صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ریاست اجرائیه: تا هنوز کمیسیونی برای اصلاح نظام انتخاباتی ایجاد نشده است

ریاست اجرائیه:  تا هنوز کمیسیونی برای اصلاح نظام انتخاباتی ایجاد نشده است

آصف آشنا معاون سخنگوی ریاست اجرائیه می‌گوید که خط قرمز آنان اصلاح نظام انتخاباتی است و تاکنون کمیسیون ویژه‌ی اصلاح نظام انتخاباتی را ایجاد نشده می‌داند.

ریاست اجرائیه بر این باور است که فرمان ایجاد کمیسیون ویژه‌ی اصلاح نظام انتخاباتی خلاف دستور توافقنامه‌ی سیاسی است و کار این کمیسیون تا هنگامی آغاز نخواهد شد که این کمیسیون بر مبنای دستور الزام آور توافقنامه سیاسی شکل بگیرد.

تنها گزینه برای راه اندازی یک انتخابات بهتر، کمیسیون ویژه‌ی اصلاح نظام انتخاباتی پنداشته می‌شود، اما روزها و فرصت ها از دست می روند و از آغاز کار این کمیسیون خبری نیست. کاری که به باور بسیاری بازهم انتخابات‌های بعدی از گرو تقلب و تخلف‌های انتخاباتی رها نخواهند شد.

اما ریاست اجرائیه بر این باور است که تا هنوز هیچ کمیسیونی برای اصلاح نظام انتخاباتی ایجاد نشده است و تا هنگامی روند اصلاح نظام انتخاباتی آغاز نخواهد شد که کمیسیون ویژه اصلاح نظام انتخاباتی بر بنیاد توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی شکل نگیرد.

آصف آشنا معاون سخنگوی ریاست اجرائیه اظهارداشت: "کمیسیون تا هنوز ایجاد نشده است و فرمانی که صادر شده است؛ خلاف دستور توافقنامه‌ی سیاسی است، کار کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی تاهنگامی آغاز نمی‌شود که این کمیسیون بر مبنای دستور الزام آور توافقنامه سیاسی شکل بگیرد."

ظاهراً چگونگی ساختار کمیسیون ویژه اصلاح نظام انتخاباتی این روزها یکی از مهمترین اختلاف‌ها میان رهبران حکومت وحدت ملی را می‌سازد.

در حالی که ریاست اجرائیه می‌گوید که پس از این شکریه بارکزی از کرسی ریاست این کمیسیون کنار زده شده است، اما شکریه بارکزی بر این باور است که روند اصلاح نظام انتخاباتی را به زودی آغاز می‌کند.

شکریه بارکزی رئیس کمیسیون ویژه اصلاح نظام انتخاباتی افزود: "اصلاحات باید در نظام انتخاباتی به میان آید و نباید که روند انتخابات پس از این یک پروژه سیاسی افراد باشد."

نهادهای ناظر انتخابات می‌گویند که هیچ اراده‌ی سیاسی برای اصلاح ساختن نظام انتخاباتی در کشور وجود ندارد و نباید از این کمیسیون انتظار اصلاح نظام انتخاباتی را داشت.

محمد نعیم ایوب زاده رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان خاطرنشان کرد: "فرصت‌ها از دست‌مان می‌روند و ما هیچ کاری نکرده‌ایم و موضوع اختلاف دیدگاه در این باره سبب شده است که مقام‌های حکومت وحدت ملی در بسیاری از موارد دیگر نیز با هم توافق نظر نداشته باشند".

کمیسیون ویژه‌ی اصلاح نظام انتخاباتی پیش از سفر رهبران حکومت به ایالات متحده امریکا ایجاد شد، اما با گذشت بیش از ۲۰ روز تاکنون این کمیسیون کارش را آغاز نکرده است، علت این کار نیز وجود اختلاف نظرها دربارهی رئیس و چگونگی ساختار این کمیسیون میان رئیس جمهور و رئیس اجرائیه گفته می‌شود.

ریاست اجرائیه می‌گوید که شکریه بارکزی پس از این در ساختار کمیسیون ویژه اصلاح نظام انتخاباتی نیست، اما گفته می‌شود که انتظار می‌کشند تا بانو بارکزی خودش انصرافش را اعلام کند. (طلوع نیوز)