صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

برای تامین صلح و ثبات در افغانستان و منطقه اعلامیۀ مشترکی امضا شد

برای تامین صلح و ثبات در افغانستان و منطقه اعلامیۀ مشترکی امضا شد

نمایندگان گروه های پالیسی افغانستان و کشورهای همسایه، برای آوردن صلح و ثبات در افغانستان و منطقه، اعلامیۀ مشترکی را امضا نمودند. این اعلامیه، بین نمایندگان گروه های پالیسی افغانستان، پاکستان، هندوستان، تاجیکستان و قزاقستان؛ برای بار نخست، روزگذشته در کابل به همکاری بنیاد فریدریش ایبرت، به امضا رسید.

بر بنیاد اعلامیۀ مطبوعاتی مشترک گروه های پالیسی؛ حدود ٦٠ تن از متخصصین و کارشناسان افغانستان و منطقه، پیرامون آیندۀ افغانستان و صلح و ثبات منطقوی، دیدگاه دسته جمعی ارائه نمودند و نظر داشتند که آیندۀ منطقه، به آیندۀ افغانستان گره خورده است و آرامی افغانستان، برای امنیت و توسعۀ منطقه ضروری است.

هارون امین از گردانندگان این پروگرام، راه اندازی این پروژه را بر گرفته از نگرانی های پس از سال ٢٠١٤ عنوان نمود.

وی گفت: در سال ٢٠١٢ پیشبینی ميشد که یک تحول بنیادی ایجاد میشود و خلا‌ء به وجود مى آید، که منشا اصلی آن، یک هراس بود؛ بناءً  بنیاد فریدریش ایبرت، در تلاش شد تا یک گزینۀ منطقوی ایجاد شود. 

خانم ادرین والتردورف رئیس بنیاد فریدریش ایبرت در افغانستان، هدف این پروژۀ طولانی را که یکنیم سال قبل آغاز شده است، آوردن صلح و ثبات در افغانستان و منطقه اعلام داشت.

وى، امضای این اعلامیه را آغاز کار مشترک گروه های پالیسی منطقه عنوان نمود و گفت: کارشناسان کشورهای افغانستان، پاکستان، هندوستان، آسیای مرکزی، چین، ترکیه و ایران، تجارب زندگی خود را در این اعلامیه شریک ساخته اند. 

موصوف افزود که این بنیاد، افتخار دارد که در دو سال گذشته؛ زمینه را برای دید و بازدیدها، گفتگوها و تفاهمات منطقوى؛ بین سیاسیون با تجربه، اعضای پارلمان، دیپلمات ها، نظامیان عالیرتبه، تحلیلگران و نمایندگان رسانه ها برای بیش از ده کشور منطقه و صدور یک اعلامیۀ تاریخی مشترک در حمایت از پروسه استانبول و ریکا، مساعد کرده است.

سارا هیس هماهنگ کنندۀ منطقوی بنیاد فریدریش ایبرت در هند گفت: این برنامه در سال ٢٠١٢ آغاز گردید و ما آیندۀ افغانستان را پس از ٢٠١٤ پیشبینی مینماییم و این بنیاد، میخواهد جایگاه دو جانبه اى را ایجاد کند که با راه اندازی این اعلامیۀ مشترک، اعتمادسازی صورت بگیرد؛ تا یک دیالوگ یا داستان مشترک ساخته شود.

 وی از راه اندازی و پیگیری این پروگرام، در ٢٢ نوامبر سال جاری میلادی در استانبول ترکیه خبر داد و گفت که در سال ٢٠١٤ این موضوع در تمام دول منطقه شریک ساخته خواهد شد؛ چنانیکه در ابتداى سال ٢٠١٣ این مسئله در واشنگتن و نیویارک شریک ساخته شد و جامعۀ بین المللی در افغانستان، برای صلح و ثبات درازمدت کار میکند.

محمود صیقل نمایندۀ گروه پالیسی افغانستان گفت که یکی از مهمترین وسایل در تامین روابط بین المللی، تداوم گفتگوهای مشترک نخبگان و کارشناسان بین کشورهاست.

وی تذکر داد که افغانستان، از همه بیشتر به اینگونه گفتمان ها ضرورت دارد و گروه پالیسی افغانستان، خواهان تداوم و پیگیری نتایج کاری آن میباشد.

این اعلامیۀ مشترک، صلح و ثبات منطقوی بین نمایندگان ٥ کشور به امضا رسید و یک کاپی، برای رویا رحمانی رئيس همکارى هاى منطقوى وزارت امور خارجه به نمایندگی از دولت افغانستان سپرده شد؛ و کاپی دیگر برای نیکولاس هیسم معاون نمایندۀ خاص سازمان ملل متحد در امور سیاسی برای افغانستان، سپرده شد.(پژواک)