صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲ دلو ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خليلى : هند حاضراست نيروهاى امنيتى افغان را کمک نمايد

خليلى : هند حاضراست نيروهاى امنيتى افغان را کمک نمايد

معاون دوم رييس جمهورميگويدکه هند آماده است  که نيروهاى امنيتى افغان را دربخش تجهيزوآموزش همکارى نمايد. کريم خليلى معاون دوم رييس جمهور افغانستان دعوت رسمی معاون رييس جمهور هند دريک سفر سه روزه وارد دهلى جديد شده بود.

خليلى درهنگام برگشت از هند درميدان هوايى کابل به خبرنگاران سفر خود را به آنکشور موثر دانسته گفت که دراين سفر در مورد وضعيت امنيتى واقتصادى منطقه،همکارى هاى نظامى  واقتصادى با مقامات هند بحث وگفتگو نموده است .

موصوف علاوه کرد هند  تعهدنموده است که  نيروهاى امنيتى افغان را دربخش تجهيزوآموزش همکارى نمايدودر بخش اقتصادى نيز با افغانستان کمک مينمايد واين همکارى ها بعداز سال ٢٠١٤ نيز ادامه خواهندداشت.

کريم خليلى علاوه کردکه هند آمادگى نشان داده است که در محدوده توانايى وشرايط خود مقدارى تجهيزات را در اختيار افغانستان قرار ميدهدودر تقويت نيروهاى افغان کمک کند.

وى در مورد اينکه هند شرايط دهلى براى تقويت نيروهاى افغان چه است و چه نوع تجهيزات را در اختيار افغانستان قرار ميدهد جزئيات ارايه نکرد.

اما معاون دوم رييس جمهور نسبت به تعهدات دهلى جديد باور مند بوده ميگويدکه هنددرگذشته نيز به تعهدات خود عمل نموده است .

کريم خليلى در اين سفر درکنار مقامات ديگر با با پرناب مکرجى رييس جمهور و منموهن سنگهــ صدراعظم هند ديدار وگفتگو نموده است.

رييس جمهور هندوستان در ديدار با خليلی بار ديگر از همکارى هاى اقتصادى و سياسى کشور خود با افغانستان بعد از سال ٢٠١٤ ميلادى اطمينان داده گفته است که کشورش از پروسۀ صلح به رهبرى افغانها، حمايت می کند.

وى گفته است  " هندوستان از افغانستان مستقل، پيشرفته و دموکرات حمايت می کند و اين را در راستای منافع استراتيژيک خود می داند."

به گفته مکرجی، هندوستان متعهد به تقویت روابط استراتيژيک خود با افغانستان است و در جريان پروسۀ انتقال، آماده هر نوع همکارى به افغانستان می باشد.

کريم خليلى معاون دوم رييس جمهور درحالى به هند سفر کردکه قرار است که تاچند روز آينده رييس جمهورحامدکرزى به پاکستان برود.

گفتى است که رييس جمهورکرزى دراين سفر با نوازشريف صدراعظم پاکستان در مورد مسايل امنيتى، مبارزۀ حقيقى و عملى پاکستان با تروريزم، نقش پاکستان در پروسۀ صلح و تحکيم روابط تجارتى و اقتصادى،گفتگوکند. (پژواک)