صفحه نخست » افغانستان » پوتین: تحریم روسیه به غرب هم آسیب میزند
پوتین: تحریم روسیه به غرب هم آسیب میزند
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با محکوم کردن تحریمهای غرب علیه سیاست این کشور در اوکراین، خسارات اقتصادی آن به روسیه را تایید کرده اما گفته است که این تحریمها به غرب هم آسیب رسانده است.
آقای پوتین در آستانه سفر به استرالیا برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو گروه ٢٠، گفت که این تحریم ها خلاف اصول همکاری کشورهای این گروه است و با تعهدات کشورهای تحریمکننده در چارچوب سازمان تجارت جهانی و قوانین بینالملل نیز مغایرت دارد. وی تایید کرد که تحریمهای غرب علیه سیاست روسیه در اوکراین به اقتصاد کشورش خسارت رسانده اما افزود که آمریکا و سایر کشورهای غربی نیز از آثار منفی اقدامات خود مصون نماندهاند.
به گفته رئیس جمهوری روسیه، آمریکا بازار بزرگ روسیه و امکانان سرمایه گذاری سودده در این کشور را از دست داده و در صورت ادامه تحریمها، شغل سیصد هزار کارگر آلمانی نیز به مخاطره خواهد افتاد. وضع تحریمهای اقتصادی همراه با روند نزولی بهای نفت خام در بازارهای جهانی، اقتصاد روسیه را که تا حدودی به صادرات نفت وابسته است تحت فشار قرار داده و نرخ برابری روبل - پول ملی آن کشور - طی سه ماه گذشته حدود بیست و پنج درصد تنزل کرده است. رئیس جمهوری روسیه در عین حال گفته است که در صورت وخامت شرایط اقتصادی، دولت تمهیداتی را برای مقابله با آثار تحریم پیش بینی کرده است. از جمله این تمهیدات امکان برداشت پول از صندوق رفاه ملی است.
این صندوق شامل بخشی از ذخایر دولتی روسیه برای سرمایهگذاری است که به منظور مقابله با اختلالات مالی ناشی از نوسان در بهای نفت صادراتی ایجاد شده است. (بی بی سی)
