صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بیش از ۶۰ درصد زنان از انواع خشونت ها رنج می برند

بیش از ۶۰ درصد زنان از انواع  خشونت ها رنج می برند

سازمان صحى جهان اعلام کرده که به اساس تحقيقات انجام شده در افغانستان، بیش از ۸۰ درصد زنان، حداقل یک نوع خشونت؛ و بیش از ۶۰ درصد زنان، از انواع خشونت ها رنج مى برند.

در خبرنامه اى که از سوى اين سازمان به آژانس خبرى پژواک رسيده، آمده است که به منظور رسيدگى به زنانى که مورد خشونت قرار مى گيرند، دیروز (٢٥ عقرب) وزارت صحت عامه با سازمان صحى جهان و ادارۀ ملل متحد براى زنان، قراردادى تحت نام "تداوى خشونت مبتنى بر جنسيت براى فراهم کننده مراقبت هاى صحى" را امضا نمود.

منبع نوشته است که داکتر ناجیه طارق معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه، در مراسم يادشده گفت: "این پروتوکول یک مداخله مورد نیاز برای تقویت مراقبت های پاسخگو به خشونت مبتنی بر جنسیت در کشور مى باشد؛ تا این اطمینان حاصل گردد که بازماندگان خشونت مبتنی بر جنسیت، هر نوع مراقبت و تداوی مورد نیاز خویش را فرا مى گیرند."

به گفتۀ وى، به اساس اين قرارداد؛ رهنمودى تهيه مى شود که چگونه مى توان براى خانم هايى که مورد خشونت قرار مى گيرند، خدمات صحى را عرضه نمود.

همچنان منبع نوشته است که به اساس اين قرارداد، رهنمودى تهيه خواهد شد که چگونه مى توان واقعات تجاوزجنسى، سوختگى ها ثبت و شواهد صحى قانونى به طور درست جمع آورى گردد.

داکتر طارق گفته است که این قرارداد، بر مبنای رهنمود جهانی سازمان صحی جهان است که در سال ۲۰۱۳ راه اندازی گردیده و افغانستان نخستین کشور است که رهنمودها را به یک پروتوکول کشور خاص انکشاف میدهد.

وی افزوده: "اگرچه ارتباط میان صحت و خشونت مبتنی بر جنسیت غالباً نادیده گرفته شده، ولی فراهم کنندگان مراقبت های صحی، نقش بزرگی را در رسیدگی به خشونت مبتنی بر جنسیت ایفا کرده مى تواند و این پروتوکول، یک قدم بزرگ در جهت ارتقای ظرفیت سکتور صحت برای مدیریت موثر واقعات خشونت مبتنی بر جنسیت به شمار میرود."

منبع نوشته است که داکتر ریگ پیپر گرون نمایندۀ سازمان صحی جهان برای افغانستان، در مراسم امضاى اين قرارداد گفته است: "خشونت مبتنی بر جنسیت، به ویژه خشونت علیه زنان، نه تنها نقض شدید حقوق بشر، بلکه یک مشکل جدی صحت عامه در افغانستان است، خشونت مبتنی بر جنسیت، پیامدهای بسیاری بر صحت دارد که برخی از آنها آشکار و برخی آن پنهان بوده است."

در خبرنامه به نقل از گرون افزوده شده که تحقیقات نشان می دهد که در افغانستان بیش از ۸۰ درصد زنان، حداقل یک نوع خشونت خانگی؛ و بیش از ۶۰ درصد زنان، اشکال گوناگون خشونت را تجربه کرده اند.

محروم کردن دختران از فراگيرى تعليم و تحصيل، لت و کوب، تجاوزجنسی، قتل های ناموسی، ازدواج کودکان و بد دادن (فروش زنان و دختران به حل و فصل منازعات)، از خشونت ها عليه زنان در کشور مى باشد.

داکتر گرون گفته است که  بر اساس تخمین های جهانی، بیش از یک سوم  زنان، یکی از خشونت شریک زندگی و یا خشونت غیر شریک زندگی خویش را در طول حیات خود تجربه مى کنند.

خانم ایلزیرا ک ساگینبیوا نماینده اداره ملل متحد برای زنان  در افغانستان، در مراسم ياد شده گفته است: "ادارۀ ملل متحد برای زنان، افتخار دارد که با وزارت صحت عامه و سازمان صحی جهان، در امر چنین یک ابتکار مهم همکار مى باشد و از تمویل کنندگان مى خواهد که حمایت شان را در قبال تطبیق این پروژه ادامه دهند."

وى افزوده که تطبیق کامل این پروژه، شامل آموزش پرسونل مراقبت های صحی و منابع مقتضی میباشد.

در خبرنامه به نقل از نماینده اداره ملل متحد برای زنان  در افغانستان آمده است که اداره ملل متحد برای زنان، آماده همکاری با شرکا برای بسیج منابع مشترک به عنوان یک بخش بزرگ از تلاش ها در امر پایان دادن خشونت مبتنی بر جنسیت مى باشد.(پژواک)