صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۷ دلو ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دیده بان شفافیت افغانستان: قانون دسترسی به اطلاعات باید تعدیل شود

دیده بان شفافیت افغانستان: قانون دسترسی به اطلاعات باید تعدیل شود

دیده بان شفافیت افغانستان می گوید که قانون دسترسی به اطلاعات که قبلا توسط رییس جمهور توشیح شده است، ناقص است و باید قانون جدید که توسط این اداره به همکاری برخی نهادهای مدنی  و رسانه ها تهیه شده، دوباره از سوی رییس جمهور توشیح شود.

سید اکرام افضلی، روز پنج شنبه طی نشستی به خبرنگاران گفت که قانون دسترسی به اطلاعات که قبلا توسطه رییس جمهور توشیح شده است یکی از ضعیف ترین قوانین در عرصه دسترسی به اطلاعات در جهان است و باید طرح جدیدی را که شکل تعدیل شده قانون قبلی است از سوی رییس جمهور طی فرمان تقنینی، توشیح شود.

آقای افضلی همچنین گفت: ” درطرحی جدیدی که آماده شده، با توجه به نظرکارشناسان و سازمان های بین المللی که در زمینه فعالیت می کند، تهیه شده و تغییرات زیادی را نسبت به قانون موجود آورده ایم.”

وی گفت قانون فعلی در میان 100 قانون دنیا در رده شصت و هفتم قرار دارد که بسیار ضعیف است. آقای افضلی گفت که قانون جدید، از بین 150 امتیاز ممکن 145 – 150 امتیاز را بگیرد و بدون شک یکی از بهترین قانون ها، دربخش قانون دسترسی اطلاعات خواهد بود.

وی از بهانه جویی های دولت تحت نام “محرمیت” انتقاد کرده و گفت که در نظام افغانستان از گذشته ها تا کنون فرهنگی وجود داشته است که گویا، اطلاعات تنها مربوط به حکومت است و جامعه حق دسترسی به اطلاعات را ندارد.

رییس اجرایی دیده بان شفافیت گفت که میکانیزم رسیدگی به شکایات در قانون فعلی با مشکل روبروست و در طرح جدید این مشکل رفع گردیده است.

وی از دیگر مفاد طرح جدید قانون دسترسی به اطلاعات را، کوتاه سازی پروسه دسترسی به اطلاعات، سهولت دسترسی به اطلاعات از سوی معلولین، توجه به مشکلی که رسانه ها در بخش دسترسی به اطلاعات با آن روبروست، رفع ممنوعیت ها تحت نام “محرمیت” ها به جزء مواردی که منافع ملی افغانستان را به خطر می اندازد عنوان کرد.

آقای افضلی گفت که بدون دسترسی به اطلاعات مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت امکان پذیر نیست.

وی از رییس جمهور خواست هرچه زودتر این قانون را طی فرمان تقنینی توشیح کند. (مرکزی)