صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۵ دلو ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دوصد هزار زن افغان خواهان حمايت ملل متحد از پروسۀ صلح شدند

دوصد هزار زن افغان خواهان حمايت ملل متحد از پروسۀ صلح شدند

دوصد هزار زن افغان، از طريق نامه اى از سازمان ملل متحد خواستند که  از پروسۀ صلح افغانستان حمايت گردد و در اين راستا گام هاى عملى برداشته شود.

حوا علم نورستانى عضو شوراى عالى صلح افغانستان، دیروز در نشستى در کابل گفت که نامۀ يادشده به ابتکار زنانى که عضويت شوراى صلح را دارند، در مدت دو ماه گذشته از سوى دوصد هزار زن در مرکز و ولايات کشور امضا شده است.

وى نامۀ يادشده را به مارک بودن (Mark Bowden )  معاون دفتر معاونت سياسى ملل متحد (يوناما) در کابل تسليم نموده گفت که زنان افغان در جنگ متضرر شده، از ناامنى ها به ستوه آمده و خواهان تامين صلح در کشور مى باشند.

نورستانى گفت که برنامه صلح، در سطح داخلى به خوبى پيش مى رود و شمار زيادى از مخالفين مسلح دولت، با پروسه صلح مى پيوندند.

وى اضافه کرد:  اما در بُعد خارجى به کمک جامعه جهانى ضرورت داريم، جنگ هاى افغانستان ريشه عميق دارد، در اين جنگ کشورهاى همسايه متاسفانه عملاً دخيل هستند، در اين قسمت براى شوراى عالى صلح بـسيار مشکل است، مه بازهم مى گويم که ما ضرورت به کمک جامعه جهانى داريم و از ايشان مى خواهيم که اين پروسه حمايت شود.   

وى به آژانس خبرى پژواک گفت که سازمان ملل متحد، بايد بالاى کشورهايى که در ناامنى هاى افغانستان نقش دارند، فشار وارد کند تا دست از مداخله بردارند و در افغانستان صلح و امنيت دايمى تامين شود.

 خانم نورستانى گفت:  در نا امنى هاى افغانستان، دست هايى است که کار مى کند، ديده شد که اسامه بن لادن در کجا کشته شد، اين براى همه معلوم است که در ناامنى هاى افغانستان کدام کشور دست دارد.  

اسامه بن لادن رهبر سازمان القاعده در ماه مى سال ٢٠١١ در عمليات نيروهاى امريکا در پاکستان کشته شد.

فوزيه حبيبى معين پلان و پاليسى وزارت امور زنان، نيز در اين نشست گفت که زنان در جنگ هاى افغانستان بيشتر متضرر شده و خواهان تامين صلح دايمى در کشور شان مى باشند.

وى از جامعه جهانى خواست که افغانستان را در شرايط دشوار، تنها نگذارند تا يک بار ديگر افغانستان به مرکز  دهشت افگنى  مبدل نشود.

همچنان صديقه بلخى عضو شوراى عالى صلح و مشرانوجرگه، گفت که زنان در شوراى عالى صلح، نقش اساسى داشته و کارهاى چشمگيرى چون ملاقات با شوراى زنان حزب اسلامى به رهبرى گلبدين حکمتيار و غيره انجام داده است.

همچنان به گفتۀ وى زنانى که عضويت شوراى عالى صلح را دارند، با هيئت حزب اسلامى که چندى قبل به کابل آمده بود، نيز ملاقات کرده اند.

وى اين ملاقات ها را در جهت تامين صلح در کشور موثر خوانده، گفت که نامزد شدن انجنير قطب الدين هلال براى رياست جمهورى، يکى از دستاوردهاى اين ملاقات مى باشد.

قابل ذکر است که هلال نامزد مستقل رياست جمهورى بود؛ اما در روزهاى نزديک به انتخابات ١٦ حمل حکمتيار نيز از او اعلام حمايت نمود. 

معاون دفترمعاونت سياسى ملل متحد در کابل، طى سخنانش در نشست روزگذشته، نقش زنان در پروسه صلح افغانستان را ارزنده خوانده، گفت که پيام زنان افغان را به سرمنشى سازمان ملل متحد مى رساند.

وى افزود که اين سازمان، چون گذشته پروسۀ صلح افغانستان را حمايت مى کند.(پژواک)