صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مردم شاروالی را به بی پروایی در انتقال زباله های شهر متهم میکنند

مردم شاروالی را به بی پروایی در انتقال زباله های شهر متهم میکنند

شماری از باشندگان کابل، با نگرانی از ازدیاد زباله‌ها در سطح شهر، شاروالی را متهم به پروایی در این زمینه می‌کنند؛ اما شاروالی می‌گوید که فرهنگ شهرنشینی در پایتخت ضعیف است.

منتقدان شاروالی می‌گویند که زباله دانی به اندازۀ کافی در سطح شهر وجود ندارد و حتی ضایعات به وقت آن انتقال داده نمی‌شود؛ درحالیکه مسوولان شاروالی، می گویند در صورتی که مردم نظافت را رعایت کنند، بخش اعظم مشکلات موجود حل می‌شود.

یوسف صدیقی ٢٩ ساله کارمند یکى از شرکت هاى خصوصى و باشندۀ سرک اول خیرخانه گفت: "زباله دانی صد‌ها متر از خانه ما فاصله دارد و حتی موظفین شاروالی، کثافات را به موقع انتقال نمی‌دهند که با انباشته شدن زباله‌ها، یک تعداد از اطفال به درون آن‌ها ميروند."

به گفتۀ وی، یک شرکت خصوصی به نام "بهار سبز" ماهانه در مقابل ٣٠٠ افغانى کثافات موجود در این منطقه را انتقال می‌داد؛ اما در حال حاضر این کار صورت نمی‌گیرد و دلیل آن نیز معلوم نیست.

راشد۲۵ ساله باشندۀ شهرک معلمین تهیه مسکن نیز از وجود مشکلی مشابه در منطقۀ خود یاد کرد و در عین حال گفت که شماری از مردم نظافت را رعایت نمی‌کنند.

به گفته وی، داکتران گفته‌اند که برخی امراض مردم محل، به دلیل موجودیت کثافات در نزدیک محل زندگی و آلودگی هوا می‌باشد و باید در این زمینه اقدام شود.

حسینه ۱۸ ساله باشنده منطقه چهاردهی، در مورد وضعیت محل زندگی‌اش گفت: «از لب دریا، منطقه نزدیک به قلعه غیبی تا سر پل موسهی، فقط یک یا دو زباله دانی وجود دارد؛ اما این تعداد اصلا کافی نیست و شماری از مردم به این دلیل، در تاریکی شب زباله‌های خود را به دریا می‌ریزند.»

وی افزود: «شاروالی نیز به زباله‌های دریا توجه نکرده و آن را انتقال نمی‌دهد و هر روز که ما از سر پل منطقه چهاردهی عبور می‌کنیم، بوی بد آن باعث دل بدی می‌شود.»

لیلما ٢٠ ساله محصل پوهنتون کابل و باشنده سرک هفت تایمنی نیز گفت: "شاروالی باید در هر سرک، حد اقل یک زباله دانی را بگذارد تا مردم زباله‌ها را در آن بيندازند و ضرورت نشود که مردم به کنار جو‌ها زباله هارا بيندازند."

داک‌تر کنشکا ترکستانی سخنگوی وزارت صحت عامه، زباله ها را منبع میکروب خوانده به پژواک گفت که شاروالی و ریاست حفظ محیط زیست، باید در این زمینه به صورت جدی توجه کنند.

وی در عین حال، از مردم نیز خواست تا تلاش کنند با رعایت نظافت و پاک نگهداشتن محل زندگی و کارشان، محیط زیست خود را پاک نگهدارند تا دچار مشکل صحی نشوند.

در همین زمینه خوژمن علومی معین شاروالی به پژواک گفت که زباله دانی، به اندازه کافی موجود است؛ اما شماری از زباله دانی‌ها به دلیل مشکل امنیتی، از سر راه و نزدیک جاده‌ها انتقال داده شده است.

وی افزود: "وجود زباله دانی‌ها در کنارجاده‌ها، ما را با مشکلات امنیتی مواجه می‌سازد و مجبور شدیم تا آن‌ها را از کنار‌ جاده‌ها برداشته و در جاهای دیگری بگذاریم."

خوژمن با بیان این که روزانه ۴٨٠٠ تن کثافات، از سطح شهر توسط شاروالی انتقال و از بین برده می شود، از یک مشکل عمده در راستای کار این اداره خبر داد: "٧٠ درصد خانه‌های شهر کابل، در کوچه‌های تنگ ساخته شده و این کوچه ها باعث کندی کار ما می‌شود.»

با وصف این، معین شاروالی کابل تصریح کرد که پاک نگهداشتن کابل تنها مسوولیت شاروالی نیست؛ بلکه هر شهروند وظیفه دارد تا فرهنگ شهرنشینی را رعایت کند و شهر را پاک نگهدارد. (پژواک)