صفحه نخست » افغانستان » وزارت داخله گزارش گروه بین المللی بحران را تأیید کرد
وزارت داخله گزارش گروه بین المللی بحران را تأیید کرد
وزارت داخلهء افغانستان با سفارشات گزارش اخیر گروهء بین المللی بحران مبنی بر تداوم حمایت جامعه جهانی در زمینهء کمک های نظامی با این کشور موافق است.
وزارت داخله افغانستان می گوید، گزارش تازه گروهء بین المللی بحران را مطالعه کرده است و با یافته های این گزارش تا حد زیاد موافق است.
صدیق صدیقی سخنگوی این وزارت دیروز به رادیوآزادی گفت که دراین گزارش به وضاحت از توانایی نیروهای امنیتی افغان درجریان نبردها با مخالفان مسلح یاد آوری شده است.
آقای صدیقی می گوید، درگزارش گروهء بین المللی بحران روی نیازمندی ادامهء حمایت جامعه جهانی به خصوص کمکهای نظامی با افغانستان تاکید شده است، ازاین رو آنان نیزبرتداوم این کمک ها امیدواراند.
آقای صدیقی می گوید: سازمان بین المللی بحران را ما هم مطالعه کردیم وموارد مثبت اش بیشتربوده و بسیاربه وضاحت گفته اند که گروپ های مثل طالب حقانی و این ها حتی این توانایی را نداشته اند که یک ولسوالی را هم تصرف کنند . سفارشاتی را که این گروه بین المللی کرده، سفارشات خوب است، ما هم خواهان ادامهء کمک ها به پولیس افغانستان هستیم . بدون شک تعهداتی که در شیکاگوصورت گرفته است، باید عملی شود و هرتعهدی که مبنی برتجهیز، آموزش پولیس افغان و هرآنچه که ما نیازمندی داریم، موضوع بسیارکلیدی است.
گروهء بین المللی بحران درگزارشی تحت عنوان شورش در افغانستان پس از انتقال قدرت آزمون های امنیتی را در افغانستان بعد از خروج قوای بین المللی به بررسی گرفته است.
در این گزارش که روز دوشنبه منتشر شد گفته شده است که برای جلوگیری از شورش ها در افغانستان بعد از خروج قوای بین المللی به ادامهء حمایت ملکی و نظامی به افغانستان نیاز است و حکومت افغانستان هم به تجدید تعهداتش در بخش حاکمیت قانون نیاز دارد.
گروه بین المللی بحران می گوید که بدون حمایت لازم از نیروهای امنیتی افغان، خطر تشدید هر چه بیشتر خشونت های شورشیان وجود دارد.
دراین گزارش گفته شده است: رییس جمهور آیندهء افغانستان باید توافقنامهء امنیتی دو جانبه را با امریکا امضا نموده و سرنوشت قرارداد را با ناتو واضح سازد.
درهمین حال برخی ازآگاهان امورسیاسی افغان نیزمی گویند که با وجود تلاش های جامعه جهانی هنوزهم افغانستان با خطرافراطیت وتروریزم مواجه است.
میاگل وثیق یکتن از این آگاهان درصحبت با رادیوآزادی گفت که هرگاه جامعهء جهانی به کمک هایش با افغانستان ادامه ندهد، دستاورد های 12 سال گذشته نابود خواهد شد.
آقای وثیق می گوید: مداخلات هنوزوجود دارد، هنوزهم درکشورهمسایه ما مراکزآموزش وتربیهء تروریزم و مخالفین مسلح دولت ما وجود دارد. هنوزهم امکانات ومعاشات نیروهای امنیتی افغان را جامعهء بین المللی به خصوص ایالات متحده امریکا می پردازد . استخبارات ما تا هنوز درحدی تربیت نیافته است که بتوانند قبل از وقوع حوادث آن را جلوگیری نمایند . بناً دراین گونه وضعیت هرگاه جامعهء بین المللی کمک هایش را با افغانستان قطع می کند، دستاورد های 12 سال اخیرهم نمی تواند پایدار بماند.
حکومت افغانستان برای محو تروریزم درمنطقه، بارها خواهان مبارزه جدی جامعه بین المللی وهمکاری صادقانهء همسایه های این کشور شده است.
اما آگاهان افغان بدین باوراند تا زمانیکه درافغانستان یک حکومت مقتدر روی کارنیآید، این کشورهمچنان به حمایت بین المللی نیازخواهد داشت.(رادیو آزادی)
