صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲ دلو ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هوتکی: هیچ کس حق مداخله در پروسه انتخابات را ندارد

هوتکی: هیچ کس حق مداخله در پروسه انتخابات را ندارد

هرچند نگرانی ها درارتباط به چگونگی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی سال آینده افغانستان از سوی جریان های سیاسی و شورای ملی مطرح شده، اما کمیسیون انتخابات از برگزاری شفاف و عادلانه این انتخابات، اطمینان می دهد.

مسوولان این کمیسیون که به روزسه شنبه در اجلاس عمومی مشرانو جرگه فرا خوانده شده بودند، گفته اند که به هیچ کس اجازه مداخله در امور کاری این کمیسیون را نمی دهند.

عبدالرحمن هوتکی معاون کمیسیون مستقل انتخابات می گوید که به همین هدف مسودهء را ترتیب داده اند که تطبیق آن سبب جلوگیری مداخله مقام های دولتی و دیگر افراد به هنگام برگزاری انتخابات می گردد:

« ما حصول رفتاری مقامات و کارکنان دولت جمهوری اسلامی افغانستان را به تصویب رسانیده ایم و در نظر داریم که این حصول رفتاری خدمت رییس جمهور به طور رسمی سپرده شود تا از طریق ایشان بالای تمام کارمندان دولت تطبیق شود که در پروسه انتخابات به هیچ وجه نظر به اصول و قانون انتخابات کارمندان دولت حق مداخله را ندارند. »

آقای هوتکی همچنان می گوید که این مسوده را با درنظر داشت انتخابات قبلی تهیه کرده اند تا جلو تقلب و تخلف در انتخابات سال آینده گرفته شود.

در جریان انتخابات قبلی شورای ملی و ریاست جمهوری ادعا های مبنی بر تقلب گسترده مطرح شده بود.

شماری از کاندیدان معترض تاکید داشتند که به سبب همان تقلب، بجای افراد کار فهم، یک تعداد اشخاص غیر مسلکی به ناحق موفق به کسب کرسی ها شدند.

یک تعداد از کاندیدان معترض که برای کرسی های ولسی جرگه رای لازم را به دست نیاورده بودند، ماه ها دست به اعتراض زده و تاکید داشتند که در حق شان بی عدالتی شده است.

در عین حال برخی از سناتوران در مشرانو جرگه از مداخله حکومت و یا دیگر جناح ها در امور کمیسیون مستقل انتخابات ابراز نگرانی کرده اند.

آنان هشدار داده اند که اگر این بار به مشکلات امنیتی و مداخله افراد توجه نشود، ممکن نتایج خرابی را به دنبال داشته باشد.

بشیر احمد صمیم و گل احمد اعظمی دو تن از این سناتوران در نشست عمومی مشرانو جرگه چنین گفتند:

در دو سه دوره که انتخابات در افغانستان به تجربه گرفته شد متاسفانه بجای اینکه ما به طرف رفاه و آسایش برویم پیهم انتخابات افغانستان زیر سوال برده شد هم از طرف کسانی که در داخل کشور مغرض بودند و هم از طرف کشورهای که ذینفع هستند در موارد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی افغانستان. »

« در دوره قبلی به سطح بلندی تقلب صورت گرفت.

در آن محلات که 10 نفر رای نداده بودند، هزاران رای از صندوق ها بیرون شد. »

در عین حال شماری از مردم بخاطر کمبود برنامه های آگاهی دهی برای بلند بردن سطح آگاهی مردم در ارتباط به انتخابات، شکایت دارند.

اما کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می گوید که بخاطر راه اندازی یک سلسله برنامه های اطلاع دهی به مردم، به کمک یک تعداد از جناح های سیاسی، اعضای جامعه مدنی و بزرگان قومی نیاز دارند.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی افغانستان در شانزدهم ماه حمل سال 1393 برگزار شوند. (رادیو آزادی)