صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۵ دلو ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شمار قربانیان سيلاب در بغلان به بيش از١٠٠ تن رسید

شمار قربانیان سيلاب در بغلان به بيش از١٠٠ تن رسید

مقامات محلى از جان باختن بيش از ١٠٠ تن بر اثر سيلاب در ولسوالى گذرگاه نور ولايت بغلان خبر داده، مي گويند که امکان دارد شمار قربانیان افزایش یابد.

اين سيلاب، ناشى از باران شديدى بود که جمعه شب در مرکز و نواحى ولسوالى گذرگاه نور بارید.

نصيراحمد کهزاد رييس مبارزه با حوادث طبيعى ولايت بغلان، عصر روزگذشته به آژانس خبرى پژواک گفت که  تا حال ٨٤ جسد در ولسوالى گذرگاه نور، از بين گل و لاى بيرون کشيده شده؛ اما ٥٠ تن ديگر مفقود است و احتمال دارد که تعداد تلفات، به بيش از يکصد تن برسد.

وى افزود در اين رويداد، طبيعى يکهزار خانه تخريب گرديده و ٣٠٠ فاميل در فضاى آزاد زندگى ميکنند.

کهزاد علاوه کرد که على العجاله، اردوى ملى براى اين خانواده ها خيمه؛ و مقام ولايت آب نوشيدنى و بسکيت کمک نموده و در آينده بعد از بررسى ها، به سيلاب زدگان مساعدت هاى بيشتر صورت ميگيرد.

رييس مبارزه با حوادث طبيعى ولايت بغلان گفت که وزراى صحت عامه و انکشاف دهات، به ولسوالى گذرگاه نور رفته و موضوع را بررسى ميکنند.

به گفتۀ وى، چهار زن و دو مرد زخمى، به شفاخانۀ پلخمرى مرکز بغلان، منتقل گرديده است.

نور محمدگذر، ولسوال گذرگاه نور نيز ميگويد که سيلاب، بيش از يکصدتن را در مرکز ولسوالى برده و بيش از يکصد منزل مسکونى را تخريب کرده است.

ولسوال افزود وسايل و امکانات براى بيرون کشيدن اجساد از بين گل و لاى وجود ندارد؛ همچنان راه هاى مواصلاتى مرکز ولسوالى با قريه ها قطع شده و لازم است که از طريق هوا، به سيلاب زدگان کمک صورت بگيرد و اجساد دريافت گردد.

وى علاوه کرد که به همين علت، تعداد دقيق تلفات و خسارات در قريه ها تا حال مشخص نبوده و احتمال تلفات بيشتر وجود دارد.

وى گفت بخاطر مصوون بودن از سيلاب، مردم به شمول خودش به تپه ها پناه برده و وضعيت خيلى ناگوار است.

 ملا بشير باشندۀ قريۀ بغل گذر گفت سيلاب، تمامى ٣٥ منزل درين قريه را تخريب نموده و همه شبهنگام سراسيمه به يک منطقۀ مرتفع پناه برده اند.

وى افزود:  ما شب را زير باران در يک تپه سپرى کرديم و باران تا نيمۀ شب مى باريد که لباسهاى همه به شمول اطفال و زنان تر شده و بعضى از آنها به علت سردى، مريض شده اند.

ملا بشير که صبح روزگذشته با پژواک صحبت ميکرد، گفت که تنها توانسته اند خود را نجات بدهند و اکنون در فضاى باز به سر مى برند و به سرپناه و موادغذايى و صحى نياز دارند.

ملا نسيم باشندۀ قريۀ ده ميانۀ ولسوالى گذرگاه نور، بعد از ظهر روزگذشته گفت که بر اثر سيلاب بر قريۀ آنها و  قريه هاى همجوار مانند ده قندى، ميرخيل و دشت غارو، تلفات و خسارات زيادى وارد شده است.

وى افزود که تا حال جسد ٣٦ تن را به شمول هشت زن و ١٣ طفل از بين گل و لاى بيرون نموده اند و اجساد ديگر را سيلاب به ساحات پايين تر بُرده است.

ملا نسيم علاوه کرد که دوصد منزل مسکونى، به کلى و دوصد منزل ديگر قسماً تخريب شده و خانواده ها در ساحات مرتفع، در فضاى باز به سر مى برند.

اين متنفذ محلى گفت:  هيئت از مرکز بغلان همراه با نان خشک، آب معدنى و يکمقدار دوا به منطقۀ ما آمده؛ اما اين کمکها به هيچصورت کافى نيست و ما به سرپناه و مواد غذايى، اشد ضرورت داريم.

مسوولان محلى ميگويند که درحال حاضر، مصروف جلسۀ اضطرارى بوده و بعداً رقم دقيق تلفات و نحوۀ کمکرسانى به سيلاب زدگان، مشخص خواهد شد.

در واکنش به بروز این رویداد، حامد کرزی رییس جمهوری در بیانیه ای تاثر خود را نسبت به تلفات و خسارات ناشی از آن ابراز نمود و به کمیته حالات اضطرار و  سایر نهادهای مربوط دستور داد تا کمک های عاجل را به آسیب دیده گان برسانند و از تمامی امکانات در این زمینه استفاده کنند.

گذرگاه نور، در حدود ١٢٠ کيلومترى شهر پلخمرى مرکز بغلان و در سرحد با ولايت تخار واقع است.(پژواک)