صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۲۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله: به حضور نیروهای خارجی نیاز است

عبدالله: به حضور نیروهای خارجی نیاز است

با نزدیک شدن سال 2014 میلادی که مصادف است با زمان خروج نیروهای بین المللی از افغانستان، برخی از جریان های سیاسی در کشور در این ارتباط ابراز نگرانی کرده اند.

عبدالله عبدالله رهبر ایتلاف ملی به روز چهارشنبه در یک نشستی در کابل گفته است که افغانستان در شرایطی قرار ندارد که نیرو های بین المللی آن را ترک نمایند.

به گفتهء آقای عبدالله، با نظر داشت مشکلات موجود در کشور اکنون به حضور نیروهای بین المللی نیاز است:

« جامعه بین المللی تصمیم گرفته است که سال آینده حضور خود را در افغانستان به حداقل برساند این مساله باید مورد استقبال مردم باشد، اما با نظر داشت اینکه از فرصت ها درست استفاده نشده است. با تاسف ما در جای نیستیم و یا در محل از خود کفایی نرسیدیم که بگویم که حالی ضرورت به حضور هیچ فرد نظامی خارجی در این کشور نیست. »

این نگرانی در حالی مطرح می شود که به اساس جدول زمانی تعیین شده از سوی جامعه جهانی، قرار است تا پایان سال 2014 میلادی عساکر خارجی افغانستان را ترک کنند.

در نزدیک به یک سال گذشته کابل و واشنگتن روی باقی ماندن یک تعداد از سربازان امریکایی در این کشور چندین نشستی را برگزار کرده اند.

اما مقام های افغان در اعتراض به گشایش دفتر طالبان تحت نام امارت اسلامی گفتگوها در این خصوص را به حالت تعلیق در آورد و تاکنون این روند به گونه رسمی دوباره آغاز نشده است.

مقام های امریکا گفته اند که در ارتباط به چگونگی حضور نظامی شان در افغانستان روی تمام گزینه ها به شمول خروج تمام سربازان اش از این کشور، فکر می کنند.

اما حکومت افغانستان می گوید که امریکا در این خصوص با آنان گفتگو نکرده است.

ایمل فیضی سخنگوی ریاست جمهوری چندی پیش در صحبت با رادیو آزادی گفت که امریکا چندین پایگاه نظامی در افغانستان تاسیس کرده و این کشور قصد خروج را در این زودی ها ندارد.

در این حال ضیاء مسعود رهبر جبهه ملی که یکی دیگر از سخنرانان نشست روز چهارشنبه بود گفت، که جامعه بین المللی در زمانی افغانستان را تنها می گذارد که تاکنون هیچ نوع ساختار بنیادی در این کشور به میان نیآمده است.

آقای مسعود از نحوهء فعالیت های جامعه بین المللی در این کشور نیز انتقاد کرد:

متاسفانه جامعه جهانی ملت افغانستان را در شرایطی رها می کند که هیچ نوع ساختار های نهادمند در کشور وجود ندارد. می بینیم که نهاد های امنیتی ما تاکنون کاملاً تجهیز نشده است و هم چنان نهاد های سیاسی ما توانمند نشدند. »

اما کشور های که در بیش از یک دهه گذشته در مسایل مربوط به افغانستان دخیل بوده اند، مساعد ساختن زمینه رفتن به مکتب برای نزدیک به 10 میلیون طفل، ایجاد نیروهای امنیتی و بازسازی ادارات دولتی را از عمده ترین دست آورده های شان عنوان می کنند.

این کشور ها می گویند که در بیش از یازده سال گذشته نیروهای امنیتی افغان را آموزش های مسلکی داده اند و مطمین اند که این نیروها توانانی تامین امنیت کشور شان را دارند.

اما برخی از آگاهان به این باور اند که تاکنون نیروهای امنیتی افغان به گونه کامل تجهیز نشده اند و ممکن پس از خروج نیروهای بین المللی با مشکل مواجه شوند. (رادیو آزادی)