صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سفیر امریکا: طرح ایجاد دولت وحدت ملی در افغانستان، امریکایی نیست

سفیر امریکا: طرح ایجاد دولت وحدت ملی  در افغانستان، امریکایی نیست

سفیر امریکا در کابل می گوید که طرح ایجاد دولت وحدت ملی در افغانستان، از سوی امریکا بر نامزدان ریاست جمهوری تحمیل نشده است و این طرح خود افغان هاست.

جیمز کانینگهام این موضوع را روز دوشنبه در یک نشست خبری در سفارت این کشور در کابل بیان کرد .

وی در پاسخ به سؤالی که گفته می شود امریکا با استفاده از نفوذ خود، طرح دولت وحدت ملی را بر هر دو نامزد تحمیل است، گفت:" من کاملا با این نظر مخالف هستم؛ هیچ کسی اندیشه ایجاد دولت وحدت ملی را بر نامزدان تحمیل نکرده است، این فکر ما نبود؛ این چیزی بود که در پی بحث های دو نامزد بدست آمد."

سفیر امریکا افزود:" برای مدت دوسال سیاست مداران افغان با من و دیگران در گفتگو بودند در باره ضرورت به این که کشور بعد از انتخابات متحد شود؛ اما این فکر من و یا فکر (دولت) امریکا نبوده است و این واقعیت دارد."

کانینگهام، با اشاره به توافق اخیر عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی بر سر ایجاد دولت وحدت ملی گفت که اکنون زمان آن است که این دو نامزد و تیم های آنان با گفتگو میان خود این توافق را به واقعیت تبدیل سازند.

این دیپلمات ارشد امریکایی ابراز امیدواری کرد که انتقال قدرت از رییس جمهوری کنونی به رییس جمهور منتخب تا چند هفته آینده صورت بگیرد و رییس جمهور جدید با وظیفه خطیر خود هر چه زودتر مسئله روابط افغانستان با جامعه جهانی را مورد غور قرار دهد.

سفیر امریکا در کابل گفت:" این فرصتی مهم برای افغانستان خواهد بود که رییس جمهور آینده موافقت نامه امنیتی را با امریکا امضاء کند و در مورد همکاری های امنیتی با ما در آینده روشنی بیندازد و سپس در اجلاس ناتو شرکت کند و تعهد افغانستان را در همکاری با ناتو و هم پیمانان آن که می خواهند به روابط خود با افغانستان ادامه دهند، تکرار کند."

کانینگهام در عین حال تصریح کرد که امریکا و هم پیمانانش برای ادامه کمک و همکاری با افغانستان، نیاز دارند که رییس جمهور و دولت آینده از حمایت مردم برخوردار باشد؛ دولتی که بتواند کشور را رهبری کند و با جامعه جهانی همکار باشد.

طرح ایجاد دولت وحدت ملی به عنوان راه کاری برای بیرون رفت از بن بست انتخابات در در سفر جان کری، وزیر امور خارجه امریکا به کابل که 20 سرطان صورت گرفت، مطرح گردید.

وزیر امور خارجه امریکا دراین سفر سبب شد که هر دو نامزد در زمینه بیرون رفت از این وضعیت به توافق رسیدند.

بر پایه این طرح، هر دو رقیب موافقت کردند تا بيش ازهشت ميليون راى این انتخابات دوباره مورد بازرسی و بازشماری قرار بگیرد؛ نتیجه این تفتیش را بپذیرند و در نهایت دولت وحدت ملی را تشکیل دهند.

اما پس از بروز اختلاف در مورد چگونگی عملی شدن این توافق، جان کری ١٦ اسد برای دومین بار به کابل سفر کرد و در پی آن، هر دو نامزد رقیب اعلامیه ای مشترک امضاء کردند.

عبدالله و احمدزی تصریح کردند که این اعلامیه ادامه مرحله توافق اخیر شان و در راستای منافع کشور و مردم است و بر مبنای آن، هر دو تیم پس از این عملا برای اجرای اين توافق که شامل بازرسی کامل آراء و ایجاد دولت وحدت ملی، می شود کار خواهند کرد.

تا هنوز تاریخ دقیق اجرای  کامل این توافق مشخص نشده است اما اشرف غنی احمدزی ابراز  امیدواری کرده است که این روند تا هفته دوم سنبله به پایان برسد و رییس جمهور منتخب معرفی شود.(پژواک)