صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله: آمدن صلح به معنای معامله با عزت، حیثیت و حقوق مردم افغانستان نیست

عبدالله: آمدن صلح به معنای معامله با عزت، حیثیت و حقوق مردم افغانستان نیست

رئیس اجرائیه‌ی حکومت وحدت ملی می‌گوید که آمدن صلح به معنای معامله با عزت، حیثیت و حقوق مردم افغانستان نخواهد بود. این مقام حکومت وحدت ملی خاطرنشان کرد که صلح باید بگونه‌ای تأمین شود که در آن حقوق تمامی شهروندان کشور نگاه داشته شود.

درهمین حال حامد کرزی رئیس جمهور پیشین می‌گوید که طالبان خودشان را باید آزاد بسازند و با دولت افغانستان برمیز گفت‌وگو بنشینند.

این روزها امیدها برای بازکردن لب و شکستن قفل واژه‌ی صلح از سوی طالبان در مقایسه با هر زمان دیگری افزایش یافته است و انتظار می‌رود که نسل کنونی افغانستان برای نخستین بار در فضای صلح و آرامش نفس بکشند و مانند شهروندان کشورهای دیگر آسوده زندگی کنند.

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه که دیروز به همراه حامد کرزی در همایشی با موضوع صلح در کابل شرکت کرده بود؛ اظهارداشت: "صلح به معنای معامله در برابر عزت، حیثیت و حقوق مردم نیست و اگر کوشش‌ها در این باره صورت گرفته، به خواست مردم بوده است."

حامد کرزی رئیس جمهور پیشین نیز در این همایش خاطرنشان کرد: "طالبان افغان! بیایید و خودتان را آزاد کنید، بیایید به میز گفت‌وگوهای صلح بنشینید؛ ما از این روند حمایت می‌کنیم."

باورهایی وجود دارد که کوچکترین اشتباه در روند گفت‌وگوهای صلح شاید همه تلاش‌ها را نقش بر آب کند و یکی از خواست‌های مهم از دولت افغانستان این است که از فرصت پیش آمده بگونه‌ی درست استفاده کند.

سید حامد گیلانی معاون حزب محاذ ملی افغانستان گفت: "موقع خوبی به میان آمده است، افغانستان، پاکستان و امریکا همه برای آمدن صلح مصمم هستند و این به خیر همه‌ی ما است".

وی ادامه داد: "اگر از این موقع به خوبی استفاده نشود، دیگر هیچگاه افغانستان در چنین حالتی قرار نخواهد گرفت."

پیش شرط‌های احتمالی طالبان هم در گفت‌وگوهای صلح یکی از پهلوهای مهم این روند را می‌سازد؛ ملا عبدالسلام راکتی فرمانده‌ی قول اردوی ننگرهار در دوره‌ی طالبان در رابطه با این پیش شرط‌ ها افزود: "طالبان در مدت پنج سال حکومت کردند و بدون شک که آنان می‌خواهند بازهم در حکومت سهم داشته باشند و در قانون اساسی تغییراتی را به میان آورند."

این درحالی است که روزنامه‌های پاکستانی از زبان برخی از مقام‌های این کشور از آغاز دور نخست گفت‌وگوها در قطر گزارش داده‌اند، اما تاکنون نه دولت افغانستان و نه هم طالبان در این باره سخن گفته‌‌اند.

یکی از خواست‌های مهم شهروندان افغانستان در این گفت‌وگوها حفظ دست‌آوردهای سال‌های گذشته به ویژه در بخش حقوق بشر، حقوق و آزادی‌های زنان و آزادی بیان است. (طلوع نیوز)