صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مستغنی: موافقتنامه راه لاجورد به زودى امضا میشود

مستغنی: موافقتنامه راه لاجورد به زودى امضا میشود

وزارت امور خارجه می گوید که کار روی مسوده موافقتنامه راه لاجورد، از ٩ ماه بدینسو، آغاز شده و در آیندۀ نزدیک، این موافقتنامه مشترک بین پنج کشور نهایی و به امضا می رسد.

شکیب مستغنی سخنگوی وزارت امور خارجه، دیروز به آژانس خبری پژواک گفت طرح راه لاجورد که پیشنهاد سرپرست این وزارت می باشد، به افغانستان کمک می کند تا این کشور از طریق ترکمنستان، آذربایجان و گرجستان، به بحیره سیاه و پس از آن با عبور از ترکیه به بحیرۀ مدیترانه و اروپا وصل شود.

موصوف افزود بر اساس طرح یادشده، افغانستان می تواند روابط تجارتی خود را با اروپا و سایر کشورها تحکیم بخشد و راه لاجورد، باعث تشریک مساعی و گره خوردن علایق کشورها می شود که خود سبب تقویت ثبات و بهبود امنیت در منطقه خواهد شد.

مستغنی گفت: "افغانستان از این مسیر نفع بسیار زیادی خواهد برد؛ برای اینکه نه تنها از یک راه بسیار نزدیک، بلکه بسیار ارزان، به کشورهای ترکمنستان، آذربایجان و گرجستان، ترکیه و اروپا وصل می شود."

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد که این مسیر، کوتاه ترین و ارزان ترین راه ترانزیتی برای افغانستان به شمار می رود و سطح همکاری ها و روابط اقتصادی و ترانزیتی میان این کشورها به مراتب بلند می رود.

مستغنی تصریح کرد که نمایندگان کشورهايی که در مسیر راه لاجورد قرار دارند، دو روز قبل (٢٤ عقرب) در عشق آباد پایتخت ترکمنستان بحث های همه جانبه روی این طرح داشتند و قرار است، هیئت این کشورها در جلسات بعدی شان روی سایر مسایل مربوط به این موافقتنامه، در یکی از این پنج کشور بحث و مذاکره کنند.

وی افزود، کشورهای گرجستان و ترکیه، برای میزبانی نشست های بعدی ابراز آمادگی کرده اند و روی متن موافقتنامه کار بیشتر صورت خواهد گرفت.

وى علاوه کرد که مسوده این موافقتنامه پنج جانبه، در آیندۀ بسیار نزدیک آماده خواهد شد تا در یک نشست مشترک بین وزرای امور خارجه پنج کشور افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه نهایی و به امضا برسد.

مستغنی همچنان یادآور شد که به استثنای افغانستان؛ چهار کشورِ مسیر راه لاجورد، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه، راه های آهن و سرک های کافی ترانزیتی دارند.

او گفت پس از امضای موافقتنامه از سوی وزرای خارجه پنج کشور یادشده، روی نیازمندی های این پروژه در داخل کشور صحبت صورت می گیرد.

با آن که افغانستان در سالیان پسین، در عرصه ساخت و ساز سرک کارهای زیادی انجام داده؛ اما هنوز هم نیاز به تاسیسات عامه دارد. (پژواک)