه نمايند.
غلام صديق صديقى سخنگوى وزارت داخله، به آژانس خبرى پژواک گفت: حملات انتحارى که ازسوى طالبان صورت ميگيرد، نگران کننده بوده واين گروه هنوزهم توانايى اعزام انتحارکنندگان را به افغانستان دارد.
وى افزود: "ما با نهادهاى استخباراتى خود يکجا کارمي کنيم تااز حملات انتحارى که يگانه قدرت طالبان است، جلوگيرى کنيم."
سخنگوى وزارت داخله، برتوانايى وانکشاف نيروهاى امنيتى افغان تاکيدنموده،گفت: "باور ما اين است که طالبان درسال روان، بيشترين تلاش را به خرچ خواهند داد تا توانايى ها وانکشاف نيروهاى امنيتى را نزد مردم بى اعتبار بسازند، که به همين خاطردست به هراقدامى خواهندزد." اما صديقى علاوه کرد که طالبان درجنگ رويارويى ناکام شده اند و يگانه راهى که ميتوانند به فعاليتهاى شان ادامه بدهند، حملات انتحارى وماين هاى کنارجاده يى است و نيروهاى امنيتى افغان، آماده اند که با هر اقدام آنها مقابله کنند.
سخنگوى وزارت داخله، طالبان را تهديد استراتيژيک ندانسته، گفت که تهديدات طالبان نميتواند روندانتقال مسووليتهاى امنيتى و برگزارى انتخابات را با چالش مواجه کند.
اين درحالى است که در چند روز اخير، چند حملۀ انتحارى در کابل، کندهار و بغلان به وقوع پيوسته و ده ها کشته و بيش از يکصد مجروح برجا گذاشته، که بيشتر آنها مردم ملکى بوده اند. مسووليت انفجار کابل را حزب اسلامى به رهبرى گلبدين حکمتيار و از بغلان را طالبان به دوش گرفته اند.
دو روز پیش وزارت دفاع ملى، ازافزايش حملات مخالفان مسلح خبرداده، اعلام کرد که تمام مدارس درپاکستان، بخاطر حملات انفجارى و انتحارى در افغانستان تعطيل شده است.
همچنان سخنگوى وزارت داخله از شامل شدن طالبان درليست گروه هاى تروريستى کانادا استقبال نموده، گفت: بايد حلقاتى که اين گروه را آموزش و تمويل ميکنند نيز تحت فشار قرار بگيرند.
صديقى افزود که بادرنظرداشت جرايمى که ازسوى اين گروه صورت ميگيرد، بايد آنها مدت ها قبل در اين ليست شامل ميگرديدند.
دو روز قبل؛ وزارت امنيت واستخبارات کانادا، طالبان، شبکه حقانى و حزب اسلامى را در ليست گروه هاى تروريستى اين کشور درج کرد.
همچنان دراين ليست؛ تحریک طالبان پاکستان، جيش محمد، لشکر طيبه، لشکر جنگهوی، حرکت المجاهدين و حرکت اسلامی ازبکستان نيز درج ميباشند.
وزارت محافظت عامه کانادا، با پخش خبرنامه ای اعلام کرده است که گنجاندن طالبان و شبکه حقانی، که مسووليت بسياری حملات خونين در افغانستان را به دوش دارند، گام ضروری برای مبارزه با تروریزم است.
سخنگوى وزارت داخله گفت: "ما از کشورهاى ديگر نيز ميخواهيم که طالبان مسلح را درليست گروه هاى تروريستى شامل نمايند، که اين کار ميتواند از يکسو ارتباط طالبان را با شبکه هاى حقانى، القاعده و ديگر گروه هايى که آنهارا تمويل ميکنند، قطع کند و از سوى ديگر اگر بر اين گروه ها فشار واردشود، طبعاً برامنيت تاثير دارد."
وى ابراز اميدوارى کرد که حلقاتى که دربيرون از افغانستان، طالبان را آموزش و تمويل ميکنند، آنها نيز بايد مسوول شناخته شده و در ليست سياه شامل ساخته شوند.(پژواک)
