صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳ دلو ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پیمان امنیتی میان کابل- واشنگتن نیاز به وضاحت تا دونیم ماه آینده دارد

پیمان امنیتی میان کابل- واشنگتن نیاز به وضاحت تا دونیم ماه آینده دارد

وزیر دفاع ایالات متحد امریکا، چک هیگل که روز شنبه وارد کابل شد، گفته است که پیمان امنیتی میان کابل- واشنگتن نیاز به وضاحت تا دونیم ماۀ آینده دارد. هرچند برامضای پیمان امنیتی تا پایان سال روان میلادی تأکید کرده است، اما و زیردفاع امریکا گفته است که نشست نشست ماۀ حوت ناتو، یک مهلت تازۀ برای امضای پیمان‌امنیتی میان کابل-واشنگتن خواهد بود.

باین‌هم، آقای هیگل افزوده است که وزیردفاع افغانستان ازامضای به موقع این سند برایش اطمینان داده است.

چک هیگل گفته است:  وزیر دفاع افغانستان برایم اطمینان داد که توافقنامۀ امنیتی دوجانبه امضا خواهد شد.

با آنکه روابط تیره میان کابل- واشنگتن باعث لغو دیدار وز یردفاع امریکا با رییس جمهورکرزی شده است، اما آقای هیگل افزوده است که دیدار با آقای کرزی دربرنامه اش نبوده است.

وی افزوده است:  من هرگزخواهان یک نشست با رییس جمهورحامد کرزی نشده ام. دیدار با وی هدف سفرم نبود. به هیچ صورت من چنین دیداری را پیشنهاد نکرده ام. برای دیداربا وی من هرگز کدام دعوتنامه‌یی را دریافت نکرده ام. من چنین یک نشستی را انتظارنداشتم، همانگونه که تذکر و تشریح دادم، هدف این سفرم دیدار با سربازان است.

وزیر دفاع امریکا سومین مقام بلند پایۀ امریکایی است که پس ازسوسن رایس، مشاورامنیت ملی اوباما وجیمز دابنز، فرستادۀ ویژۀ کاخ سفید به افغانستان -پاکستان به کابل می‌ آید و دربارۀ امضای پیمان‌امنیتی دوجانبه با مقام‌های افغان گفتگو می‌کند، چانه زنی‌هایی که تا کنون بی نتیجه بوده اند.

ازسوی دیگر، جیمز دابینز از درگیر شدن افغانستان دریک جنگ داخلی دیگر درصورت امضا نشدن این پیمان، هشدار داده است.

هم، زمان با این، دبیرکُل ناتو، اندرس فوگ راسمیوسن یک بار دیگر هشدار داده است که امضای نشدن پیمان‌امنیتی میان کابل-واشنگتن به این زودی‌ها، کمک‌های تعهد شدۀ جهانی را به افغانستان با تهدید روبه خواهد کرد.

اما رییس جمهورکرزی تأکید کرده است که پیمانی که به ادامۀ حمله برخانه‌های افغانان اجازه می دهد ونیزباعث آمدن صلح وثبات درکشورنمی شود، هرگز امضا نخواهد کرد وحتا این موضوع را کاری رییس جمهورآینده دانسته است.

هم اکنون در حدود 47 هزار سرباز امریکایی درافغانستان جا به جا اند.(طلوع نیوز)