صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ادارۀ حفاظت از محیط زیست: آلوده‌گی آب و هوا تهدید جدی تر از هراس افگنی است

ادارۀ حفاظت از محیط زیست:  آلوده‌گی آب و هوا تهدید جدی تر از هراس افگنی است

ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست روزجمعه در نشست در شهر کابل، آلوده‌گی آب و هوا را تهدید جدی تر از هراس افگنی برای شهروندان کشور می داند.

مصطفی ظاهر، رییس این اداره از نبود ارادۀ سیاسی برای کاهش آلوده‌گی هوا در یک دهۀ اخیر در کشور انتقاد می کند و از رهبران حکومت وحدت ملی می خواهد که برای کاهش آلودهگی آب و هوا در شهر های پرجمعیت کشور توجه جدی کنند.

افزایش بی پیشینه آلودهگی هوا در کابل وشهرهای پرجمعیت کشور، مقام های اداره محیط زیست سازمان ملل متحد و اداره ملی حفاظت ازمحیط زیست کشور را نگران ساخته است.

وی افزوده است: " موضوع محیط زیست یک موضوع بحرانی است برای افغانستان، یکی از دلایل این بود که ارادۀ سیاسی برای اینکه مشکلات محیط زیستی و آلودهگی هوا را کاهش بود وجود نداشت و مشکل محیط زیست را شما در یک دهه شما نمی توانید حل کنید".

مقام های این نهاد ها در"میزگرد تغییراقلیم و محیط زیست" با آگاهان محیط زیست گرد آمدند و راه های جلوگیری از افزایش آلوده گی هوا را جستجو می کنند.

بیشتراشتراک کنندگان انتقاد می کنند که برنامه ها برای کاهش آلوده گی هوا، روی کاغذ بوده اند.

از سوی هم، سازمان ملل متحد از افزایش آلودهگی هوا و تغییر اقلیم درافغانستان ابراز نگرانی می کند.

اندرس سکانلن، رئیس برنامه محیط زیست ملل متحد می گوید:" یکی ازمشکلات کلان دنبال نکردن هدف و برنامه های مشخص در راستای مبارزه با آلوده گی هوا است. هنگامی که برای رسیده‌گی به این مشکل اقدام می کنیم، این مشکل تغییر می کند. درگذشته مشکل جنگ بود؛ اما حالا رو آوردن مردم به شهرها جدی ترین چالش است که سبب آلوده‌گی هوا می شود".

در همین حال، وزارت صحت عامه آلوده گی هوا را یکی ازعلت های اساسی افزایش بیماری های تنفسی درکشورمی داند، اما این وزارت اماری از جان سپردن افراد در نتیجۀ آلودهگی هوا در دست ندارد.

احمد جان نعیم، سرپرست وزارت صحت عامه میگوید:" به گونۀ دقیق که بگوئیم که سالانه چه تعداد از اثر بیماری های آلودهگی هوا میمیرند؛ آمار دقیق نداریم و وزارت صحت عامه چنین یک سروی را راه اندازی نکرده است، اما رقم افرادی که از اثربیماری های تنفسی جان های شان را از دست می دهند؛ زیاد است".

اشتراک کننده گان این نشست به کدام نتیجۀ مشخصی برای جلوگیری از افزایش آلودهگی هوا دست نیافتند و در این نشست فیصله شد تا پس از این، نشست های دوامدار را برای جستجو راهکارهای عملی برای کاهش آلوده گی هوا درافغانستان، برگزارکنند. (طلوع نیوز)