صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مسعود: شوراهاى ولايتى از تمام کارکردهاى حکومت نظارت جدى نمايد

مسعود: شوراهاى ولايتى از تمام کارکردهاى حکومت نظارت جدى نمايد

نماينده فوق العادۀ رييس جمهور در امور اصلاحات و حکومتدارى خوب، ميگويد تازمانيکه همه نهادهاى سياسى و اقتصادى، وظايف و مسووليتهاى خود را به وجه احسن انجام ندهند، دشواراست که افغانستان متکى به خود شود.

احمدضيا مسعود گفت که شوراهاى ولايتى، به عنوان نهادهاى سياسى در سطح محل و ولايات، مسووليتهاى بزرگى در قسمت تامين ثبات و امنيت، پيشرفت اقتصادى و تعليم و تربيه، مسايل صحى، مستحکم نگهداشتن رابطه مردم با حکومت  و تطبيق پروژه هاى اقتصادى دارند.

وى که دیروز در نشستى تحت عنوان "نمايندگى بهتر" صحبت ميکرد، علاوه نمود که شوراهاى ولايتى بايد از کارکردهاى حکومت در سطح ولايت نظارت نمايند و اولويت هاى پروژه هاى اقتصادى و پلانهاى انکشافى را که در ولايات تطبيق ميشود، مشخص سازند.

مسعود افزودکه شوراهاى ولايتى در ولايات، نقش پارلمانهاى کوچک را دارد که از تمام کارکردهاى حکومت بايد نظارت دقيق به عمل آورند.

اين درحالى است که قانون شوراهاى ولايتى، سال گذشته از طرف شوراى ملى تصويب شد که در آن حق نظارت از اعضاى شوراها سلب گرديده و تنها حق مشوره به آنان گذاشته شده است؛ اما تعديل اين قانون که براساس آن بايد حق نظارت اعاده شود، به شوراى ملى رسيده و تا حال در مورد آن بحث صورت نگرفته است.

نمايندۀ فوق العاده رييس جمهور گفت: "تاوقتيکه همه نهادهاى سياسى و اقتصادى به شکل مستقلانه کار نکنند و وظايف و مسووليتهاى خود را به وجه احسن انجام ندهند، دشوار است که ما بتوانيم همه مسايل زندگى جمعى خودر ا به شکل درست حل نماييم و اگر چنين نشود، ثبات در کشور به وجود نيامده ودست ما به کشورهاى بيگانه دراز خواهد بود."

مسعود علاوه نمود که به همين خاطراست که نقش شوراى ولايتى به حيث نهادهاى سياسى، دراين راستا بى نهايت با ارزش است تا مشکلات مردم را در قريه ها و مناطق دورافتاده مشخص ساخته و بخاطر حل آن، مسوولان حکومتی را در ميان بگذارند.

وى با بيان اينکه بايد انکشاف از سطح قرا و قصبات شروع شود، گفت وقتى که اقتصاد مردم  ولسوالى ها خوب باشد، مشکلات اجتماعى نداشته و ثبات سياسى و امنيت سراسرى وجود داشته باشد، يکنوع اقتصاد صنعتى درسطح ولسوالى معرفى شود و ازنعمت موسسات تعليمى و صحى اقتصادى بهره مندباشند؛ مجموع اين تحولات سبب ميشود تامردم علاقه بگيرند که ارتباطات خودرابا حکومت بيشتر تامين نمايند وبه هيچ گروهى اجازه ندهند که بى ثباتى را در سطح منطقه به وجود آورند.

درکنفرانس دیروزى که براى دوروزبرگزارشده، اعضاى شوراهاى ولايتى کابل،ل وگر، ميدان وردک، پروان، کاپيسا، پنجشير، باميان، دايکندى، فراه و غور واعضاى جامعه مدنى و شوراى ملى اشتراک دارند.

سعيداحمد خاموش رييس عمومى انسجام امورشوراهاى محلى رياست عمومى اداره ارگانهاى محلى گفت که دراين کنفرانس، براى اعضاى شوراهاى ولايتى علاوه بر آشنايى بانهادهاى ملى، در راستاى وظايف، صلاحيتها، نقش آنان درحکومتدارى خوب، شريک سازى معلومات بين شوراى ولايتى و جامعه مدنى آموزش داده ميشود.

عبدالمتين بيگ سرپرست رياست عمومى اداره مستقل ارگانهاى محلى، دراين کنفرانس گفت که شوراهاى ولايتى، مشکلات بودجوى وامنيتى دارند وتلاش ميشود تادرآخر کنفرانس، با رييس جمهور ورييس اجرايى حکومت ديدارنمايند و مشکلات شوراهاى ولايتى را  مستقيماً با آنان مطرح کنند.

وى افزود تلاش ميشود که اين نهاد مردمى (شوراهاى ولايتى) در محلات تقويت شوند تابتوانند از صلاحيتهاى شان به شکل درست آن استفاده کنند.

زهره نادرى عضو شوراى ولايتى کابل، به آژانس خبرى پژواک گفت با وصفى که مشکلات امنيتى زياد وجود دارد؛ اما باآنهم تلاش ميشود تا نمايندگى بهتر از مردم نمايند و مشکلات مردم را حل کنند.

وى علاوه کرد: "ما بخاطر حل مشکلات مردم، همکارى همه رياستهاى مربوطه را خواهانيم تا مشکلات مردم را که براى شان ميرسانيم، روى حل آن اقدام کنند و ما هم بخاطر راه هاى حل آن، مشوره هايى خواهيم داد."

در انتخابات شوراهای ولایتی که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، به تاریخ ١٦ حمل سالجاری برگزار شد و کمیسیون مستقل انتخابات، نتایج انتخابات شوراهای ولایتی را پس از حدود هفت ماه انتظار سرانجام در سوم عقرب اعلام کرد، حدود ٢٦٠٠ تن رقابت نمودند و ازاين جمله ٤٥٨ تن به شمول ٩٧ زن به شوراى هاى ولايتى راه يافته اند. (پژواک)