صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲ دلو ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

امريکا: منطقه و افغانستان را تنها نمي گذاريم

امريکا: منطقه و افغانستان را تنها نمي گذاريم

ایالات متحدۀ امريکا با رد نگرانى کشورهاى منطقه بعد از سال  ٢٠١٤ ميلادى، مى گويد که منطقه را ترک نخواهند کرد.

قرار است که نيروى جنگى ناتو و امريکا بعد از ٢٠١٤ ميلادى، افغانستان را ترک کنند و برخى کشورها ابراز نگرانى کرده اند که بى ثباتى در منطقه، بعد از خروج امريکا و ناتو دو باره به ميان خواهد آمد.

اما رابرت بليک معاون وزارت خارجۀ امريکا براى آسياى جنوبى و مرکزى، در سخنرانى به کنفرانس  اسلام و ايرو ايشيا  در واشنگتن گفت که اين منطقه را تنها نخواهند گذاشت.

وى افزود:  همچو نگرانى ها به علت يکتعداد دلايل، بيجا است.

به گفتۀ وى، اولاً امريکا از منطقه خارج نميشود و سند همکارى هاى درازمدت با افغانستان را امضا کرده است.

بليک همچنان گفت که کشورش، با کشورها و مردم آسياى مرکزى نيز تعهدات همکارى هاى درازمدت دارد.

به گفتۀ وى، رييس جمهور بارک اوباما چند بار گفته است که افغانستان را تنها نخواهد گذاشت؛ امريکا و جامعۀ بين المللى با افغانستان خواهد بود.

رابرت بليک افزود که هدف امريکا کار براى افغانستان باثبات، با امن و پيشرفته است و همچو هدفى را براى کشورهاى آسياى مرکزى نيز تعيين کرده است.

موصوف بازسازى راه ابريشم را براى پيشرفت اقتصادى منطقه و افزايش همکارى ها بسيار مهم خواند و افزود که با اين کار، روابط اقتصادى، فرهنگى و فزيکى بين کشورهاى آسياى مرکزى، افغانستان و آسياى جنوبى مستحکم خواهد شد.

معاون وزارت خارجۀ امريکا از پروژۀ تاپى يا تمديد لوله گاز بين کشورهاى ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هندوستان يادآورى کرد و گفت که با تطبيق اين پروژه، منطقه به سوى پيشرفت اقتصادى حرکت خواهد کرد.

وى خاطرنشان کرد که باتقويت روابط اقتصادى و تجارتى بين پاکستان و هندوستان، راه براى روابط تجارتى بين افغانستان و هندوستان هموار خواهد شد. (پژواک)