صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳ دلو ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کرزی: از قدرت دولتی خود برای جلوگیری از مداخله در انتخابات استفاده می‌کنم

کرزی: از قدرت دولتی خود برای جلوگیری از مداخله در انتخابات استفاده می‌کنم

حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان گفته است که برای این که بتواند جلو مداخله ماموران دولتی و نیروهای خارجی در انتخابات سال ۲۰۱۴ افغانستان را بگیرد، تمام نیروی دولتی خود را به خرج می‌دهد.

آقای کرزی ظهر روزگذشته یک روز پس از تکمیل روند ثبت نام نامزدان احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در نشست خبری مقابل کمره رسانه ها قرار گرفت.

رئیس جمهوری افغانستان گفت که روند ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری از مهمترین مراحل انتخابات بود که  با موفقیت  انجام شد اما او تاکید کرد که در مراحل بعدی انتخابات دو اصل مهم باید با جدیت عملی شود. او گفت که این دو اصل جلوگیری از مداخله مقام های دولتی و قدرت های خارجی در انتخابات است که حکومت افغانستان از عملی شدن آن به مردم اطمینان خواهد داد.

حامد کرزی در ادامه افزود که قدرت های خارجی با تجربه از انتخابات‌‎های قبلی باید از هر نوع مداخله در این روند بپرهیزند.

او گفت که در انتخابات های قبلی صلاحیت‌هایش برای جلوگیری از مداخله خارجی ها محدود بود و نتوانست جلو مداخلات را آن طوری که باید، بگیرد. اما هشدار داد که در این انتخابات ساکت نخواهد ماند.

آقای کرزی گفت:  در انتخابات ۲۰۰۹ من یکی از نامزدان بودم و در اقدامات خود محدود بودم، اگر خارجی ها مداخله کردند و آنرا به نام ما تمام کردند صدای من خاموش بود. چون من رئیس جمهوری بودم اما امروز من و معاونانم نامزد نیستیم و منفعت ما در انتخابات آزاد و به حق مردم افغانستان است... پس من از تمام صلاحیت دولتی خود و معاون‌های خود با جدیت تمام استفاده می کنم تا هر نوع مداخله در انتخابات چه از درون دولت و چه از بیرون را مانع شوم.

او همچنین از مقام های دولتی و ماموران حکومتی خواست که در روند انتخابات بی‌طرفی کامل خود را حفظ کنند و از اختیار و ابزار دست داشته خود به نفع و یا ضرر نامزد مشخصی استفاده نکنند.

در کنار امنیت از نگرانی های عمده ای که سلامت و شفافیت انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را تهدید می‌کند، مداخله منابع دولتی و نهادهای خارجی در این روند است. سال های پیش مداخله‌ها و تخطی‌‎های متعدد در روند انتخابات، برای افغانستان مشکلات جدی را برای برگزاری انتخابات شفاف در افغانستان ایجاد کرد.

آقای کرزی در حاشیه نشست خبری خود در مورد امضای موافقت‌نامه دو جانبه امنیتی با آمریکا گفت که برای بحث در مورد امضای این موافقتنامه تا یک ماه دیگر لویه جرگه را فرا می‌خواند.

امضای موافقتنامه امنیتی با آمریکا از موضوعات مهم میان کابل و واشنگتن در یکی دو سال گذشته بوده که به دلیل شرایط دولت افغانستان تا هنوز امضا نشده است. آقای کرزی گفته که این موافقت‌نامه باید مطابق به خواست افغان‌ها امضا و در آن به منافع کشورش احترام شود.

قانون اساسی افغانستان لویه جرگه را  عالی ترین مظهر اراده مردم افغانستان  تعریف کرده که در آن تصامیم بزرگ کشوری گرفته می شود.

هرچند حکومت افغانستان گفته است که آجندای لویه جرگه مختص به امضای موافقت نامه امنیتی با آمریکا است اما بسیاری از منتقدان دولت گفته اند که نگران اند آقای کرزی با تدویر لویه جرگه مسایل دیگر از جمله انتخابات را به بحث بگیرد.

انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تا کمتر از شش ماه دیگر در شانزدهم حمل سال ۱۳۹۳ برگزار می‌شود. این انتخابات از رویدادهای تاریخ ساز کشور است که انتظار می‌رود برای اولین بار انتقال قدرت سیاسی در افغانستان به صورت مسالمت‌آمیز صورت بگیرد.(بی بی سی)