صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پیوستن به 14 فبروری روز جهانی یک بلیون قیام بر ضد خشونت علیه زن

پیوستن به 14 فبروری روز جهانی یک بلیون قیام بر ضد خشونت علیه زن

کمپاین پیوستن به 14 فبروری روز جهانی یک بلیونی که ازسوی شبکه زنان افغان به همکاری وزارت امور زنان، کمسیون حقوق بشر و پارلمان به روز شنبه تاریخ 25 دلو در سینما زینب برگزار گردیده بود، هیأت رهبری وزارت امور زنان، کارمندان دوایر دولتی، فعالین مدنی و زنان اشتراک ورزیده بودند.

این گردهمائی که برای همگام شدن زنان افغانستان با قیام جهانی یک بلیونی برای دست یابی زنان به حقوق بشر راه اندازی شده بود، پوهنیار سیده مژگان مصطفوی معین مسلکی و سرپرست وزارت امور زنان، ضمن قدردانی از حضور پر رنگ بانوان در این کمپاین، بیان داشت: افغانستان از جمله کشور های استکه زنان با انواع خشونت های دامن گیر اند، آزار واذیت جنسی از چالشهای بزرگ خشونت علیه زنان در این کشور است.

سرپرست وزارت امور زنان، توسعه فرهنگی را از دلایل اصلی بهبود وضیعت اجتماعی زنان در کشور دانسته، گفت: در این اواخر با تغییر نگرش ها تعداد کثری از مردم، خوشبین به پیگری قضایای خشونت، آزار و اذیت جنسی، از سوی وزارت امور زنان هستند که این تغییر فکری باعث رویکر مثبت نسبت به زنان خواهد شد.

بانو مصطفوی، خشونت علیه زن را مغایر با ارزش ها وآموزه های دینی دانست، از علمأ، امام های مساجد وتکایا، فرهنگیان  و رسانه ها خواست در جهت آگاهی عامه وتنویر اذهان مردم کشور همه تلاش نمایند تا این که جامعه از شرع این پدیده نامیمون نجات یابد

همچنان در این گردهمایی اعلامیه ی مطبوعاتی که از سوی شبکه زنان افغان قرائت گردید از حکومت وحدت ملی خواهان اقدامات زیر برای مبارزه با خشونت علیه زن گردیده اند.

  1. ثبت وپیگیری قضایا آزار واذیت جنسی در محل کار، نهاد های آموزشی، اماکن عمومی وسایر محلات که این پدیده اتفاق می افتد.
  2. ایجاد کمیته ی نظارتی برآزار واذیت جنسی در نهاد ریاست جهوری تحت نظر رئیس جمهور یا نمایند ایشان با عضویت فعالان حقوق بشر.
  3. تدوین استراتیژی ملی مبارزه در برابر آزار واذیت جنسی و افزایش نقش نهاد های دولتی و غیر دولتی بویژه وزارت معارف، حج اوقاف، تحصیلات عالی، اطلاعات و فرهنگ و وزارت صحت عامه تا مبارزه جدی صورت گیرد.
  4. راه اندازی کمپاین های آگاهی دهی و کنفرانس مطبوعاتی جهت تغییر افکار عمومی در مورد آزار و اذیت جنسی در برابر زنان.
  5. تطبیق هر چه بیشتر و بهتر قانون منع خشونت علیه زنان.
  6. از رسانه ها توقع می رود تا روشنگری در پیوند با آزار واذیت جنسی در برابر زنان را از اولویت های کاری خویش قرار دهند.