صفحه نخست » افغانستان » دور اول امتحان کانکور در کابل برگزار شد
دور اول امتحان کانکور در کابل برگزار شد
وزارت تحصیلات عالی افغانستان می گوید، 260 هزار داوطلب کانکور جهت اشتراک در این امتحان امسال کارت شمولیت اخذ کرده اند.
وزارت تحصیلات عالی افغانستان می گوید که از میان 260 هزار داوطلب کانکور امسال، 50 هزار تن در موسسات عالی و پنجاه و هفت هزار تن دیگر شان در موسسات نیمه عالی جذب خواهند شد.
عبید الله عبید وزیر تحصیلات عالی این سخنان را روز یک شنبه در جریان پروسه اخذ امتحان کانکور در کابل بیان کرد.
آقای عبید گفت که امتحان کانکور در کابل ظرف پنج دوره اخذ می گردد:« در دوره اول امروز است ده هزار و نه و صد یازده نفر است که چهل فیصد اناث است و شصت فیصد ذکور، اشتراک چهل فیصد اناث یک دست آورد بسیار قوی است یعنی در طول دوازده سال اولین سال است که سال گذشته این رقم سی درصد بود و امسال به چهل درصد می رسد.»
آقای عبید همچنان گفت که برای جذب بیشتر محصلین در نظر دارند تا حدود صد دیپارتمنت جدید را برای پوهنزی های مختلف در پوهنتون های دولتی ایجاد کنند.
امتحان کانکور امسال در چند ولایت کشور اخذ گردید اما همواره از نبود شفافیت در این پروسه نگرانی های وجود داشته اند.
امتحان روز یکشنبه در هرات در حالی لغو گردید که به گفته شماری از شاگردان سوالات امتحان پیش از اخذ آن افشا شده است.
قبل از این اوراق امتحان کانکور در ولایت لوگر به دلیل عدم نظارت درست از پروسهء اخذ آن لغو از سوی وزارت تحصیلات عالی لغو اعلام شد.
سال گذشته یک صد و نود هزار فارغ صنف دوازده در امتحان کانکور سهم گرفته بودند که از جمله هشتاد هزار تن آنان به موسسات تحصیلات عالی و نیمه عالی راه یافتند.
از سوی دیگر تعداد از اشتراک کننده ها در امتحان کانکور از وزارت تحصیلات عالی می خواهند که به شفافیت پروسه امتحان کانکور توجهء جدی کند.
دو تن از اشتراک کننده گان این امتحان در مورد گفتند:
« هاجره شهین استم، از دولت می خواهم که پروسه باید شفاف باشد بدون اینکه چوکی به کسی فروخته شود حق هیچ شاگردی نباید خورده شود تا بتوانند راه پیدا کنند و تحصیلات خود را ادامه بدهند.»
« حمیرا استم، خواست من از دولت این است که شفافیت باشد.»
اما وزارت تحصیلات عالی از راه اندازی پروسه شفاف امتحان کانکور اطمینان داده است.
این در حالیست که سال گذشته به خاطر فساد گسترده در پروسه کانکور بالای این وزارت انتقاد شد و در بعضی ولایات مردم مظاهره کردند.(رادیو آزادی)
