صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

۱۹ نفر از ۳۱ گروگان زابل آزاد شدند

۱۹ نفر از ۳۱ گروگان زابل آزاد شدند

سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان تایید کرده که ۱۹ نفر از ۳۱ مسافری که دو و نیم ماه پیش در زابل گروگان گرفته شده بودند، آزاد شده‌اند.

آقای دانش در پیامی گفته است: «پس از روزها تحمل اسارت گروگان‌ها و نگرانی خانواده‌های آنان، اکنون خوش‌بختانه ۱۹ تن از ۳۱ نفر گروگان بر اثر تلاش‌های مستمر و موفقانه مقامات مسئول و نیروهای امنیتی کشور آزاد شده‌اند.»

همچنین، اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفته است که در بدل رهایی 19 تن از مسافران هیچ «زندانی مجرم» آزاد نشده است. او گفت که دولت برای رهایی گروگان‌های باقی مانده نیز تلاش می‌کند.

19 تن از 31 مسافری که در ماه فبروری در ولایت زابل افغانستان ربوده شده بودند، روز دو شنبه (21 ثور) در ولسوالی جاغوری ولایت غزنی آزاد شده و به مقام‌های محلی سپرده شدند.

اسدالله کاکر، عضو شورای ولایتی زابل گفته است که این مسافران با 22 ازبک به شمول کودکان و زنان تبادله شده اند.

اشرف غنی شام دو شنبه در اظهاراتی که از طریق تلویزیون ملی افغانستان نشر شد، گفت که «هیچ گونه پولی برای رهایی این هم وطنان ما پرداخت نشده است». رئیس جمهور افغانستان گفت که هیچ زندانی ای که با تثبیت جرم در زندان‌های افغانستان بوده باشد در بدل رهایی این مسافران آزاد نشده است، اما گفت که شماری از کودکان با این مسافران مبادله شده اند. او افزود: «سیاست دولت، مبادله افراد مجرم نیست.» غنی توضیح داد که در زمستان شماری از افراد خارجی در ولایت بدخشان در غارها زندگی میکردند و زمانی که نهادهای بشردوستانه افغانستان برای کمک نزد آنها رفتند، برخی از آنها خود را انفجار دادند و کشته شدند.

به گفته اشرف غنی، اطفال به جا مانده از این «تروریستهای بین المللی» با مسافران تبادله شده اند: «یک قسمت این اطفال تحت حفاظت امنیت ملی بودند و در مهمانخانه ها نگهداری میشدند. این اطفال سرپرست نداشتند و در ضمن مذاکرات ارتباطاتی پیدا شد و برای آینده اینها اقدام شد.»

اشرف غنی تاکید کرد که دولت در آینده به آزاد کردن باقی گروگانها توجه میکند، اما جزئیات بیشتر نداد.

بعد از این گروگان گیری حکومت افغانستان مورد انتقاد قرار داشت که برای آزادی آنها کاری انجام نمیدهد. تظاهرات اعتراضی زیادی در داخل و خارج از افغانستان در این رابطه برگزار شده بود.

اشرف غنی در واکنش به این انتقادها گفت که «مسائل امنیتی تدبیر، تحمل و حوصله میخواهد. امید است از این حادثه تمام هم وطنان ما درس بگیریم که اولین وظیفه ما حفظ جان وطنداران ماست که در خطر می باشند. بنابراین، هر وقتی که دولت خاموش میباشد، معنیاش تعهد است نه عدم توجه.»

پیشتر ظفر شریف، ولسوال جاغوری ولایت غزنی به بی بی سی فارسی گفته بود که این ۱۹ نفر با وساطت ریشسفیدان آزاد شده و به مرکز این ولسوالی رسیدهاند.

آقای شریف وضع سلامت افراد آزاد شده را خوب توصیف کرد، اما از اظهار نظر درباره چگونگی آزادی آنها خودداری کرد.

او گفت که تلاشها برای آزادی ۱۲ گروگان باقیمانده جریان دارد.

پسر یکی از افراد آزاد شده به بی بی سی گفته که از آزادی پدرش در جمع این ۱۹ نفر آگاه شده، اما تا زمانی که صدایش را نشنیده یا خودش را ندیده، نمیتواند باور کند که او واقعا آزاد شده است.

پسر یکی دیگر از گروگانها با ناراحتی گفت که در گفتگوی تلفنی با یکی از ۱۹ نفر آزاد شده شنیده که پدرش در بین آنها نیست.

این ۳۱ نفر که عمدتا هزاره هستند، روز چهارم حوت زمانی که از هرات به سوی کابل سفر میکردند، در ولایت زابل از سوی افراد مسلح به گروگان گرفته شدند.

سرور دانش، معاون رئیس جمهوری گروگانگیران را «تروریست» خوانده و افزوده که همه مقامهای دولتی دست به کار شدند و زیر فشار افکار عمومی و اعتراضهای مدنی، کار سختی انجام دادند.

او افزوده: «واقعیت این است که متاسفانه سروصداهای رسانهای و غوغا به پا کردن در شبکههای اجتماعی در برخی از مراحل، به پروسه آزادسازی گروگانها صدمه زد و این امر را به تاخیر انداخت. جلب توجه عمومی و ایجاد بلوا از اهداف اساسی تروریستها است.»

این گروگانگیری در رسانهها، شبکه های اجتماعی و محافل مدنی بازتاب گستردهای داشته و در چند هفته اخیر شماری از خانواده های این ۳۱ گروگان در خیمهای در پارک زرنگار در مرکز شهر کابل به رسم اعتراض تحصن کردند.

معترضان دولت وحدت ملی را متهم به «سکوت» در برابر این گروگان گیری کردند و خواستار تلاشهای بیشتر آنها برای آزادی گروگانها شدند. (بی بی سی)