صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غنی: تاریخ تعیین شده برای خروج نیروهای امریکایی نیازمند بررسی مجدد است

غنی: تاریخ تعیین شده برای خروج نیروهای امریکایی نیازمند بررسی مجدد است

اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفته است که تاریخ تعیین شده برای خروج نهایی سربازان امریکایی از افغانستان ممکن است نیاز به بررسی مجدد داشته باشد. او همچنین "دولت اسلامی" را تهدید احتمالی برای افغانستان خوانده است.

رئیس جمهور افغانستان در برنامه "60 دقیقه" شبکه امریکایی "سی بی اس" که یک شنبه شب پخش شد، گفته است که خروج نهایی سربازان امریکایی از افغانستان ممکن است نیاز به تجدید نظر داشته باشد.

براساس برنامه ایالات متحده امریکا، تا آخر سال 2016 میلادی همه سربازان امریکایی از افغانستان خارج خواهند شد و حضور امریکا در افغانستان به فعالیت سفارتخانه‌ها محدود می شود.

در حالی که ایالات متحده امریکا نقش جنگی خود در افغانستان را به صورت رسمی خاتمه یافته می‌بیند، اشرف غنی گفته است که عملگرایانه خواهد بود تا تاریخ تعیین شده برای خروج سربازان امریکایی مورد تجدید نظر قرار بگیرد.

اشرف غنی که سال گذشته میلادی کارش را به عنوان رئیس جمهور افغانستان شروع کرد، در این مصاحبه گفته است: «اگر هر دو جانب و یا در این قضیه شرکای چندگانه بهترین تلاش‌های خود را برای دستیابی به مقاصد به کار بسته اند و پیشرفت‌ها خیلی واقعی اند، پس آمادگی برای بررسی مجدد مهلت تعیین شده باید وجود داشته باشد.»

مقام‌های ایالات متحده امریکا تا حالا در رابطه به این اظهارات رئیس جمهور افغانستان چیزی نگفته اند.

اشرف غنی در پاسخ به این سوال که آیا در این رابطه به رئیس جمهور اوباما چیزی گفته است، گفت که «رئیس جمهور اوباما من را می‌شناسد. ما نیاز نداریم که به یکدیگر بگوییم».

اشرف غنی در این مصاحبه در مورد گروه "دولت اسلامی" نیز ابراز نگرانی کرده و آن را تهدید احتمالی به افغانستان عنوان کرده است، زیرا به گفته او «گذشته به ما نشان داده است که تهدیدها و شبکه‌ها تغییر شکل می‌دهند».

اما جنرال جان کمپبل فرمانده نیروهای باقی مانده بین المللی در افغانستان در همین برنامه تلویزیونی گفته است که باور ندارد "دولت اسلامی" مانند آنچه در عراق انجام داد، وارد افغانستان شود. او افزود که نیروهای امنیتی افغانستان به چنین چیزی اجازه نمی‌دهند.

حکومت افغانستان در اول جنوری مسئولیت کامل امنیتی را از نیروهای بین المللی به عهده گرفت و به این ترتیب، ایالات متحده امریکا به صورت رسمی ماموریت جنگی 13 ساله را به پایان رساند. بعد از این تامین امنیت و مبارزه با طالبان آزمونی برای نیروی امنیتی 350 هزار نفری افغانستان است.

نیروهای امنیتی افغانستان در زمانی مسئولیت کامل امنیتی را به عهده می‌گیرند که این کشور با موجی از خشونت‌ها مواجه است و در سال 2014 دست کم سه هزار و 188 فرد ملکی افغان کشته شدند.

نیروهای بین المللی کمک به امنیت (آیساف) بعد از این در نقش حمایتی و آموزشی به نیروهای امنیتی افغانستان کمک می‌کنند و حدود 12500 سرباز که اکثر شان امریکایی هستند در افغانستان باقی مانده اند.

آلمان که زمانی پنج هزار سرباز در افغانستان داشت، حدود 850 سرباز در ماموریت جدید "حمایت قاطع" باقی می‌گذارد. اخیراً آلمانی‌ها در یک نظرسنجی بی‌باوری خود به ماموریت افغانستان را ابراز داشته اند. (دویچه وله)